Kdy nakupovat věci pro miminko?

pesinka
10. bře 2015

Holky kdy jste nakupovali první věci pro miminko? 🙂

mon_88017
10. bře 2015

Úplně první věc (bodýčko s housenkama) jsem kupovala po triple testech a genetickým ultrazvuku. Pak dlouho dlouho nic a začala jsem až asi tři měsíce před porodem a to ještě dost laxně. Naštěstí dneska je k dostání všechno možný úplně bez problémů, takže výbavu pořídíš za půl odpoledne několika kliknutíma na netu 😎

celaskon87
10. bře 2015

První věc (krásnou mikinku ve slevě v tescu) jsem koupila, když jsem zjistila, že mám pozitivní test. A pak dlouho nic. Hodně věcí máme poděděných, k tomu jsme se dostali tak 3 měsíce před porodem a pak jsme ještě kupovali taky tak 3 měsíce před porodem věci, které nám chyběly. A myslím, že to bylo tak akorát - pro můj klid, že máme vše připraveno. Mimochodem, tu krásnou mikinku z tesca měl na sobě jen párkrát, byly tam totiž strašně úzké rukávy, skrz které nešly přetáhnout ručičky...

lexton
10. bře 2015

@pesinka Ahoj, až po zjištění, že nemusím na amniocentézu. 🙂 a teď zas čekám až na veletrh, kde vyberu ty větší věci 🙂

pesinka
autor
10. bře 2015

My prave začínáme čtvrtý měsíc,ale máme možnost koupit kočárek za dobrý peníze a ještě k tomu ten ,který chceme.Tak nevím jestli to není brzy ale ta paní nám asi čekat dlouho nebude. emoticon

lexton
10. bře 2015

Tak pokud je jasný, že ho chcete, tak bych to neřešila, já jedu heslo, stát se může cokoliv kdykoliv.. to by člověk nekoupil nikdy nic..nebo ani nic nezařídil..

lucyp13
10. bře 2015

my dost věcí dostali ale nakupovat jsem začala vlažně až tak na konci 7 měsíce a i teď 2 týdny před porodem nemáme ještě postýlku 🙂 prostě klídek až když jsem začala mateřskou tak mám hromadu času tak jsem všechno zkoumala a okukovala...
jediné na co jsme se šli podívat cca ve 20 tt byly kočárky a sedačky do auta abychom měli představu a čas hledat a řešit

zulitvi
10. bře 2015

První věc jsem koupila po prvotrim. screeningu, když jsem věděla, že je bazilisek zdravý. A to byla vanička. Pak jsem průběžně kupovala hrebinek, látkové plinky a tak, oblečení až po UZ ve 20.tt, když mi řekli pohlaví.

zulitvi
10. bře 2015

@pesinka kočárek jsme taky měli už ve 4. mesici. Chlap si chtěl koupit boty ale měli polední pauzu ještě 10 minut, tak že se zajdeme mrknout do obchůdku naproti s vecickama pro miminka.. No boty si už nekoupil, ale já měla plný kufr auta.. Kočárek, autosedacka atd... :D

ninusch
10. bře 2015

Hele jestli ho chcete tak jako tak a je za dobrý peníze, tak je škoda to prošvihnout. Bohužel se něco může pokazit i úplně na konci, takže to bych neřešila. Jděte do toho a hodně štěstí, ať vám mimčo dělá jenom radost 🙂

pesinka
autor
10. bře 2015

@ninusch Dekujem já povercivá nejsem,ale presto jsem se chtela zeptat jestli nejsem moc unahlení a nejdeme do toho moc brzo.Ale je fakt že stát se môže cokoliv kdykoliv 🙂

lucinka58
10. bře 2015

@pesinka Ahojky, no já už mám komplet výbavičku oblečení 🙂 Teda začala jsem nakupovat taky někdy v 15 tt. Teďka v sobotu jsme objednali kočárek - ale dodají nám ho až v červnu - přecejenom v tom kočárku já pověrčivá trošku jsem, takže mi ho dodají až měsíc před termínem 🙂 Ale buď v klidu - stát se může doopravdy cokoliv kdykoliv a my to neovlivníme 🙂 Já osobně věřím, že vše dobře dopadne a už teď se těším až budu toho našeho malého raráška držet v náručí 🙂

adji
10. bře 2015

První bylo bodýčko ve 3. měsíci 🙂 Pak jsem kupovala po troškách neutrální barvy a v 16. týdnu, když jsem se dozvěděla, že čekáme kluka mě chytla nakupovací mánie 😀 Pak už jsem jenom doufala, že pindík nezmizí 😀 Jinak postýlku, kočárek, přebalovák apod. jsme kupovali až 7. měsíci 🙂

hany_bany
10. bře 2015

já teď začínám 7. měsíc, mám doma vaničku, jednu čepičku, jedny capáčky a jedno bodýčko. A máme zamluvený kočárek. Se zbytkem vyčkávám, co se mi všechno sejde po kamarádkách a pak začnu nakupovat 🙂

ninusch
10. bře 2015

pesinka - Hele, zrovna třeba u nás s kočárkem. Strašně se mi líbil kamarádky kočárek ještě v době, když jsem nebyla těhotná. V momentě, kdy jsem otěhotněla, tak se ptala, jestli po jejím špuntovi budu něco chtít. Nedalo mi to a optala jsem se na kočárek a rovnou si ho u ní zamluvila. No a domů jsem si ho přivezla někdy ve čtvrtym měsíci. Byla to láska na první pohled a nevidím důvod, proč bych si ho měla nechat utéct jen proto, že jsem byla ještě v tu chvíli "málo" těhotná. Teď už za devět dní rodím, všechno je v pořádku a já mám v mých očích nejkrásnější kočárek na světě 🙂 Asi bych přehnaně nenakupovala, ale zase si nechat zbytečně utíkat krásné věci za dobrou cenu..... to asi ne 🙂 Držím palce, ať se s kočárkem dobře jezdí 🙂

stellamaris
10. bře 2015

@pesinka ja som nakupila vybavicku postupne od zaciatku tehu,kociarik sme objednavali 4 mesiace pred porodom.Ja poverciva nie som a pocitala som s komplikaciami v tehu,takze som necakala.Urobila som dobre,syn sa narodil 5 tyzdnov skor a bolo vsetko pripravene a mala som cas iba pre neho 😉

evcann
12. bře 2015

@pesinka tak co koupili jste kocarek? ja taky narazila ted na vyhodnou koupi a jeste se mi libi tak jsem ho dnes zaplatila a v utery prijde, presne jsem si rikala, pak budu litovat, ze jsem to prosvihla a stat se muze kdykoliv cokoliv 🙂

pesinka
autor
13. bře 2015

Kocarek jsme nakonec nekoupili,ale mam vyhlidnuty jiny a pristi tyden bych se chtela jet na nej podivat a vyzkouset ho. 😉

pesinka
autor
13. bře 2015

Ale v tydnu jsem byla v jednom obchudku a neodolala jsem a nakoupila jsem nejake bodička 🙂
Sice nemame tuseni jeste co to bude tak mame jen bílá , ale stejne jsou rozkošný jak jsou maličky 😉

scruffy
13. bře 2015

Já začala už ve 4 měsíci, měla jsem na všechno čas, postupně nakoupit a rozmyslet se, i aby se mi ty náklady rozvrhly do jednotlivých měsíců a pak už jen dokupovala drobnosti. Pak už jsem si jen užívala klid a popravdě ty poslední měsíce se mi už nechtělo lozit po obchodech, ani jsem neměla náladu hledat po internetu, a věnovala jsem se jen sobě a partnerovi, pak už na to nebyl čas🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru