Ahojky,
Jsem jiz po druhe tehotna, ale mam novou pani doktorku a ta mi predepsala, ze mam uzivat od 16tt do konce 36 tt tehotenstvi kyselinu Acetylsalicylovou.
Zminovala, ze to je potreba kvuli rustu miminka…
Moje prvni miminko bylo velike 51 cm a nyni miminko odpovida velikosti, tak se chci zeptat na zkusenosti.
Mnohokrat vam dekuju za veskere komentare.
@janinne7 ja jsem si to take brala kvůli riziku preeklamsii z 1 screeningu. Jen tak bych to nebrala.
Ještě jestli to rozhodneš brát, tak radši stacyl místo Anopyrinu, je to ta samá látka, to samé složení, ale jiná společnost to dělá, a nějak líp to funguje, přítel je lékař tak to zjišťoval, když mi to nasadili. 😊
Také jsem brala kvůli tlaku na horní hranici normy a riziku preeklampsie.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já beru Godasal od 1.screeningu, je taky s kyselinou acetylsalicylovou. Ale já to mám kvůli vyššímu riziku preeklampsie, které mi bylo z toho screeningu zjištěno. Mimčo má na tt ve kterém jsem normální velikost. A budu brát taktéž do toho 36.tt. V prvním těhotenství jsem brala zase Aspirin, taktéž kysel.acetylsalicylovou a taky z důvodu vyššího rizika preeklampsie.