Ženy, prosím, jak jste řešili/jak řešíte koupání v těhotenství? V bazénu, ale hlavně v přírodním koupališti, přehradě atd.
Vím, že jsou speciální tampony, které jsem i koupila, ale já mám problém do sebe tampon dostat. Před těhu jsem při menstruaci používala kalíšek, předtím tampony s aplikátorem, protože bez aplikátoru do sebe prostě tampon nedostanu kvůli suchosti - ani ten nejmenší.
Zkoušela jsem ho i trochu namočit, trošku namazat kokosovým olejem, ale nejde to:/
Jak byste to, prosím, řešili?
Děkuju za odpovědi🙂
Nepouzivala jsem nic, nicméně já se koupu jen v batlzenu nebo moři, rybnikum neholduju 🙂 věčně jsem z rybníků měla nějaké svědění nebo zánět
Nic. Gynekoložka mi řekla, že nejlepší je tam nedávat nic, žádný kalíšek, žádný speciální tampony, že všechno spíš zvyšuje riziko infekce. Ale já jsem se teda koupala jen v bazénu, do rybníku/přehrady bych se jako těhotná bála.
Nic jsem nepoužívala ani jedno těhotenství. Poprvé jsem rodila na konci července, teď jsem na rozsypani, takže koupacek až až.
V bazénu nic a rybníkum sem se vyhýbala tomu jsem moc neměla důvěru
Nepoužívám nic a koupu se především v rybníce. Zatím musím zaklepat je vše v pořádku. Žádné mykózy, nic.
Take mi doktorka rikala,ze lepsi nedavat vubec nic☺️Ale ja teda bych so rybniku nelezla ☺️ Ale ja mam v tehu dost problemu takze ja nejdu ani do toho bazenu pro sichr 😂
Já jsem byla aktivní těhotná (práce do poslední chvíle, vysokohorská turistika, cestování), ale přiznávám se, že do rybníka bych nevlezla. Nemám je ráda i netěhotná, vždycky se osypu a mám vaginální mykózu, že jsem si je v těhotenství odpustila. Ale já jsem faknšmekr a koupu se v podstatě buď v moři nebo v lomech
Mne gynekolozka rekla, ze nekdo chytne mykozu i doma ve vane a nekdo ani v bahnaku. Je pravda, ze ja patrim spis do te prvni skupiny a navic jsem se zrovna i malo koupala (pres leto prelom prvnihi a druheho trimestru. Vedro mi delalo zle.). Ale koupala jsem se pak sice v mori, ale v takovych dost pochybnych mistech jako treba blizko delty Dunaje a dobry. Podle me je hlavne dulezite nezustat v mokrych plavkach. Mykozu jsem chytla az ke konci tehotenstvi, kdyz jsem si rekla, ze bych mohla zacit pouzivat intimni myci prostredky misto mydla, at je to dobre a nic se nestane... Asi z ze pece dostala sok... :D
Nepoužívala jsem nic a normálně se v létě koupala, at uz v bazenu nebo v lomu 🤷♀️ k porodu (pred vanoci) jsem přijela krasne opalena :D
A trpis na nějaké mykozy, atd? Já ne. Takže jsem se koupala normálně jako netehotna, i když by mě spousta lidí tady určitě ukamenovala za to. Bazény a moře jsem neřešila vůbec. Přírodní jsem šla, pokud to nebyl vyloženě hnus.
Je pravda, že jsem nikdy mykózu neměla, což ale nemusí znamenat v tehotenstvi vůbec nic. Ale v prvním tehotenstvi jsem se koupala jako snad nikdy v životě a to hlavně v rybníku nebo lomu. Na začátku MD jsem byla i jeden večer v termálech a vše ok. Doktor s tím taky neměl problém. Jinak doporučoval nepoužívat vůbec nic, že spíš tím, že do sebe něco “nacpeš” zvyšuješ rizika zavlečení nějakého bacila.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
menstruačním kalíškem.toto mi poradila ségra,když jsme byli na dovolené 😀 takže jsem v rybníku měla kalíšek 😀 a na druhý den jsem neměla nic,protože jsem ho do sebe nedostala ☹ naštěstí jsem nic nechytla.