Ahoj,
chtěla jsem se zpetat, kdy se má zaragistrovat dítě u dětské lékařky?
Jsem z Prahy, rodit jsem se rozhodla v Neratovicích. Takže tam mám s registrací ještě čas. Momentálně jsem 26 + 3tt a nevím kdy registrovat dítě u doktorky.
Díky za rady
Já jsem si ve 3 trimestru jenom zavolala té doktorce, ke které jsme chtěli chodit, jestli bere nové pacienty a pak už jsem jí jen zavolala hned po návratu z nemocnice, aby se na malého přišla podívat.
Souhlasím, porozhlédnout se kolem 30tt kdo má volno a domluvit se, po porodu stačí jen zavolat, aby se na mimi Dr.přišl/a podívat 🙂
V Praze bych začala co nejdřív. Já to nechala až na poslední chvíli, obvolávat jsem začala na konci 8. měsíce a už to byl celkem problém, vzala mě až třetí doktorka a to jsem musela hooodně přemlouvat.
Lakukačko můžeš si najít dr už teď....já jsem třeba šla a hledala jsem v okolí dr i podle referencí, ale tím, že mám už jedno starší dítko tak jsem jen zašla k jeho dr s tím, že v březnu se nám narodí mimi a že bych ráda aby ho měla v péči.....v některých částích Prahy je to ještě stále rozděleno dle spádové oblasti, proto se zajdi optat na nejbližší středisko jak to tam mají a pokud nemají spádové oblasti můžeš si vybrat dr kdekoliv.
Takže si najdeš dr se kterou se domluvíš, že by jsi chtěla k ní chodit s mimi a až se vrátíš z porodnice tak jí zavoláš, že už jste doma a buď přijde ona k vám nebo si tě pozve k sobě a mimi zaregistruje, ale musí mít už rodné číslo, ale to můžeš dodat i později, protože se ho dozvíš až z Rodného listu
je to celkem jedno kdy, důležité je, že v porodnici po tobě chtějí jméno doktorky vědět. Moje doktorka taky chtěla, aby se jí po porodu zavolalo, že je miminko na světě a den po příchodu z porodnice jsme k ní jeli na kontrolu.
Doporučuji si doktorku vybrat a zajistit do 35. týdne, abys byla v klidu, kdyby se náhodou prckovi chtělo ven trošku dřív.
U prvního jsme ji zařizovali kolem 30.týdne. Zašla jsem k doktorce, která se starala i o mě, tak nás bez problémů vzala. Den po propuštění jsme se u ní stavili na kontrolu. V 10 měsících jsme se přeregistrovali k jiné doktorce z důvodu změny bydliště. Teď když čekáme druhý, tak nás tahle doktorka vezme automaticky 🙂
Já jsem hned ten den co jsme odcházela z porodnice jsem volala dr doktorce a druhý den jsem se synem šla na kontrolu a už byl registrovanej u ní....
Já jí volala při odchodu z porodky a ten den k nám přijela na kontrolu
U dr.jsem se optala zběžně asi ve 25 tt, ten řekl, že malého vezme. Narodil se dříve a pak v den odchodu z nemocnice jsme šli rovnou k němu. U nás tedy dr.do domácnosti k novorozencům nechodil. Nyní jsme přestěhovaní, máme novou dr.a ta druhé mimi vezme automaticky...
Doktorku jsme si nechali tu, pod kterou spadáme na sídlišti. Volala jsem předem, jestli přijímá s tím že ano a že stačí zavolat až se vrátíme z porodnice. Propouštěli nás v sobotu, v po jsem volala, v úterý jsme tam šli - nechodí domů. Rodné číslo jsme ještě neměli, ale nevadilo, resp.jí to bylo jasné, dopsala si ho při další návštěvě.
já jsem se ptala u doktora, ke kterému chodí moje sestra, jestli přijmá a on že ano a že si máme zavolat až se vrátíme z porodnice, když sme přijeli z porodnice, tak sem hned druhý den s malým šla na kontrolu....já bych se poptala klidně už ted jestli nabírá doktorka a ona ti sama řekne co a jak..doktoři domů nechodí...
Mě to připomínal gynekolog už v 25.tt a tak jsem dle webu Známý lékař našla pediatričku ( pak jsem potkala i kamarádku, která k ní chodí s malým a ta mi potvrdila, že jsem vybrala dobře ) . U nás v porodnici chtějí, aby těhule měly razítko o registraci v těhu průkazce takže jsem tam musela osobně. Zapsala si mě do sešitu a řekla, že v den propuštění z porodnice mám brnknout, že se přijede další den na miminko podívat k nám domů.
pani doktorku jsem měla vyhlídnutou ještě před těhotenstvím , takže když jsem otěhotněla , tak jsem jí hned dala vědět
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ideální je to kolem 30tt 🙂 takže už máš načase pozjišťovat kdo má volno a kdo by ti vyhovoval. My jsme nakonec zakotvili až u čtvrté vyhlídnuté doktorky.