Ahojky všichni, koupili jsme si s kamarádkou ve zdravé výživě kustovnici čínskou, kamarádka už si ji jednou kupovala a jedla ji, je také těhule. Jen mě tak napadlo, zda je vhodná v těhotenství, máte s tím někdo zkušenost? Našla jsem tento článek a je to nejisté http://www.goji-kustovnice-cinska.cz/tehotenstvi/. Moc děkuji za vaše názory...🙂
Ahoj, pravidelně chodím na alternativní léčbu a paní mi kustovnici doporučovala, že je výborná na oči. Podle článku od dr, Hoffmana, který je jedním z nejlepších v oboru, se má goji zařadit do jídelníčku už v prním měsíci viz http://www.patentnimedicina.cz/cz/ze-supliku-tc.... Já ji jím každé ráno ke snídani ve směsi s dalšími oříšky, semínky a vločkami.
Podle meho by mela byt skodliva jen ve velikem množtví ale ja mam doporuceni 8 seminek na den a delam si z kustovnice caj,.....
@kattherinne - já jsem terapeut čínské medicíny a nevidím důvod, proč by se měla kustovnice vyřazovat v jídelníčku. Ani nedokážu zdůvodnit, proč to bývá v těch příbalových letácích psané u většiny těch čínských produktů. Tím, že to je registrované jako doplňky stravy, tak to tam možná takhle musí být pro jistotu 🙂 .
jedla jsem ji i během těhotenství,naopak je velice přínosná
Ahoj, taky jsem si koupila goji semínka, 1 kg, asi 4 týdny zpět, ale teď jsem tento týden zjistila, že jsem těhotná, tak jsem si taky říkala a hledala info, jestli to je vhodné v těhotenství. Takže v malém množství asi není škodlivé, budu tedy jíst 6 semínek denně a snad to neublíží 😉 je to moje první těhotenství, a k tomu mám ještě cukrovku tak chci aby vše bylo ok 🙂
Goji by Vam mohla na cukrovku pomoci. Ja ji piju a nemyslim si ze by byla skodliva. Spis naopak si myslim ze Vam muze jen pomoci. Ale spis nez vecer bych ji brala rano
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
pokud vím, tak není vhodná...alespoň v Energy produktech v návodu je kontraindikací těhotenství...nebrala bych ji ☹