Ahoj. 😊 predem se omlouvam za trosku trivialni dotaz a snad se nezvedne vlna nenavistnich reakci, ktere nektere damy bohuzel umi. Ale chce se zeptat-jedli jste v tehotenstvi domaci kysane zeli? Vim, ze je obecne zdrave a podobne, ake vzhledem ke kvasnym procesum a podobne mne napadlo, jestli to neni podobne jako plisnove syry. Navic, jsem jeste na uplnem zacatku, jen dnes pozitivni test 11 dnu po ovulaci a jelikoz jsem nedavno o miminko prisla, snazim se byt opatrna. Bohuzel, to zeli mne napadlo az potom, co jsem snedla segedin. 😂 predem diky za pochopeni.
@nika110818
Taky máme domácí kysané zelí a jím ho i teď v těhotenství.
Já jsem na začátku těhotenství měla šílenou chuť na kysané zelí 😂 frčely u nás hlavně výpečky. Asi bych to brala tak že všeho s mírou 😊
Hele, segedín je úplně v pořádku, tam projte dlouhou tepelnou úpravou. Podobně když si ho k těm výpečkům udusíš. Ze syrovým, odebíraným rovnou ze sudu bych váhala. Tam už ta bakterie bejt může. Ta pravděpodobnost je sice strašně malá, ale člověk je vplyšený kde z čeho, že.
Ještě jsem nezaslechla, ze by kysane zelí těhotné mely jakkoliv omezovat. Co by mělo být špatného na bakteriich mléčného kvašení? Za me je kysane zelí výborným zdrojem vitamínu C a zdraví prospěšných probiotik.
Všeho s mírou. Takhle by ti brzo jeblo 🤷🏻♀️😀
Pozitivní účinky konzumace kysaného zelí během těhotenství
Šálek kysaného zelí obsahuje asi 2 mg železa neboli 7 % doporučené denní dávky železa během těhotenství.
Železo může podle American Pregnancy Association snižovat riziko předčasného porodu a nízkou porodní hmotnost miminka.
Folát obsažený v kysaném zelí pomáhá zabraňovat vrozeným vadám, vitamín C zase pomáhá absorbovat železo a podporuje zdravý vývoj tkání.
Probiotika z kysaného zelí mohou být prevencí bakteriální vaginózy, která s sebou nese riziko předčasného porodu.
Zni to seriozne
Ahoj v kyselém zelí jsou bakterie mléčného kvašení. Jsou skvělé na mikroflóru ve střevech a tím pádem i naši imunitu, takže zelí je určitě zdravé a v těhu je dobré ho jíst. Určitě se mu nevyhýbej 🙂
Jinak to nemá nic společného s plísňovými sýry, to je jiná story..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
V segedínu je kysané zelí uvařené. Ale klidně bych jedla i syrové.