Kysané zelí v těhotenství. Jedly jste?

nika110818
3. zář 2023

Ahoj. 😊 predem se omlouvam za trosku trivialni dotaz a snad se nezvedne vlna nenavistnich reakci, ktere nektere damy bohuzel umi. Ale chce se zeptat-jedli jste v tehotenstvi domaci kysane zeli? Vim, ze je obecne zdrave a podobne, ake vzhledem ke kvasnym procesum a podobne mne napadlo, jestli to neni podobne jako plisnove syry. Navic, jsem jeste na uplnem zacatku, jen dnes pozitivni test 11 dnu po ovulaci a jelikoz jsem nedavno o miminko prisla, snazim se byt opatrna. Bohuzel, to zeli mne napadlo az potom, co jsem snedla segedin. 😂 predem diky za pochopeni.

1pomnenka
3. zář 2023

V segedínu je kysané zelí uvařené. Ale klidně bych jedla i syrové.

luhana
3. zář 2023

@nika110818
Taky máme domácí kysané zelí a jím ho i teď v těhotenství.

aadys
3. zář 2023

Já jsem na začátku těhotenství měla šílenou chuť na kysané zelí 😂 frčely u nás hlavně výpečky. Asi bych to brala tak že všeho s mírou 😊

cilkat
3. zář 2023

Hele, segedín je úplně v pořádku, tam projte dlouhou tepelnou úpravou. Podobně když si ho k těm výpečkům udusíš. Ze syrovým, odebíraným rovnou ze sudu bych váhala. Tam už ta bakterie bejt může. Ta pravděpodobnost je sice strašně malá, ale člověk je vplyšený kde z čeho, že.

llluckaaa
3. zář 2023

Ještě jsem nezaslechla, ze by kysane zelí těhotné mely jakkoliv omezovat. Co by mělo být špatného na bakteriich mléčného kvašení? Za me je kysane zelí výborným zdrojem vitamínu C a zdraví prospěšných probiotik.

lilian2111
3. zář 2023

Všeho s mírou. Takhle by ti brzo jeblo 🤷🏻‍♀️😀

marge_s
3. zář 2023

@cilkat nemuze

Je to na ni moc nizke pH

marge_s
3. zář 2023

Pozitivní účinky konzumace kysaného zelí během těhotenství
Šálek kysaného zelí obsahuje asi 2 mg železa neboli 7 % doporučené denní dávky železa během těhotenství.

Železo může podle American Pregnancy Association snižovat riziko předčasného porodu a nízkou porodní hmotnost miminka.

Folát obsažený v kysaném zelí pomáhá zabraňovat vrozeným vadám, vitamín C zase pomáhá absorbovat železo a podporuje zdravý vývoj tkání.

Probiotika z kysaného zelí mohou být prevencí bakteriální vaginózy, která s sebou nese riziko předčasného porodu.

marge_s
3. zář 2023

Zni to seriozne

reeeza
4. zář 2023

Ahoj v kyselém zelí jsou bakterie mléčného kvašení. Jsou skvělé na mikroflóru ve střevech a tím pádem i naši imunitu, takže zelí je určitě zdravé a v těhu je dobré ho jíst. Určitě se mu nevyhýbej 🙂
Jinak to nemá nic společného s plísňovými sýry, to je jiná story..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru