Kremrole v těhotenství. Je riziko salmonely?

12. dub 2022

Ahoj, jsem v 17tt. Dneska jsem sezrala 5 kremrolí a až pak mě napadlo, že je tam šlehaný bílek..😤 kupovala jsem je v jednotě. Klasicky balené s trvanlivostí až do 17.4.. je tu nějaká cukrarka, která mi řekne, jestli je tam nějaké riziko salmonely? Nebo se bílky slehaji nad parou a je to dostatečně ošetřeno? 🙃

inssomnia
12. dub 2022

Šlehá se to v páře, jinak by sníh nevydržel. A teď mám chuť sežrat pět kremrolí. :D

sirinfirst
12. dub 2022

To bude v pohodě, dělají se nad párou

emamaira
12. dub 2022

Sníh je vařený 😉

marge_s
12. dub 2022

Ta para nejde pres 60C, neverim, ze se ty bakterie zlikviduji. Pri teplote kdy chcipaji se ten bilek srazi. Ale ocekavla bych, ze to delaji z pasterizovanych bilku 🤷🏾‍♂️ Vetsi strach bych ve finale mela z toho, kdona to kde prskal a chmatal 😀 a abych se nepoblila 🤣

fazolkazuzka
Autor odpověď smazal
Zobraz
veronikav31
13. dub 2022

@marge_s tak to si asi pečetě pečivo doma. Můžete dát recepty?nevíte kdo na pečivo v obchodě sahá a prská...😉

veronikav31
13. dub 2022

Kremroli bych se nebála,ani chlebíčku. V těhotenství jsem jedla i hermelín,když na něj byla chuť. Všeho s mírou,když je chuť proč si to odpírat. A ano,i malé pivo jsem si dopřála 😉

marge_s
13. dub 2022

@veronikav31 jj, vsechno doma. Pecivo-zadne- nekupuju 10 let(chleba rohliky sladke slane) ale z jineho duvodu. Btw jsem tim chtela rict, ze z hlediska salmonely bych se toho bala jeste min, ze na to nekdo prskne- jako zanedbatelne

P.S. Recepty rada poskytnu :P

veronikav31
13. dub 2022

@marge_s super, děkuji a prosím o recepty do SZ. Moc děkuji 🙂 Já běžné pečivo nejím,ale dětem bych chtěla zkusit

marge_s
13. dub 2022

@veronikav31 jasne, vecer ti hodim co pecu v beznem provozu 🙂

wampzee
13. dub 2022

@marge_s muzu taky poprosit o recepty? Díky.

sonia79
13. dub 2022

Buď v pohodě. V obou těhotenstvích jsem měla úlet na ředkvičky a kedlubny. Z totální posedlosti si pamatuji že jsem svazek ředkviček snědla v Bille mezi regály i s tou hlínou. K pokladně jsem donesla jen tu nať. Taky jsem mohla mít ledacos, ale bylo to v pohodě. Hlavně no stress a dobrou chuť 😀

barcinek
13. dub 2022

Jako vážně? 😂😂😂🤔

l01991
13. dub 2022

@sonia79 promiň ale uplně tě vidim jak tam jiš ty ředkvičky🤣 a co řikali u pokladny?😃
Jinak k autorce,v prvnim těhotenstvi jsem jedla vše kromě tataraku a steaku.... klidně i hermeliny atd,syn je naprosto v pořádku.

sonia79
13. dub 2022

@l01991 co si pamatuji tak jen divně koukala. Ale já měla v tu dobu pupek az pod bradu, tak se neodvážila na nic prát 😀

sonia79
13. dub 2022

@barcinek jooo

luckawm
13. dub 2022

@sonia79 tak to je fakt vtipny 😀😀😀. Já jsem teda u první taky milovala ředkvičky, ale snedla jsem jen pytlik domácích od tchyně než jsme dojeli od nich domu, takhle v obchodě mě to naštěstí nechytlo 😀🙈

sonia79
13. dub 2022

@l01991 jinak dceři bude 12,ředkvičky nesnáší k smrti. A autorce bych jen vzkázala at si dá co chce a nic neřeší. Když to má být v pohodě tak se snese vše. Když blbě, tak to nebude kvůli kremrolim.

l01991
13. dub 2022

Taky bych ještě doplnila,jez na co maš chuť,jen bych se vyhla opravdu syrovemu ale jinak... když to řeknu blbě (nechci tě strašit) tak salmonelu a podobne "chuťovky" mužeš chytnout při blbe nahodě kdykoli,viz.kauza kinder-ferero čokolady teď.A to jim i je,bo v dnešni době kdybych se extra ohližela bych nemohla snist snad nic🙄 držim palce ať je nadale vše v pořádku 💗

radkovy
14. dub 2022

@marge_s já taky prosím o recepty. Moc moc děkuji.

marge_s
14. dub 2022

@l01991 pravda ze,me je nepochopitelny, kde se to v te cokolade bere (kdysi taky byla kauza cokolada Merci).

@radkovy zeny, abyste nemely prehnana ocekavani :D ale kopiruju 🙂

l01991
14. dub 2022

@marge_s no ja se taky "smala" že už se nemusim bat jen těch syrovych ale i čokoladovych vajec😅 no pru.ser a chyba ve vyrobě😖 navic jsou to i mlečne vyrobky... (Kinder tyčinky,hrošici atd..) tak možna přes to...

janule0123
16. kvě 2022

Ono můžeš chytnout i ze špatně umyteho ovoce a zeleniny nějaký ty bakterie .. a jak píšou holky z čokolády, po mražené pizze umřely teď nedávno v zahraničí děti .. ryzi bys měla jist jen čerstvou- dá se tím taky přiotravit když mas smůlu… takže abys fakt nejedla vůbec nic … vynechala bych akorát tatarak, sushi, syrový vejce a jinak všeho s mírou a bude to dobrý 🤩

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru