Klidné dítě v bříšku = klidné dítě i po narození?

22. říj 2024

Dobrý den, zajímá mě, zda funguje to, že pokud je dítě klidné a “málo se mele” u mámy v bříšku, zda je velká pravděpodobnost, že bude klidné i po porodu. Respektive - s první dcerou jsem to tak měla… Mlela se málo a po narození naprosté zlatíčko. 🙂 Nyní čekám druhou dcerku a ta je v pohybech daleko více akční. Tak mě zajímá, jak jste to měly vy a jestli mám čekat malého raráška, nebo je šance, že bude taky pohodářka - jako ta první 🙂

daasqua
22. říj 2024

První dcera v bříško hlavně spala, občas se zavrtěla, držela si pořád stejnou polohu (hlavou dolů). U UTZ taky spala, museli ji budit. Po narození taky velký spáč, klidná, víceméně hned spala celou noc v kuse, v kočárku taky vždycky. Je spíš mírnější povahy, i když se ráda hýbe (má dobrou motoriku) a taky občas řádí.
Druhý kluk se tam pořád mlel, na UTZ se pral s doktorem, bouchal do něj, rotoval. Je teď více neposedný a víc chaotičtější než dcera, spal o maličko méně (ale pořád nadprůměr). Celou noc v kuse spal taky víceméně po měsíci či dvou. Naštěstí to tedy není rarášek, jen je poznat, že je to kluk.

autor
22. říj 2024

@daasqua 👍🙂

vlasta1981
22. říj 2024

No moje první dcera v břichu jako anděl. Ale pak ...to byl rarach

exbordelar
22. říj 2024

Vidis, nad tim jsem nikdy nepremyslela - moji se hybali v brise furt, a taky se furt hybou i co vykoukli na svet - jsou to neposedni hyperaktivni rarasi, co potrebuji fyzicky i psychicky unavit (nebo jinak zpracovat tu energii), jinak jsou na 👊🏼😅 Takze u nas to plati - aktivni v brise, aktivni i po narozeni.

nelly_strokova
22. říj 2024

Dcera se teda v břiše docela mlela a po nařízení je to klidný lenoch a spáč. 😂 Zatím. 😂

jannym
22. říj 2024

Kezby…

lilian2111
22. říj 2024

Ne. Fakt ne. 😀 u nás u všech tří opravdu úplný opak.

luhana
22. říj 2024

U mě to tak bylo. Syn byl v břichu divoch a je takový do teď. A dcerka byla hodňučká už v bříšku. Tenkrát jsem si říkala, že bude klidná i po narození a opravdu je.

lti
22. říj 2024

Syn v břichu spáč a lenoch a teď se nezastavím

kakba
22. říj 2024

1.dite normal, druhe dite brutus, ale jako fakt jsem se nesetrila a 1.rok mam v mlze a divim se sama sobe, ze dite vubec zije. Takze ano, ja si myslim, ze neco na tom je.

autor
22. říj 2024
autor
22. říj 2024
autor
22. říj 2024
autor
22. říj 2024

@jannym 🙂

autor
22. říj 2024
autor
22. říj 2024

@luhana 🙂👍

autor
22. říj 2024

@lti 🙂

autor
22. říj 2024

@kakba 🙂

95newmommy2020
23. říj 2024

Já to tak měla. Synovi bude v únoru 5 a je pořád kliďas a flegmouš.

lilian2111
24. říj 2024

Ale bylo by to fajn 😀

eldoradoh
24. říj 2024

Ano, u nás to tak bylo a je. Malý je kliďas.

pampeliska1313
24. říj 2024

Syn vždycky kopal, když se jelo busem, tramkou nebo autem. Doteď to šíleně miluje.🙂 kopal spis jinak pozdeji odpo - to se i narodil. Nechtěl se ukazovat a ukazoval furt jen zadek, mame jedinou fotku obličeje - typicky i ted, umanutej, prvni slovo ne, rad rozhoduje, je spis introvertni pozorovatel v kolektivu. Ted zpetne si rikam, ze hodne veci na to sedi.:D taky mel obcas záchvaty kdy najednou v brise “skákal” jak šílenec a to mu taky “zůstalo” :D takový chvilkovy záchvaty.:D

barumrallyebum
24. říj 2024

U nas ano.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru