Zdravím, mám dotaz ohledne kouření v tehotenstvi. Jsem kuřacka (3-4 denně) a nevěděla jsem že sem tehotna. Zjistila jsem to až teď při prohlídce u gynekologa, že jsem v 11 týdnu. Menstruaci jsem normálně měla a nějaky změny jsem ani moc nepocutovala, jen větší únava. No a kouřit jsem tedy přestala až teď 🤦🏻♀️je to velký průšvih? 😐
V pohodě, důležité je, že si přestala.
Asi bych si s tím hlavu nelamala. Znám holky co kourily cele těhotenství a děti jsou v poradku
Nestresovala bych se tím, kouřila jsem skoro krabku denně, ještě před čuraním na test jsem si zapálila "tu poslední" na rozloučení a kluk je v pořádku 🙂 Ať zvládneš absťák, mě se o cigaretě zdálo snad celé první těhotenství 😀
Nemělo by se stát nic, vím, že u kuřaček mívá plod třeba jen menší porodní váhu, ale není to pravidlo. Já to zvládla na jedničku, bylo mi tak zle, že jen jsem si jednou potáhla , tak jsem letěla zvracet, to samé jako když jsem zacítila v těhu maso. Bylo mi tak zle, že poslední na co jsem myslela, byla cigareta. V těhotenství jsem si spíše říkala, že mým cílem je to asi přežít 😀
Důležité je nestresovat se tím, co změnit nemůžeš. Obdivuju tě, že jsi přestala a fandím ti, aby ti to vydrželo ideálně napořád.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Myslím, že ne, taky jsem kouřila , teda když jsem to už věděla, přestala jsem. A malá je v pohodě