Kdy oznámit rodině těhotenství?

monikavlckova
23. bře 2015

Je mi 21,a moje rodina neví zdaleka nic o mém těhotenství. A tento pátek má můj dědeček narozeniny ( on mi po rozvodu nahradil otce se vším všudy) a chci mu dát právě ultrazvuk.fotku do rámečku a k němu bačkůrky a vše dát do krabičky. Ale problém je v tom, že má rodina , když přišlo téma ,,těhotenství,, nechtěli o tom ode mně ani slyšet, prý jsem moc mladá atd. a já mám strach jak to příjmou, a hlavně můj děda, který nemluvil s mojí tetou určitou dobu , když zjistil že ona ve svých 40 letech čeká 2 dceru. Začal sn í mluvit jakmile porodila. A já o dědu nechci přijít. Tato obava je k nesnesení. Můj manžel tvrdí ,že když mě budou odsuzovat prostě se seberem a odejedem a tímto to skončí. Jenže tohle mi příjde moc . Prosím vás o nějakou radu jak to oznámit, asi to s tou krabičkou není kýč.

kaccistar
23. bře 2015

@monikavlckova podla mna napad s krabickou nie je zly, to si myslim, ze je mile. Ci si mlada, alebo nie si, to snad je rozhodnutie na Tebe a rodina sa k tomu moze postavit ako chce... ale asi by som teda v takejto neistej situacii nerobila ziadne verejne oznamenie, ale skor dedecka informovala v sukromi po tom, ako dodatocny darcek... aby sa ta jeho oslava vlastne neotocila na Vas - ci uz v pozitivnom alebo negativnom zmysle.. drzim palce! 😉

kachnanek
23. bře 2015

Mně nápad s krabičkou taky připadá super, nicméně jak píše kaccistar v takové situaci bych to dědečkovi taky předala soukromě buď po oslavě, nebo vůbec někdy mimo až bude v dobrém rozmaru. Můžeš ho třeba pozvat k vám na kafe a zákusek a oznámit mu to.
Co se týče rodiny, vzhledem k tomu, že jsi vdaná, tak by s tím měli snad počítat, že dřív nebo později přijde miminko. A vzhledem k tomu, že už je na cestě, tak s tím stejně nikdo nemůže nic dělat. Možná to pro ně na začátku bude šok, ale smíří se s tím a až se malý narodí, tak se ještě budou hádat kdo s ním půjde na procházku 😉
Já jsem to našim oznámila tak, že jsem jim poslala v obálce poštou fotku z ultrazvuku (bydlíme teď 500 km daleko) a k tomu napsala uvidíme se a datum porodu. Mělo to úspěch. Tchýni jsme taky dali fotku z ultrazvuku, ale tam už to úspěch mělo menší, vyslechla jsem si taky všechno možné, jak jsem měla počkat atd. (a to mi bylo 29), ale teď malýho miluje a nemůžu si vůbec stežovat.
Uvidíš, všechno dobře dopadne, držím palce!

mandala
23. bře 2015

Jednou se to dozvědět musí, tvůj nápad je dobrý a příležitost k oznámení perfektní, já bych jen řekla " Děj se vůle Boží ", uvidíš, jak se vše vyvine. 😉

kkathuska
24. bře 2015

Taky jsem se bala oznamovani, co bude.. ze jsem tehotna jsem zjistila asi tyden po svatbe. Miminko jsme planovali, ale nikdo o tom nevedel. Oznamovali jsme cca ve 3.-4. mesici. Byl to pro ne sok, ale uz se tesi. Treba te dedecek prekvapi a prijme to lepe nez cekas 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru