mám dotaz kolik může nosit těhule kilogramů? díky 😒
já taky slyšela, že 5 kg. ale přiznám se, že jsem si to několikrát neuvědomila a přešvihla to, doufám, že bez následků...
já tahala i 12-14..a žijeme oba dva 😕
no z pohledu pracovního práva netuším, ale z pohledu zdraví těhule jde spíše o techniku - pokud nenapínáte břicho, klidně tahejte i těžké břemena, já dělala až do porodu týdně normálně velké nákupy s krosnou, i patnáct kilo, z nošení batohu myslím dělohu nenamíchneš 😉
ale tahat něco v rukách před tělem, to by si člověk uhnal kýlu 😖
jo a zákoník práce je celý na netu, pokud ti jde o zákon...
http://business.center.cz/business/pravo/zakony...
s.arik: u nás v práci na nějakej zákoník dlabali...tahala jsem balíky novin a časopisů z PNS kontejneru..a pak zas z košíku na pult..atd., ale já měla zdravý těhu..mně to nic neudělalo 😕
tak jelikož jsem podstoupila školení BOZP, tak jsem musela poslouchat ty různé kravinky, ale tohle mě zaujalo, tudíž, těhotné ženy by měly zvedat maximálně 7,5 kg. Netěhotné 15, do 16-18-ti let muži 20 a starší 30kg. Takže já jsem taky pasééééé, jelikož při snaze otěhotnět v nemocnici jako zdr. sestra to nepřipadá v úvahu ani podle těch debilních řádků, jelikož nezvednu za 8h směnu 6,5 tuny - a tudíž bych neměla ani šanci na vyrovnání při zjištěné nemoci z povolání - jako bolesti zad a podobně. Joooooooooooo zlaté předpisy 😠 😠
Já jsem od šestého měsíce už nemohla nosit ani notebook, prostě byl na mě moc těžký, abych se s ním vláčela emhádéčkem. Myslím, že to každá těhule tak nějak pozná, kde je ta mez...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Myslím, že do pěti. Ale zdravá těhule.