Konzumace tofu v těhotenství. Může ohrozit miminko?

27. únor 2025

Zdravím. Ženy ted jim skoro co druhý den cele balení tofu a zjistila jsem, že bych jako těhotná takové množství neměla, jim ho asi druhy tyden fakt co druhy den a na posezeni sním cele balení. Mam strach abych miminku neublížila. Mam tu někoho, kdo taky jedl takhle tofu a vše bylo v pořádku? Samozdřejmě ho teď omezím a doufám, že bude vše v pořádku. Jsem 12tt a mám ted opravdu strach, že jsem ti nevědomky nějak miminku ublížila.

michaela666
27. únor 2025

Čemu by tofu v těhotenství mělo ublížit? Jím ho 3 krát týdně už cca 10 let ( včetně těhotenství) a nikdy mě nenapadlo, že by to mohl být problém.
Nestuduj hlouposti na netu a dej na selský rozum, protože jinak bys nemohla jíst skoro nic.
Určitě to miminku neublížilo.

klarka3366
27. únor 2025

Mě dr. Říkala že cokoliv na co budu mít chuť, mam jíst. (Krom takových těch typických potravin- třeba tatarak - tak v omezené míře …)
Myslim ze tofu neublizi.

ajja87
27. únor 2025

Mě přijde, že poslední dobou se už nemůže vůbec nic,ono to chce přestat číst a brát v potaz trochu selský rozum.... vždyť to už by ty těhotný za chvíli nemohly jíst ani suchej rohlík (kdo ví jestli už taky není mezi skodlivymi🤦)

hasara33
27. únor 2025

A máš strach kvůli obsahu fytoestrogenů v sóji nebo z nějakého jiného důvodu se tofu obáváš?🤔

cilkat
28. únor 2025

Myslím, že se bojíš těch fytohormonů, které v soje jsou, že. Pokud ano, tak ano, ty hormony v té soje jsou. Jenže jsou v tom semínku, Které ta rostlina vyprodukovala a které jíme. ALe velmi pochybuju, že je něco takového i v tofu. Protože si nemyslím, že může jakákoliv složitější láta přežít poces, kterým musí soja projít, když se z něčeho, co vypadá jako fazole, má stát něco, co vypadá jako sýr.

k2792017
28. únor 2025

Ahoj, vždycky jsem v těhotenství hlídala, abych něco nebezpečného nesnědla (málo propečené kuřecí, hermelín - i když i ten se dnes kontroluje, jiné plesnivé sýry…). Tofu jsem ale normálně jedla, jednou za 14 dní klidně celé balení (k obědu část a k večeři druhou). Zkoumala jsem to a musela bys ho jíst takto opravdu hodně často, třeba každý den, aby to mělo vliv (jestli by to vliv mělo). Buď v pohodě 🙂.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru