Dobrý den děvčata,
holky , zejména ty, které to již máte za sebou, nebo víte...kdy vám lékař dělal stěry na streptokoka? Mně v 33+5 a teď všude čtu, že se dělá od 36.-38. týdne, dříve je to brzy. Nechci ze sebe u lékaře dělat hysterku, až se jej budu ptát, snad ví,co dělá,ale zároveň mám strach o miminko. Když mi to teď vyjde negativní, co když se do porodu nedejbože nakazím a tím, ohrozim vymodlenou dcerku? Děkuji za odpovědi
Měla jsem u obou těhotenstvích pozitivního. Nevím přesně kdy brali stěry, ale bylo to 2x.
Vždy jsem dostala před porodem atb do žíly, ale i přesto to ode mě nladší syn dostal. Naštěstí na to přišli hned druhý den, dostal penicilin a je mu dnes 6let.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@pavca1965 zeptala bych se na to, ev. na to upozornila v porodnici až tam přijdeš na první návštěvu, aby se rozhodli co s tím, mohou ti to buď vyšetřit znova, ev. se dají podat preventivně před porodem antibiotika jako bys ho měla pozitivní, pokud by usoudili, že je to nutné. Nevím jaké je riziko, že to během 14 dnů chytíš když to budeš mít předtím negativní, ale vím, že když to máš pozitivní, tak je velká šance, že ho prostě máš celý život (i při dalších porodech), někdo ho má jako přirozenou floru a žije s tím, proto ze to normálně nepřeléčuje, jen se zajistí ten porod antibiotiky.