Holky poslední dobou mám strašnou chuť na mc kfc, pizzu apod.. pizzu si davam ale teď jsem dostala strašnou chuť na tortillu, je možné jsem v 8 týdnu si ji dat? Je mi jasný čím víc to budu řešit tím hůř, ale dáváte si taky nebo dali jste si? Mám strach z toho kureciho masa aby bylo dodelane, majonéza nebo nevím jaký kořeni do toho dávají.. 🤣
@rezena12 Neřeš a dej si na co máš chuť 😊
@rezena12 Vem si že třeba i točená zmrzlina může být nebezpečná. A já ji jedla na kila...
@rezena12 Klid, nestresuj se zbytečně a dej si na co máš chuť. Já si celkové hlídám kam chodím jíst, takže když vynecháš pochybné podniky a rychlé okénka na nádraží, kde se jede v přepálených tucích, tak by se ti nemělo nic stát.
@klokanka31 já vím.. mas pravdu .. ale hodně mi říkala známa dávat si bacha i na kořeni q copak já vím co do tortilky dávají? 😀🥹 ale chuť je vetsi no dobře dam si ji 😀
Nadechni se, vydechni... A pak si to proste dej a zkus trosku prestat resit kraviny, protoze se jinak za tech zbylych 32 tydnu a predevsim v nasledujicich letech s ditetem zblaznis.
@michaela666 Miso dekuju, je to první těhotenství tak mám z toho strach. Nechci hlídat každý jídlo to ani nedělám. Zároveň v tomhle se bojím jak říkám ty kořeni majonéza nedodelany kuře ale ro jsou ty černé myšlenky co mě napadají no
@rezena12 Když bys posbírala seznam věcí, které bys jako těhotná jíst neměla, tak budeš akorát podrážděná, mlsná a hladová. 😃 Já mám jedno dítě, v těhotenství se každý snažil dobře radit a nejlíp poradil rozum. Prostě zdravá, pestrá strava a když se občas zprasíš nějakou prasárničkou tak není konec světa.
@rezena12 Hele mě brácha v těhotenství buzeroval že nemám jíst ani hermelín, nesmím kafe, colu...jedla jsem všechno, i saláty s majonézou z obchoďaků, a malá je v pořádku...😊 Chce to všechno brát rozumně...
Ja som jedla cele tehotenstvo uplne normalne vsetko 🤣 a mam zdrave dieta takze podla mna kludne mozes viem ze sa riesi pri kojeni strava ale pri tehotenstve nemoze byt alkohol, drogy a nikotin by nemal byt inak vsetko v pohode
Tak super holky dekuju moc, to víte první těhotenství tak se bojím. A ještě jak to mate se sexem? Mám za sebou teda zatím jen jednu kontrolu kde mi doktorka nic nezakazala.. ale je to v pohodě v zacatku? Kamoska mi říkala ze bych měla ale s kondomem. Ze se přes chlapa muže dostat nějaká bakterie do mě a muže to poškodit plod .. ale to mi přijde jako blbost. Mate normálně sex? Nebo měli jste na zacatku těhotenství ?
@bara88 hele, ty jsi takhle příjemná a milá odjakživa nebo se ti to stalo až později? 🙄
@suzanna123 asi tak, aby se člověk bal na něco zeptat. Já vím ze to asi trosku prehanim. Ale proste mám jen strach.
Omlouvam se holky, že vás tu v úterý navečer otravuji takovými věci. Fakt jsem nechtěla ale proste strach mi jinak nedá než se zeptat. Asi si o mě myslíte svy chápu, ale je to první těhotenství jak píšu po nekolikaty a fakt mám strach.. nerada bych si pak vycitala ze jsem udělala něco špatně a naopak se neporadila s někým kdo už zkušenosti má tak se omlouvam
@rezena12 Se neomlouvej, od toho koník je 😊 Jinak sex naprosto v pohodě po celé těhotenství. Pokud není zákaz od doktora...
Ahoj,, dej si a hlavně si na ní pochutnej!
Klidně si dej, já prakticky na začátku těhotenství nejedlá nic jiného.Z kfc mc mi jediné nebylo zle.
@rezena12 Kdyby sex byl riziko pro tebe nebo malé, tak tě o tom doktorka upozorní. Přijde tolik "zaručených rad", že budeš mít chuť si vystřelit mozek, kdyby ses řídila všema. 😃 A po porodu to bude ještě horší. Co jíst a nejíst při kojení, čajíček ano/ne, nosítko ano/ ne, nechat vyřvat, atd.
Zavčas se to nauč filtrovat a dělej věci instinktivně. To je asi nejlepší rada, co mi kamarádka mohla dát.
To asi čekáš kluka, já u syna měla stejně chutě 😀 Pizza, tortilla, hranolky, uzeniny (ty jinak nejím nikdy), kořeněné, kyselé, všemožné prasečinky. Synator to přežil a je to jedlík všeho a zdravého.
@rezena12 Hlavně neposlouchej kde koho, poslouchej svoje tělo a případné doporučení lékařů. Kdybych já poslouchala rady ostatních, tak bych nic nejedla, nic nedělala...🙄
@rezena12 já teda nevím, ale právě v těhotenství jsem si užívala do poslední chvíle toho jídla, co nebudu moci pro kojení, langoše s česnekem, hamburgery se zelím apod. Prasarna ale chuť je sviňa a představa že pak několik měsíců nebudu moct česnek, zelí a jiné dobroty mě k tomu dovedli 🙈😂 . Jo a například tu pizzu, si dopřávala maminka i rovnou v porodnici, když jsem docházela malou kojit, neboť jsem ji nemohla mít u sebe tak jsem viděla jak si maminka normálně objednala pizzu a nikdo nic neřešil. Na snídani jsme normálně měli nugetu, čerstvé pečivo a jiné, co nedoporučují jíst při kojení, ale u nás v porodníci se jedlo vše
Já si teda v obou těhotenstvích hlídala to obzvlášť riskantní, takže bych si dala pozor na jídlo z pochybných zdrojů, větším fastfoodům věřím 🙂 A nepřeháněla jsem to s pálivým kořením, ale to hlavně ke konci kvůli předčasnému porodu.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@rezena12 aha a to jako teď do konce těhotenství ,pak budeš ještě kojit si jako nedáš kureci maso ,majonézu, pizu? Budeš jist co? Jen ovesné vločky a zeleninu?proboha uvažuj