Ahoj holky 🙂 Taky se koupete v horké vodě? Teda ne ve vařící ale prostě víc teplé 🙂 Já jsem normálně docela zimouřivá a co jsem teď těhotná,tak je to ještě horší...pořád je mi zima...takže horká koupel je doslova spasení dne 😵 Ale někde jsem tu četla,že by se to nemnělo - teda už si ani nevzpomínám proč 😖 Tak jak jste na tom vy? A je to tedy nějaké nebezpečí?
teplá koupel by se neměla kvůli tomu, že hrozí po teplé koupeli porod .takže teplá vana až před porodem, což mě to teď doktor přímo naordinoval🙂 i když teď vzpomínám, tak jsem během těhu normálně koupala občas a chytla jsem pokaždé zánět a to jsem si nedávala žádnou pěnu atd....možná náhoda, možná příčina 😎
Ja normalne nejsem vanovy typ, ale se vsema detma se od zacatku racham v horke vane. Pri prvnim tehotenstvi jsem to taky dost resila, ale vzhledem k tomu, ze mi to dela vylozene dobre, na vsechno kaslu a koupu se dal... 😉
V těhotenství se nekoupu vůbec, to si na těch pár měsíců odpustím.
Ale já jsem rizikovka 😅
teplá voda prý může způsobit potrat - nevím jestli je to pravda, ale je fakt, že mi ji nedoporučila i Dr. Roztahují se cesty a vše se více prokrvuje - prostě to není to pravé ořechové.
No můj chlap mi to nedovolí. Dočetl se na netu, že je to v těhu moc nebezpečné a chodí mi kontrolovat teplotu vody.... 😀
já se koupu ve velmi horké vodě a pokaždé odcházím červená jak rak 🙂 . Jinak je pro mě ta voda studená.
koupala jsem se i v těhu v horké vodě a přenášela jsem u obou dcer 9 dní 😀 .
Podle mě jde o to, že každý má jinou citlivost kůže. Já se nemohu koupat s holkama, protože podle nich je voda vařící a to co je pro ně Ok je pro mě studné. Tak se myjí s tatínkem a já se vklidu nahřívám 😀
Ahoj, já se koupu v hodně horké vodě každý večer a vzhledem k tomu, že už jsem 33.týden a stále všechny kontroly probíhají v pohodě, tak si myslím, že to nevadí...ono tedy je pravda, že se zvětšujícím se břichem mi čím dál více vykukuje nad hladinu, takže se vlastně ani tak nepřehřívá🙂... No a přitom u prvního dítěte jsem nesnesla teplou koupel vůbec...jen sprcha a ještě skoro studená a teď mi to naopak dělá velmi dobře🙂.
Vela zenam horuci kupel neskodi, ale preco riskovat?
všem moc díky za reakce 🙂 no já se snažím být v té vodě tak,abych nemněla ponořené bříško...spíš si nahřívám záda 🙂 ale pokusím se tedy trošku ovládat 🙂
ne v těhotenství jsem se vůbec ve vaně nekoupala, nemá se to.
Veľa sa píše o tom,ako by sa to nemalo,no ja som to nikdy nedodržovala,vždy som sa počas tehotenstva kúpala,tak ako normálne a donosila som bez problémov všetky tri detičky.Takže sa len kľudne okúp vo vani a urob si pohodlie.
@vlnka09 Nemělo by se, ale já to taky nedodržovala, čímž nechci někoho nabádat. Vynechala jsem začátek těhotenství, koupala jsem se tak, aby větší část břicha byla nad vodou a dala jsem na svoje pocity (že mi to vždy přišlo naprosto o.k., neměla jsem žádné nepříjemné stavy, vlastně jsem vždy cítila že je mi líp). Neměla jsem v těhu žádné problémy, při sebemenším náznaku jakéhokoliv problému bych s koupáním přestala.
Hned na první těhu prohlídce mě doktor před vanou varoval. Že tedˇv zimě to těhule láká,jít se nahřát do vany, ale je to prý pro mimčo velmi nebezpečné......takže já pro jistotu jen sprchu. 😉
Proč koupání ve vaně vadí? Hodně čtu reakce, že vadí i když voda není horká, ale nikdo už nenapíše proč to vadí. Ví to někdo nebo je to jen nějaká urban legend?
Příliš horká lázeň či sprcha nejsou vhodné, stejně jako nadměrné slunění či použití solária, které navíc zvyšují tvorbu těhotenských pigmentací. V období prvního trimestru, tj. v období tzv. organogeneze (vývoji orgánů) může vlivem vyšších teplot (horká koupel, sauna, horečka matky) dojít ke vzniku rozštěpových vad, příp. k závažnějšímu poškození vyvíjejícího se zárodku až k jeho odumření. V dalším průběhu těhotenství je vývojové poškození plodu horkou koupelí nepravděpodobné. Větším rizikem horké koupele je vyvolání předčasného porodu v poslední třetině těhotenství, a to zejména u žen, kterým předčasný porod hrozí.
Já jsem do 8 měsíce byla rizikovka kvůli placentě a ještě v 11 týdnu jsem měla krvácení- zahnáno Ascorutinem. Takže nějaká vlažná-teplá nebo dokonce horká vana nehrozila ani na obrázku.. Vydržela jsem to,ale trpěla jsem jako pes. Od 8 měsíce, kdy se vše urovnalo a jsme oba v pořádku jsem vanu začala zkoušet. Ted jsem ve 36tt a vanu si dám každý den max. ob den a to teplou, ne vařící,ale teplou..Výčitky nemám, obavy taky ne a když mi vana dělá dobře a uvolnuje mě, tak proč ne? vždyt nejde právě o to, udělat si pohodlí a cítit se dobře? ;)
Ahoj holky, jsem tu poprve mam krizove bolesti v nemocnici mi zjistili ze mam zkraceny cipek a ze prcek na nej tlaci co to znamena? Dekuji za odpoved
Holky, jak já tu horkou vanu zbožňovala 😀 Ještě v 5.měsíci jsme letěli do Tuniska, kde jsme se rožnili taky solidně 🙂 a malý se narodil den před termínem 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, jojo, taky si napouštim vanu dost horkou a v těhotenství jsem se snažila "ovládat" a nepřehánět to.Je to snad proto, že tam prcek nemá možnost termoregulace, tak abys ho nevařila...no kdo ví, když na druhou stranu těhotné můžou i do sauny. Ale teď když malýho koupem a vidim na tom teploměru do vaničky, jak teplá je dětská koupel, tak mi to přijde docela dobrý, jako jsem si dávala já, takže to nebylo zas tak "horký"