Kotě na zahradě a těhotenství. Hrozí mi něco?

radaradka
24. črc 2023

Ahoj. V jímce připravené na nádrž na dešťovou vodu jsme v sobotu našli malé kotě. Přítel ho vytáhl a od té doby se zdržuje u nás na zahradě. Oba jsme alergici, takže se s ním nemazlíme, ale zase nám je líto ho vyhánět. Když si ho nebudu hladit a na zahradě se teď navíc moc nezdržuju, jen mu dám večer najíst, hrozí mi něco? Četla jsem, že toxoplazmózu bych mohla chytit v případě, že bych přišla do přímého kontaktu s výkaly. Jsem v 14. týdnu. Předem děkuji.

tereza0111
24. črc 2023

toxoplazmozu chytis mnohem spis z mrkve ze zahradky nez od kotete, tohodle se bat nemusis 🙂 Pokud nejste super silni alergici, tak jen na zahrade by vam vadit nemelo, spis by bylo fajn ho odchytit a vzit k veterinari, aby vam ho prohlidl, ze nema nejakou jinou kocici nemoc, naockoval, pripadne pozdeji vykastroval.

Pokud ho na zahrade urcite nechcete, tak zkuste zagooglit, zda nemate v okoli nejake kocici domaci depozitum nebo jinou organizaci pecujici a domaci zvirata bez majitelu a zkuste se s nimi domluvit jak postupovat. Ale primlouvam se za kote, zahrada s kockou je zahrada bez mysi a ty jsou mnohem horsi! 🙂 (chce jen krmit a treba nejakou boudicku, kde se muze schovat, kdyz je hnusne nebo pozdeji zima)

cherie24
25. črc 2023

@radaradka a co vypsat třeba nějaký inzerát? Poptat se na sociálních sítích, zda někdo neshání koťátko? Pokud nestojíte o kotě a mazlení a ještě se ptáte, jestli nemůže malé kotě ohrozit vaše těhotenství ... Pokusila bych se mu najít nějakou milující rodinu. Proč hned řešení, kotě vyhánět. 🤨

radaradka
autor
25. črc 2023

@cherie24 Dobrý den, děkuji za reakci. Kotě právě vyhánět nechceme, ale přeci jen mám teď větší strach o sebe a to malé. Právě mě zajímá spíš jiné řešení, jinak bych se tu ani neptala.😊

cherie24
25. črc 2023

@radaradka zkuste dát ten inzerát 🙂 jestli má koťátko apsoň snahu se držet u vás, přijde mi takové smutné, že ho sice nakrmíte, ale ani nepohladíte ... Když k němu napíšete jeho příběh a důvod proč nemůže zůstat u vás, třeba se někdo zželí. Zachráněná zvířátka umí být velmi vděčná. 💕

zuzekk
26. črc 2023

Ne, nehrozí nic.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru