Prosím o radu, jak je to s kozím sýrem v těhotenství? Někde jsem kdysi četla, že by se kozí sýr neměl, kvůli tomu, že neprošel pasterizací. Takže jsem se v prvním těhotenství tomuto sýru vyhýbala. Ale teď už tato chuť je opravdu obrovská. A na etiketách čtu, že byla provedena pasterizace. Nejsem si ale jistá, jestli v tom sýru nevadí něco jiného. Děkuji za vaše rady 😊
Já si myslím, že vadí hlavně nepasterizované mléčné výrobky, protože v nich můžou být patogenní mikroorganismy. Já osobně jedla i nepasterizované.... ale jen vlastní výroby 😉
nepasterizovany bych si nedala, ale jinak jsem na klasickem kozim syru z obchosu v tehu dost ujizdela 🙂
Děkuji za rady 😊 A zítra už ho budu mít 😉
@jana_toula pokud byl pasterizovan, tak to je ok. Pokud nebyl pasterizovan, tak si ho tepelne zpracuj
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@jana_toula absolutně ne. Jako - ne nevadí. Pasterovanej si určitě dej ;)