Kniha o mateřství. Doporučíte, která vás inspirovala?

zuzana18121991
5. čer 2022

Ahojky, ráda bych se Vás zeptala jaké máte zkušenosti s literaturou o mateřství. Jsem těhotná a chtěla bych si přečíst nějakou knihu k matce a dítěti. Doporučite, která je fajn, která Vám pomohla nebo Vas inspirovala?
Dekuji Všem a hezký den

martiniquest
5. čer 2022

Nejstastnejsi miminko v okoli, Nejstastnejsi batole v okoli, Znovuzrozeny porod, Respektovat a byt respektovan, Koncept kontinua...

jjasmina
5. čer 2022

@zuzana18121991 měla jsem asi 4 a přečetla je všechny, ale vlastně realita byla dost jiná a maloco sedělo 😃u dvou to byla snuzka keců 🤣

levandule_k
5. čer 2022

Fascinující mysl novorozeného dítěte David Chamberlain, Prvotní otisky Arthur Janov, aktuálně mám rozečteno Čtvrtý trimestr Johnsnová Kimberley.
Znovuzrozený porod od Odenta jsem četla také a super.

moonulka
5. čer 2022

Moc jsem toho nestihla přečíst. 😁 Ale třeba co se týče spánku, tak rozhodně S láskou o dětském spánku. A pak už zmíněné Respektovat a být respektován. A k příkrmům je fajn Vím, co mi chutná, pokud vás zaujme metoda BLW.

9radka9
6. čer 2022

@zuzana18121991 o dětském spánku je nejlepší Prosím spinkej, paní má i instagram

ester_ka
7. čer 2022

@zuzana18121991 od Evy Kiedroňové Něžná náruč rodičů, od Penny Simkin Partner u porodu

eithelwing
7. čer 2022

S láskou o dětském spánku.
Ale i četba k samotnému těhotenství a porodu je fajn, např. Zdravé těhotenství, přirozený porod.

kristynkal
9. čer 2022

Knihy ted nestiham, ale pokud mas instagram tak moc doporucuji: @babiesandsleep (o spanku i o materstvi, ale prevazne spanek), @pediatrie_s_laskou

cekamnazazrak
9. čer 2022

@zuzana18121991 knihy jsem vůbec nepořizovala, pro mě je mnohem užitečnější sledovat několik profilů na instagramu, dohromady dostaneš mnohem víc informací než z jedné nebo dvou knih a rovnou z několika oborů - většinou přímo od odborníků na konkrétní problematiku.. často nabízejí zajímavá témata k zamyšlení.. praktické návody, případně částečně poradenství... doplněné každodenními příklady ze života..
Kiedroňovou za sebe nedoporučuju vůbec... to je neštěstí ta ženská.. knihy zastaralé, vůbec se nikam neposouvá, nedovzdělává.. dokola si jede praktiky z dob komunismu.. na svém ig teď dokonce hlásá že nesmíš miminka dávat na bříško, protože tím škodíš jejich vývoji... když se zeptáš na zdroj (protože to jde proti absolutně všem doporučením a studiím o vývoji), tak neodpovídá nebo napíše, že má 35 let praxe a tak to prostě ví... 😵
na ig doporučuju účty:
1) příprava na porod a další věci kolem těhotenství - moni_porodni_asistentka, denik_porodnibaby, petradankova.cz, porodjekrasny
2) kojení, nošení, kontaktní rodičovství atd - zenamamou.cz, najitsicestu, satkomanie
3) spánek- babiesandsleep, prosimspinkej, mimi.spanek
4) příkrmy, BLW, recepty - nutrimamma.cz, vyziva.odmala, blwkrokzakrokem, minispajz, peknepapkaj, mini_papkaci
5) lékařské profily, první pomoc atd. - derma_barbora.suranska, pediatrie_navlastnikuzi, dentist_for_small, lecimdeti, pediatrie_s_laskou, mklife_prvni_pomoc_detem, detska_psycholozka
6) fyzio, správný pohybový vývoj - editaproskova_fyziopodolog, centrumlecbapohybem, detska_fyzio_mama, fyziokristy
7) výchova, respektující rodičovství - k_detem_s_respektem, mamy_mimo_davu, xpetrasommer, velkyholkynebreci, vedoma_vychova, detijsoutakylidi
8) aktivity, rozvoj dětí atd. - montessoriherway, monte_sorry_aktivity, deti_v_rejzi
9) cvičení pro těhotné nebo po porodu - fit.mum.with.fun, fyziofit_mama
10) ostatní zajímavé - myctemedetem, tisictvariradosti, uklidproklid, signngrow, overenorodici
třeba se ti některé hodí a zaujmou Tě... nebo někoho dalšího.. 🙂 a pokud někdo má nějaký zajímavý profil na ig, který tu nebyl zmíněn, tak se ráda nechám inspirovat.. 🙂

lokesa
9. čer 2022

@zuzana18121991 Nevím, jestli je to úplně to co hledáš, ale já jsem nadšená z knihy Nejsou stejné. Syn má zatím rok, takže toho tolik nezanalyzuji (ač už nějaké rysy vidím), ale stejně je nejlepší začít analýzou sebe sama. Hodně mě to posunulo.

danvitka
9. čer 2022

"Proč máma pije" 😁

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru