Křeče po pohlavním styku. Zažily jste je někdy?

megy
30. srp 2011

Ahoj Holky, obracím se na Vás jako zkušenější. Ráda bych se Vás zeptala, zda jste zažily někdy po pohlavním styku v ranném těhotenství křeče až do břišních svalů? Popsala bych to jako křeč, která určitě někoho z vás přepadla v lýtku - krutá až nesnesitelná, která pak poleví a vy se cítíte jak přejeté parním válcem. Jsem z toho docela vedle. Na pohotovosti mi řekli, že je vše v pořádku, nasadili mi však preventivně utrogestan vaginálně a tbl. hořčíku. JInak jsem nyní v 7 týdnu - vše,tak jak má být.

sussanah
30. srp 2011

ahoj, ja to taky tak mela. Minule tehu to bylo vzdycky po sexu, az jsem se musela stocit do klubicka. Rodila jsem na TP. Tohle tehu jen v prvnim trim, jinak klid. Je to normalni reakce delohy na prirozene prostaglandiny ve spermatu a na stahy delohy pri orgasmu. Pokud to nejsou krece, ktere se zacnou opakovat, tak bych moc nestresovala, zvlast pokud ti dr potvrdil, ze je vse ok 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru