Krvácení po sexu v 1. trimestru

irisv
18. říj 2016

Ahoj holky,
konečně se mi po měsíci vrátila chuť a tak sme se včera na to s mužem vrhli. Po styku sem pak objevila na záchodě krev - jen trošku, ale čirou. Přemýšlela sem, jestli jet na pohotovost, nakonec sme nejeli, protože znova už krev netekla. Dnes ráno mi přišlo, že bylo na toaleťáku trochu růžové, ale jistá si nejsem. Nutno říct, že i před těhotenstvím se jednou za čas stalo, že po styku byla trocha krve... Co myslíte? Znamená to něco, mám jít na gynekologii? Díky

lea212
18. říj 2016

Určitě by si s tím k doktorovi měla jít. Je možné, že Vám i další styk zakážou...v tom 1. trimestru je to dost rizikové, tak ať něco nezanedbáš.

skoroledlovka
18. říj 2016

Ahoj, mě se to také stalo, nikam jsem s tím nešla. Pokud krvácení není silné, nebo nepokračuje, není nutná panika. Je to tím, že je děloha více prokrvená a mohlo dojít k narušení nějaké cévky. Ale pokud máš strach, nebo potřebuješ ujistit, určitě si tam zajdi. Tím nic nezkazíš a budeš mít jistotu 🙂

irisv
autor
18. říj 2016

@skoroledlovka nepotřebuju ujistit, jen mě všichni doplašili, že okamžitě musím k dr. Tak sem taky vyšilovala, ale osobně si nemyslím, že bych někam musela. Budu se pro jistotu ještě chvíli pozorovat, kdyby náhodou.
Děkuji 🙂

astyna
18. říj 2016

mohla ses třeba jen odřít, jestli jste na to "hned hopsli" a ty nebyla připravená...

lea212
18. říj 2016

@irisv mě doktor řekl, že pohlavní styk v těhotenství samozřejmě mít můžu, ale kdyby se objevilo krvácení, tak ne. Já se špiněním jela hned na pohotovost, potvrdili mi hematom a od té doby jsem na nemocenské (nesmím nic)....takže tak. My máme dítě docela vymodlené, takže jsem asi opatrnější než ostatní...

irisv
autor
18. říj 2016

@astyna jo, to je dost možné, jak sem psala, stávalo se to i před těhotenstvím. Šlo mi jen o to, že teď v těhotenství jestli by to nebyl nějaký problém.

@lea212 tak u mě to nebylo špinění nebo tak, s tím bych taky okamžitě jela k dr. Přirovnala bych to k "říznutí do prstu". Tak držím palce 🙂

prostejina
18. říj 2016

šla bych si to nechat zkontrolovat. Nepodceňuj to... třeba tam máš taky hematom, a to by bylo fajn dostat Utrogestan.. jako jo, nic to nemusí být, ale jistota je jistota, ať si pak něco nevyčítáš..

alexandraxxx123
18. říj 2016

Urcite si to bez nechat zkontrolovat, podle me vam sex na nejakou dobu zakazou.

lea212
18. říj 2016

@irisv ja mela nejdříve čerstvou krev (ne po sexu) coz me vydesilo radne a teprve pak se to zmenilo na spineni.

lenusaak
18. říj 2016

@irisv nemusíš, pokud krvácení bylo jenom nárazové. Děloha a vlastne celý spodek je poměrně dooost prokrvený, takže se může stát, že po sexu trošku zakrvácíš, ale nemá to co dočinění s mimínkem a jeho ohrožení. Varovné krvácení je tmavá krev a poměrně silné krvácení, které neustává. Jela bych na pohotovost i kdyby to bylo ,,pouze" špinění, které ale přetrvává, pokud to bylo jednorázové, myslím si, že můžeš být v naprostém klidu 🙂

katushka82
18. říj 2016

@irisv mi doktor vždycky říkal pokud se objeví jasná červená krev je to špatně i když je to jen troška a radši nechat zkontrolovat. Takhle jednou jsem ze začátku těhu měla taky jen trošku "růžový" toaleták. Já ale jela do nemocnice a ejhle byla z toho placenta preavia takže byl zákaz všeho. Musela jsem dodržovat klidový režim.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru