Kdy oznámit dětem těhotenství?

sarpejatko
27. únor 2015

Ahojky, chci poradit, kdy dětem (6 a 9 let) oznámit dalšího sourozence? Mám vymyšleno jak, jen nevím kdy. Stát se může cokoliv a nevím, jestli by to ty jejich malé hlavičky dokázaly pochopit. Děkuji za každou radu.

maribea
27. únor 2015

U nás o dcerka (skoro 4r.) věděla okamžitě, už dobu dopředu se ptala, jestli už mám v bříšku miminko, a když se ukázal pozitivní test, byla vyděšená proč brečím a manžel k tomu taky neměl daleko 😀 Takže jsme jí to řekli hned, byla s námi i na UTZ 🙂

mandala
27. únor 2015

Já čekala do toho třetího měsíce, kdy jsem měla pocit, že už se snad nic nestane. Taky mě při tom třetím těhu strašně rychle rostlo břicho, takže kdybych čekala ještě déle, stejně by to všichni poznali. 🙂

libara
27. únor 2015

Já čekala na výsledek plodovky a potom jsme jim to oznámili spolu s pohlavím dítěte. Ještě ten večer jsme odhlasovali jméno a potom už jsme malou oslovovali jménem 😀 . Je pravda, že kluci byli poměrně starší.

zzuzinda
3. bře 2015

Adam to věděl hned. Pořád kručel, že chce sourozence a když jsem měla pozitivní test, zabalila jsem ho do dárkové taštičky a večer jsem ho dala chlapovi, Adam to viděl a hned se ptal tatínka, co to dostal a tatínek mu řekl, aniž by to rozbalil, že to vypadá, že nejen on, ale i Adámek něco dostane a to sourozence. A Adam s námi šel i na ultrazvuk - neměl kdo hlídat, takže viděl miminko, jak mu buší srdíčko a byl z toho unešený.

polaks
3. bře 2015

Deťom sme povedali,hneď ako som mala prvú foto z UTZ,bola som 7+0.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru