Kouření v těhu, byl by to velký problém?

katrinacek
22. únor 2016

Ahoj holky. Před otěhotněním jsem byla velmi silná kuřačka. Když jsem v 5 tt zjistila že jsem těhotná tak jsem skončila a do dnes ani jednu a to jsem dnes v 26 tt. Hodně mi pomohly nevolnosti které ale v 15 tt přešly a teď už asi dva týdny mam na cigaretu nehoráznou chuť. Opravdu hodně moc. Jsem nervozni a histerická. Nevím jestli jsem došla k nějakému pěti měsíčnímu mezníku ale opravdu to nějak nezvládám. Za ty dva týdny jsem přibrala 7 kg.. Do té doby jsem přibírala rovnoměrně a tabulkově.
Můj přítel je pro mě velkou oporou a když vidí jak se trápím přinesl mi krabičku cigaret kde jedna obsahuje 0,1mg Nikotinu, 1 mg dehetu a 1mg oxidu uh. ( cigarety které jsem kouŘila před těhu měly 0,9 nikotin, 8dehetu a 9 oxidu uh a to byly lehké.) a řekl mi že mě nebude odsuzovat když si zapálím max jednu tuhle mega odlehčenou slimku denně… Jen tak pro pocit… Holky napište prosím upřímně, byl by to tak velký problém a hřích? Malá ma odpovidajici velikost i váhu a nemá jediný náznak vývojové vady. Taky mi gyn. Řekla že je již vše vyvinuto, teď jen bude přibírat. Děkuju za názory. 🙂

gwen84
22. únor 2016

Ahoj, i když nenávidím kouření, obdivuju tvoji silnou vůli, jak dlouho jsi vydržela bez cigaret. A umím si představit tu nehoráznou chuť, já to mám podobně se sladkým 😉 Ale nebude lepší než návrat k cigaretám (upřímně, u jedné denně to nezůstane, nikotinové receptory jsou mrchy), poradit se s doktorem nebo v lékárně a radši vybrat nikotinové náplasti nebo něco na inhalování apod. Ty obsahují jen ten nikotin bez dalších sajrajtů. Držím palce! 🙂

kacca11
22. únor 2016

Porad se s lekarem. Koureni je zlo, ale to je abstak taky a muze byt i horsi.

hohe
22. únor 2016

Ono je to na tobě... a do dítěte se to dostane... já mám třeba astma a chtěla jsem přestat brát léky a doktorka mi nadala, že když špatně dýchám já, špatně dýchá i dítě - takže, co dokáže napáchat cigareta? Trošku to na mě působí jako alibismus - ty slimky - a obávám se, že zde posvěcení nedostaneš... Jen se zamysli, vydržela si to tak dlouho, to to nevydržíš dál? Tohle už není absťák nebo tak... tohle už je jen lákadlo... Věř mi - já kouřívala 15 denně a sekla jsem s tím ze dne a den a ani těhotná sem nebyla.. prostě jsem nechtěla... to víš, že chutě byly a občas mi ještě teď cigareta zavoní, ale nezapálím si... chce se zaměstnat... zaměstnat ruce, zaměstnat hlavu...

ma_jo
22. únor 2016

A nemáš teď ještě nějaké další stresy, které by mohly způsobovat, že máš teď větší chuť si zapálit a které by se daly eliminovat?
Jedna slimka za den asi zas tak hrozně neuškodí, ale podle mě Ti ani nepomůže, jen nastartuje ještě větší chuť a taky výčitky svědomí. Malé v této době dozrávají například plíce, ono ji to asi neohrozí na životě, ale může to třeba zvýšit riziko alergií, astma atd.
Klobouk dolu, žes to dokázala tak utnout a vydržet. Zkus to ještě.
Držím Ti palce!

sunnurse
22. únor 2016

Je to v hlavě. Já jsem v 17tt a dnes jsem měla obrovskou chuť i možnost. V noci se mi o tom zdává, že kouřím. Ale receptory mají smůlu, představím si, že tím dusím miminko a vydržím. Zkus to taky. A taky přibírám a bývám protivná. Pokud si zapálíš, neodsoudím tě, (a i kdyby, může ti to být jedno 🙂 ) ale byla by to škoda. Po tak dlouhé době už to není fyzický absťák, ale psychický.

odula
22. únor 2016

Hele - po 20tt to fakt není fyzický absťák, jako spíš psychický. Nemyslím si, že bys metabolicky potřebovala nikotin. Zkus to vydržet. Cigerety jsou svinstvo, já jsem kouřila 10 let 20 denně cca. Měla jsem to štěstí, že mi při prvním těhotenství přestaly chutnat na celých 9 měsíců - tak jsem tu příležitost čapla a nepustila. Ty už máš za sebou měsíců pět - to je obrovskej úspěch. nevzdávej to. Ta chuť a to nutkání přejde, i když to bude nějakou dobu trvat (já měla cukání určitě pár měsíců po porodu a pak ještě tak dvakrát, třikrát za rok mi cígo zavoní), ale dáš to. Hele - a ta svoboda je super pocit. ;) držim palce.

karlajasmine
22. únor 2016

Zkus se motivovat tim ze si za usetrene penize za cigarety koupis neco cos uz dlouho chtela, a takhle to praktikuj dal - pis si, kolik setris za cigarety a pak se necim odmen... nebo si ty penize davej do prasatka... je to dobra motivace. Jak psaly holky, je to v hlave... fyzicky abstak uz mas davno za sebou, tak tohle je jenom psychicky a pokud vydrzis bude to pro tebe do budoucna jen a jen dobre... a pro tvoje dite taky...

anonym88
22. únor 2016

Já byla taky závisla na cigaretách. Přišlo těhotenství a skončila jsem s tim! A jak píšou holky..kolikrát když se pohadam s přítelem, mam nějaký stres a první co me napadne je cigareta-pak si predstavim to malickate miminko jak se ve me dusi tim hnusem a řeknu ti ze me to hned přejde. Nezáleží na tom co je a co není vyvinuté, ale na tom jak to někdo muže tomu nevinatku vůbec udělat. Zatím jsem v 19tt,ale po dobu těhotenství a připadne kojení me k cigaretě Nic nedonutí 😊 a kdo ví..třeba to tak už zůstane 😉 držím ti palce a preju pevnou vůli! Zkus to vydržet pro tu malou 😊

maggie_
23. únor 2016

Ahoj 🙂 samozřejmě jak píšou holky můžeš vydržet, motivovat se a tak....Podle mě, ale tahle cigareta co píše, ty jedničkový, tolik neublíží. Moje známá kouřila po celou dobu těhotenství, a to že se s tím fakt nepárala. Měla třeba 10 těchto cigaret za den (což už odsuzuju), ale má krásnou zdravou holčičku 😉 a u té druhé zrovna tak....Moje mamka taky kouřila a taky mi nic není 😀 krom toho, že jsem kuřák, ale chápu, že se bojíš.....Až se nám to s přítelem povede a konečně spatřím ty // taky přesednu z klasických na tyhle jedničkový... Jooo a mimochodem bavila jsem se o tom i s gynekologem 😉 a říkal, že pokud si dám max. třeba 2-3 za týden, tak se nic nestane 😉 .....pokud totiž kuřák přestane, když zjistí, že čeká mimi nic to tolik neovlivní...Musela by jsi přestat min. 2 roky předem, aby jsi se pročistila, když to tak blbě řeknu no 😝 myslim si, že by to prostě nevadilo tolika

sixtynka
23. únor 2016

Ahoj! Já dělala bakalářskou práci zaměřenou na tuto tématiku, takže upřímně. Chceš - Zapal si! Stejně to v tvém těle je pořád. Abstinuješ ty, máš nervy - to dítě má absťák s tebou. Stejně jde jen o pocit tu pro nás kuřáky ,,voňavou" tyčinku držet a mít ten pocit svobody. Já prvních pár měsíců nekouřila, potom jsem taky začala blbnout a přítel mi přinesl slimky. Stejně jsem měla tak 1 za 14 dní, někdy ani to ne - ono mi to moc nechutnalo, ale ten pocit, že jí můžu držet............ 😉 V šestinedělí jsem měla práce s miminkem až až, takže ta chuť ani nebyla. Potom už jsem zase začala kouřit, sice už míň /cca 5 denně/ a zůstala jsem věrná slimkám. Ovšem podotýkám, že jsem nikdy nekojila - to je zase něco jinýho!!!!!!!!!!!!

barumat
23. únor 2016

Taky bych to tak nehrotila, když si dáš takovouhle ochucenou papírovou trubičku jednou za pár dní, rozhodně z toho miminku nic nebude. Navíc, třeba po pár šlucích zjistíš, že už ti to pro ten pocit stačilo a zbytek típneš.

ivetka7686
25. únor 2016

Je to Tvoje rozhodnuti.Ja prestala kourit pred rokem,bylo to hodne tezke,ale da se to zvladnout,ted jsem stastna,ze nekourim bo vim,ze to miminku skodi.Podle me kuracky v tehotenstvi jsou sobecke vuci miminku 😐 ja kourila 13 let a prestala jsem ze dne na den,je to tezke,ale jde to.Preji hodne sil a stesti 😉

martiniquest
25. únor 2016

Myslím, že jedna slimka ublíží míň než neustálý stres. Ale je otázka, zda ti bude jedna stačit, jestli tě nenavnadí na další. Nikdy jsem od kouření neodvykala, takže nevím, jaké to je, ale držím pěsti. Třeba si dáš jednu a natáhne se ti 🙂

smillingangell
25. únor 2016

Já vždycky v těhu přestala,u třetího těhu sem kouřila asi do 10tt. a slimky.Pak prostě ze dne na den mi to přestalo chutnat.Po kojení jsem se pak stejně k cigaretám vrátila.
Je to na Tobě,bu´d si zapálíš anebo ne.Mám tři kamarádky co kouřily jak fabriky celé těhu a děti jsou zdravé,donošené s krásnou porodní váhou.

xtina_13
4. bře 2016

Myslím si, že těhotenství by měla být ta nejlepší motivace proč to vydržet a přestat s kouřením. A jesti máte v plánu kouřit mimču nad postýlkou nebo nad kočárkem, tak je možná jedno, jestli začnete teď nebo až bude na světě... ublížíte mu svým způsobem tak jako tak... 😖

andy80
4. bře 2016

Byla jsem těhotná 3x a pokaždé jsem přestala s // na testu. Teď třetí mimčo konečně kojím, takže myslím, že tím se moje kouření vyřešilo natrvalo a už si nikdy nezapálím. Jde o zdraví dětí. Neduhy z kouření se nemusí objevit hned po porodu, ale v pozdějším věku - astma, alergie, exemy apod. To snad za tu cigaretu nestojí ne?

zuzkazuzu88
4. bře 2016

Je to jen ve tvojí hlavě, buď silná a nevracej se k tomu. Já taky kouřila před těhu a teď si říkám,že jsem byla úplně blbá.Tak strašně mě to omezovalo,ale na to jsem přišla až chvilku po potvrzení těhu.Nechci se k tomu vrátit a doufám,že to vydržím 🙂 Občas chuť mám a na to mi pomáhá se napít 🙂 Normálně to zapiju vodou a je po chuti 🙂 Snaž se nějak zabavit hlavu a brzo na to přestaneš myslet. Držím moc palce 🙂
Každopádně je to na tobě jak se rozhodneš.

luckylee
4. bře 2016

Mozna by sis mela zapalit jednu tu silnou.Bude ti z prvniho potahnuti tak zle,ze te to zase prejde.Tyhle slimky ti stacit nebudou a budes chtit kourit vic.Protivna a hystericka je kazda tehotna,to delaj hormony.Ne porad ale takove dny proste jsou.Ja prestala taky kourit na zacatku.O cigarete se mi i ted obcas zda a jsou dny kdy me napadne si jen tak zapalit ale neudelam to protoze kdyz uz mi tehotenstvi pomohlo prestat,tak nebudu blba...a navic.Ted to miminku treba nezpusobi zadnou vadu ale az se narodi tak co kdyz pri kazdem jeho nachlazeni nebo zakaslani si vzpomenes na ty vykourene cigarety?Nebude te trapit,ze bys to mohla zpusobit?🙂 Vydrz.Jsou to jen cigarety....smradlave a drahe.

siiia
4. bře 2016

a není to škoda? tak dlouho jsi vydržela a teď se akorát vrátíš zase zpátky... jak jednou začneš, ten kolotoč se opět roztočí.... nejen, že je to nezdravé pro tebe a tvé okolí, ale i to pro to mrně, co nosíš pod srdcem, navíc ty peníze, co člověk dokáže měsíčně prokouřit.... já kouřila od střední, nějakých 11 let a celou dobu jsem říkala, že mě z toho vysvobodí jedině těhotenství a upřímně? sama jsem tomu nikdy nevěřila, jen jsem to tak žvástala a ono se fakt povedlo...v 6tt jsem zjistila, že jsem těhotná, to už mi asi 2 týdny bylo jen z pohledu na cigaretu blbě, pak nevolnosti polevily a já si řekla, že když už jsem tak daleko, tak to prostě dám... v dubnu to bude 3 roky a upřímně? chuť na cigaretu jsem měla snad jen 2x, během porodu 😀 ač je to divné, ale měla jsem na ní ve sprše šílenou chuť 😀 a pak měsíc po porodu byl Nový rok... jednou jsem si potáhla od mamky a málem mi bouchly plíce... a od té doby mám prostě klid 🙂 když někdo vedle mne kouří, někdy mi voní, někdy mi smrdí, ale chuť už na ně nemám... držím palce, ať to zvládneš bez toho, ono už bude jen a jen líp 🙂

simca96
20. kvě 2016

Ahoj 🙂
Chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s užíváním Nicorete (ty pastilky na cucani).
Byla jsem silný kuřák ale když jsme se začali snazit o mimco,tak jsem to omezovala,pak sem presla na slimky ,jsem cca v 6 TT k lékaři jdu 30.5na potvrzení,přítel je prilezitostny kuřák takže u něj nehrozí,že bych měla chuť protože on si zapálí,mamka se taky snaží nekouřit predemnou moc,dokonce chce přejít na elektronickou cigaretu kvůli mě 😀 ale teď už sem si druhý den nezapalila,předtím sem cca ty 3 týdny byla 3 dny na krabičce slimek,coz je úspěchprotože jsem předtím kouřila silné cigaretytřeba i 12 denně,ode dneška mám ty pastilky celkem pomahaji ale chci se zeptat jestli má někdo zkušenosti ?v letáků je napsané že to neškodí v těhotenství ,lékárníce mi to doporučila kvůli psychice "abstaku",nechci ublizovat miminku ani cigaretami,stresem a ani těmi pilulkami:(

katherinne18
22. čer 2016

Je vtipné, jak to máte všichni načtené z internetu, kde to píše bůh ví kdo. 😀 😔
Ovšem pravda je jinde. 🙂 Na to, aby jste to nedávali do toho plodu by bylo dobré přestat minimálně rok-dva před otěhotněním. 🙂 Další věc - miminko si bere to, co samo potřebuje a chce. Tuky, cukry, bílkoviny - bere si to v časových intervalech, proto je i kravina to, že když máte hlad, tak dítě trpí taky. 🙄 Ano každý gynekolog vám bude doporučovat nekouřit, protože je to samozřejmě lepší, ale pokud už kouříte tak jestli přestanete nebo ne... No nevím, jestli je to velký rozdíl, že přestanete v 5tt, když náhodou zjistíte, že jste těhotná. Přestat by jste měla u kojení, ne v těhotenství. 🙂 Taky je kravina, že děti kuřačky se rodí s nízkou porodní váhou... Jsme 27tt a naše holčička má přes 1000g .. 🙂 Takže se nikdo z Vás nestresujte a zapalte si, když už kouříte, budete v klidu jak Vy, tak i miminko. 🙂

yerry
26. čer 2016

Když jsem čekala první dceru přestalo jsme s manželem oba těšte před tim než jsem otěhotněla a tudíž to bylo v pohodě a ani se mi na cigo nevzpomnělo a to jsem před tim kouřila 10 let. Po kojení jsem začala Já i manžel zase kouřit a to až do loňského října. Opětovný jsme oba přestali nic méně Můj manžel to nevydržel a zase po tajný začal. Když jsem to zjistila Zacka jsem taky ale nechtěla jsem se dostat na to množství co před tim a tak jsem to udržovala násilím asi na třech az pěti cigaretách denně. Otěhotněla jsem když už jsem v to ani ne doufala a když jsem uviděla na testu dvě čárky šla jsem si dát poslední cigaretu a od Te doby nic. Ani mne to moc netáhne. Neříkám že vůbec ale da se to zvládnout. Ale nikdy bych ne odsoudila nikoho ze nedokáže přestat. Znám spoustu maminek co kouřit nepřestala a maji dětmi zdravě.

mrmag
10. únor 2017

Ahoj. Řešila jsem obdobný problém. První dva měsíce nevolnosti, nechuť a všechno i na cigaretu. Jakmile to přešlo, tak se ta chuť vrátila snad ještě ve větší síle.:D Taky jsem dlouho držela, zaháněla jsem to jídlem a nakonec těch aktivit a zařizování bylo hodně, že jsem na ní pak moc ani nemyslela. Ale ke konci, kdy už mi začaly fungovat i nervy před porodem, tak jsem si párkrát pokouřila elektronickou cigaretu od manžela. Má vapour 2, kouří silný příchutě, takže jsem si koupila jednu bez nikotinu a párkrát jsem si ulevila od toho všeho. Zabrala skvěle, hned mi bylo líp. Měla jsem jí opravdu párkrát, ještě jsem se radila s doktorkou a už nehrozilo žádný nebezpečí.🙂

alassel
10. únor 2017

@katrinacek vyvinuty nejsou predevsim pkice, tvoje dr keca. Ja taky kourila a vydrzela jsem to..

bamishop
10. únor 2017

@alassel plice jsou vyvinute, nejsou zrale. Vsechny tkane a jejich zarodky jsou hotove na konci tretiho mesice, pak uz to jenom roste a zraje. Takze z hlediska drog a nikotin droga je je problem prvni trimestr, pak uz je to celkem jedno, je to zatez do budoucna, ale dite to "nezmrzaci" . Jinak samozrejme ze muze byt dite zdrave u silnych kuraku, jen u kuraku je podstatne vetsi riziko postizeni nez u nekuraku,, coz ale neznamena, ze kazde dite kuraka bude postizene...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru