Zdravím. Ženy ted jim skoro co druhý den cele balení tofu a zjistila jsem, že bych jako těhotná takové množství neměla, jim ho asi druhy tyden fakt co druhy den a na posezeni sním cele balení. Mam strach abych miminku neublížila. Mam tu někoho, kdo taky jedl takhle tofu a vše bylo v pořádku? Samozdřejmě ho teď omezím a doufám, že bude vše v pořádku. Jsem 12tt a mám ted opravdu strach, že jsem ti nevědomky nějak miminku ublížila.
Mě dr. Říkala že cokoliv na co budu mít chuť, mam jíst. (Krom takových těch typických potravin- třeba tatarak - tak v omezené míře …)
Myslim ze tofu neublizi.
Mě přijde, že poslední dobou se už nemůže vůbec nic,ono to chce přestat číst a brát v potaz trochu selský rozum.... vždyť to už by ty těhotný za chvíli nemohly jíst ani suchej rohlík (kdo ví jestli už taky není mezi skodlivymi)
A máš strach kvůli obsahu fytoestrogenů v sóji nebo z nějakého jiného důvodu se tofu obáváš?
Myslím, že se bojíš těch fytohormonů, které v soje jsou, že. Pokud ano, tak ano, ty hormony v té soje jsou. Jenže jsou v tom semínku, Které ta rostlina vyprodukovala a které jíme. ALe velmi pochybuju, že je něco takového i v tofu. Protože si nemyslím, že může jakákoliv složitější láta přežít poces, kterým musí soja projít, když se z něčeho, co vypadá jako fazole, má stát něco, co vypadá jako sýr.
Ahoj, vždycky jsem v těhotenství hlídala, abych něco nebezpečného nesnědla (málo propečené kuřecí, hermelín - i když i ten se dnes kontroluje, jiné plesnivé sýry…). Tofu jsem ale normálně jedla, jednou za 14 dní klidně celé balení (k obědu část a k večeři druhou). Zkoumala jsem to a musela bys ho jíst takto opravdu hodně často, třeba každý den, aby to mělo vliv (jestli by to vliv mělo). Buď v pohodě .
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Čemu by tofu v těhotenství mělo ublížit? Jím ho 3 krát týdně už cca 10 let ( včetně těhotenství) a nikdy mě nenapadlo, že by to mohl být problém.
Nestuduj hlouposti na netu a dej na selský rozum, protože jinak bys nemohla jíst skoro nic.
Určitě to miminku neublížilo.