Ahoj, jsem v 17tt. Dneska jsem sezrala 5 kremrolí a až pak mě napadlo, že je tam šlehaný bílek..😤 kupovala jsem je v jednotě. Klasicky balené s trvanlivostí až do 17.4.. je tu nějaká cukrarka, která mi řekne, jestli je tam nějaké riziko salmonely? Nebo se bílky slehaji nad parou a je to dostatečně ošetřeno? 🙃
To bude v pohodě, dělají se nad párou
Sníh je vařený 😉
Ta para nejde pres 60C, neverim, ze se ty bakterie zlikviduji. Pri teplote kdy chcipaji se ten bilek srazi. Ale ocekavla bych, ze to delaji z pasterizovanych bilku 🤷🏾♂️ Vetsi strach bych ve finale mela z toho, kdona to kde prskal a chmatal 😀 a abych se nepoblila 🤣
@marge_s tak to si asi pečetě pečivo doma. Můžete dát recepty?nevíte kdo na pečivo v obchodě sahá a prská...😉
Kremroli bych se nebála,ani chlebíčku. V těhotenství jsem jedla i hermelín,když na něj byla chuť. Všeho s mírou,když je chuť proč si to odpírat. A ano,i malé pivo jsem si dopřála 😉
@veronikav31 jj, vsechno doma. Pecivo-zadne- nekupuju 10 let(chleba rohliky sladke slane) ale z jineho duvodu. Btw jsem tim chtela rict, ze z hlediska salmonely bych se toho bala jeste min, ze na to nekdo prskne- jako zanedbatelne
P.S. Recepty rada poskytnu :P
@marge_s super, děkuji a prosím o recepty do SZ. Moc děkuji 🙂 Já běžné pečivo nejím,ale dětem bych chtěla zkusit
@veronikav31 jasne, vecer ti hodim co pecu v beznem provozu 🙂
Buď v pohodě. V obou těhotenstvích jsem měla úlet na ředkvičky a kedlubny. Z totální posedlosti si pamatuji že jsem svazek ředkviček snědla v Bille mezi regály i s tou hlínou. K pokladně jsem donesla jen tu nať. Taky jsem mohla mít ledacos, ale bylo to v pohodě. Hlavně no stress a dobrou chuť 😀
Jako vážně? 😂😂😂🤔
Taky bych ještě doplnila,jez na co maš chuť,jen bych se vyhla opravdu syrovemu ale jinak... když to řeknu blbě (nechci tě strašit) tak salmonelu a podobne "chuťovky" mužeš chytnout při blbe nahodě kdykoli,viz.kauza kinder-ferero čokolady teď.A to jim i je,bo v dnešni době kdybych se extra ohližela bych nemohla snist snad nic🙄 držim palce ať je nadale vše v pořádku 💗
Ono můžeš chytnout i ze špatně umyteho ovoce a zeleniny nějaký ty bakterie .. a jak píšou holky z čokolády, po mražené pizze umřely teď nedávno v zahraničí děti .. ryzi bys měla jist jen čerstvou- dá se tím taky přiotravit když mas smůlu… takže abys fakt nejedla vůbec nic … vynechala bych akorát tatarak, sushi, syrový vejce a jinak všeho s mírou a bude to dobrý 🤩
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Šlehá se to v páře, jinak by sníh nevydržel. A teď mám chuť sežrat pět kremrolí. :D