Koupání v moři v prvním trimestru. Zkušenosti, názory?

20. srp 2022

Zdravím maminky, mám dotaz ohledně koupání v moři v těhotenství, konkrétně 11 tt. Byli jsme s partnerem na dovolené a jeden den byly v moři vlny, zpočátku malé, tak jsem se šla na chvilku osvěžit. Bohužel se intenzita vln zvyšovala a já již nestihla včas odplavat na břeh, a trochu jsem to schytala i do břicha, žádná bolest, stres, nic co by mě mělo znepokojujit. Až dnes si pročítám na netu, že vlny mohou mít fatální následky na plod. Tak se s Vámi jdu podělit o zkušenosti, případně názory, tak nějak doufám, že nebudu jediná s touto zkušeností.
Předem děkuji.

gruyerre
20. srp 2022

Tak to slyším prvně. To by muselo být ňáký šílený vlnobití a muselo by to s tebou třískat o útesy, ne 🤔?
Já bych byla úplně v klidu. Miluju velké vlny, u moře jsem byla v prvním i druhém trimestru a s tímhle jsem i si starost nedělala.

susmevem
20. srp 2022

Tak tohle slyším poprvé a moc nechápu, proč by ti měly vlny nějak uškodit v těhotenství? Radím ti si nic nečíst, zbytečně se stresuješ. Jestli nemáš žádné bolesti apod, sama píšeš, že doteď nebylo nic, co by tě mělo znepokojovat, tak se vtom " nebabrej" a užívej si těhu...

vikysek0987
20. srp 2022

To slyším tedy prvně....Zajímalo by mě co by jsi dělala, kdyby jsi měla mladší dítě, které by po Tobě v jednom kuse skákalo....

mimi1004
20. srp 2022

Nečti a buď v klidu. Jinak by ses pak po zbytek těhotenství musela zabarikádovat doma v posteli. A i tam si nejsem jista, zda by to ležení nemělo neblahý vliv na dítě, jak by ses pak mohla dočíst 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

nazka
20. srp 2022

V klidu, gynekolog mi řekl, že by to musel být kopanec od koně, aby to ublížilo miminku. Miminko je teď paradoxně v největším bezpečí, co kdy může zažít ☺️
Mimo jiné, já se taky koupala ve vlnách a ok

autor
20. srp 2022

Děkuji všem za odpovědi, moc jste mě uklidnily, už nic číst nebudu. Nemyslím, ze jsem přehnaně opatrná, dovolenou jsem si moc užila i moře, asi by mě nenapadlo se tím nějak zabývat, kdybych to nečetla několikrát na netu v souvislosti s mořem a tehotenstvim, jak jsou vlny nebezpečné. Jedno dítě už mám, a těhotenství jsem si více užívala, neboť jsem nikde nic nečetla, teď je to samé neprosperujici těhu, co všechno (ne)dělat…tak mám přirozeně strach, ale představám číst a začínám se těšit. 😅🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru