Kontroly na konci těhotenství. Je zde někdo z pojišťovny?

31. srp 2022

Krásný den, mám dotaz na zkušenější z vás. (Onlouvam se za anonym, ale jsou tu lidé, kteří mě pod přezdívkou znají a já nechci; aby věděli, ze jsem těhotná).
Doktor na kontrole mi řekl, ze se na konci těhotenství už nechodi na kontroly do nemocnice na monitory. Prý tak proste rozhodly pojišťovny.
Teď ale můj dotaz - u prvního těhotenství mi prave na těchto monitorech zjistili, ze miminko má slabší ozvy a chtěli porod vyvolat. Nakonec jsem začala rodit sama, ale to není podstatne.
Chápu to tak, ze když teď těhotné nebudou chodit na monitory, proste nebudou vědět o případném problemu a muže to skončit prusvihem, ze?
Napadlo mě, ze bych si tyto kontroly klidně platila sama, peníze v tomto případě fakt řešit nebudu. Ale jde to vůbec? Je tu někdo z pojišťovny, kdo by mi dokázal poradit?

sigyn
31. srp 2022

Zajímavé. Rodila jsem letos a 2x jsem na ozvách byla (38. a 39. týden), samozřejmě nic jsem platit nemusela.

snahnah
31. srp 2022

V roce 2018 mi ozvy natáčel můj Dr.v ordinaci. Kdyby se mu něco nezdálo, hned by mě odeslal do nemocnice. V porodnici jsem byla poprvé až rodit 3 dny před termínem. Loni to tak taky mělo být, akorát E se narodila 3 týdny před.

autor
31. srp 2022

@sigyn On říkal, ze je to teď nová věc 😔 Já rodila loni a na ozvach jsem byla taky.. Jen mě to teď fakt vyděsilo.

ileni
31. srp 2022

Ano je to tak, až do terminu porodu jsi v péči svého gynekologa. Platí to od ledna. Ale pokud se s ním domluvíš, určitě je možnost předat do péče porodnice dříve...

limali
31. srp 2022

V 36tt som šla na registráciu do porodnice. Tam všetko skontrolovali. Ozvy nie, ale prietoky. Všetko bolo v poriadku. Potom mi moj lekár na každej kontrole po týždni vždy skontroloval prietoky. Dr mi vysvetľoval, že v opačnom prípade by si ma vzali na starosť oni a nie gynekológ. Určite bude možné na tvoju žiadosť natočiť aj ozvy ak si to budeš želať. Nevyhodia ťa 🙂

krisstina93
31. srp 2022

Do nemocnice už se nechodí, do termínu chodíš je svému Dr. Ale moje Dr mi třeba ozvy natáčela sama, i když se to už všude nedělá.

jelenice_zavodnice
31. srp 2022

Ano, je to novinka od r. 2021. Rodila jsem ve 40t a na kontrolu ani monitor jsem u tohoto tehotenstvi uz v porodnici nebyla. Pokud je tvoje tehotenstvi bezproblemove, neni duvod (slova z pojistovny), pokud to uzna tvuj osetrujici lekar jako vhodne nebo nezbytne, preda te do pece porodnice driv.
Jestli to jde jako samoplatce, to se musis domluvit s konkretni porodnici, jako lze to urcite, cizinky maminky bez verejneho zdrav. pojisteni si to plati ale nevim, jestli pak smis byt soubezne jak v peci u tveho lekare, tak i v porodnici. Ono totiz ta porodnice by ti musela uctovat i jine ukony nez samotny monitor, protoze tam souvisi vic ukonu dohromady a neni mozne je delit.

ekou
31. srp 2022

Tak jak to je? Treba porodnice v Karvine tvrdi, ze nekdy v 36. - 37.t se dela tzv. Check-in a zadanku dostanu od doktora (s tim, ze je to seznameni s doktory a prostredim, ale jinak budu dal dochazet ke svemu dr) :D

ileni
31. srp 2022

@ekou ano přesně tak, 36 TT check-in v porodnici, kde se vše sepíše a dál se chodí k svému dr

xnikax1
31. srp 2022

Rodila jsem před rokem a ano, do nemocnice uz se nechodí, až po termínu.

nita1984
31. srp 2022

Rodila jsem 5/2021 a na monitoru jsem byla jednou tři dny před termínem porodu. Ono to stejne o ničem nevypovídá. U prvního jsem chodila co 3 dny a problém stejne nepoznali 😞😞😞😞

autor
31. srp 2022

@nita1984 Achjo, to je příšerný. Já myslela, ze prave ty monitory problém odhalí 😔

nita1984
31. srp 2022

Bohužel ne. Říkají aktuální stav. A ten se muže kdykoli změnit

autor
31. srp 2022

@nita1984 A dopadlo všechno dobre? 🙏

nita1984
31. srp 2022

Jak se to vezme. Syna máme, je živý, zdravý v rámci možnosti. Bylo to náročné a ještě bude. Jsou mu tři, nemluvi, má horší porozumění. Takže pravděpodobně dysfazie, možná i PAS. Ale jsme šťastní, ze ho máme

martulka88
31. srp 2022

Ano, na ozvy se nechodí od letošního roku (rodila jsem loni a i letos). Jsou však doktoři, kde ti monitor i tak dělají. Můžeš si zaplatit sama monitor, ale asi u soukromníka a né v nemocnici - to se musíš poptat tam.

beruska1889
31. srp 2022

Ahoj, mám týden do termínu porodu a na monitory chodím každý týden ke svému ošetřujícímu gynekologovi, byla jsem na registraci v porodnici, kde vše zkontrolovali a tím že jsem neriziková mě nechali v péči mého lékaře a termín k nim jsem dostala až týden po termínu porodu kvůli případnému vyvolání... Měla jsem to s těmi monitory už v roce 2020 kdy jsem čekala prvního syna.... Už tehdy mi můj bývalý gynekolog říkal, že je to novinka z pojišťoven...

hanyzka11
1. zář 2022

Ahoj. Já rodila 12/20 a musela si " ozvy" platit, pokud jsem je chtěla. Stálo mě to vždy 200 Kč. Po nahlášení do porodnice mi ozvy dělali zdarma. Podle toho, co píšete mi přijde, že teda jak kde a jak který doktor..... zajímavé.

autor
1. zář 2022

@hanyzka11 To jste mě potěšila, ze jenom 200. Trochu jsem se bala, ze to bude víc. Pokud by mi ozvy nedělal gynekolog sám, zkusim ho poprosit a budu si to platit sama. Klid je klid.

hanyzka11
1. zář 2022

Tak zase už je to nějaká doba,ale na druhou stranu úplně nevidím důvod, za to chtít nějaký velký částky. Jako 200 za to, že tam chvilku jede nějakej přístroj, je až až 😂. Já si prvně říkala, že to není úplně potřeba,ale stejně mi to nedalo. Takže jsem to aspoň 2-3x platila. Ono sestřička vždycky chvilku přiložila,jen pro kontrolu a pak buď budeme natáčet ozvy nebo ne? Ale když při poslechu řekne: no já bych to radši natočila. Úplně se mi to nezdá. Tak člověk neváhá ani minutu.

drep
1. zář 2022

@hanyzka11 ten přístroj někdo musel koupit, to vyšetření někdo musí vyhodnotit a potřebuje k tomu nějaký vzdělání a erudici. Cenu si navíc doktor nemůže stanovit sám, ale dělá se podle kalkulace nákladů.

hanyzka11
1. zář 2022

@drep Ale jo, však já vím 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru