Milé budoucí maminky, chtěla bych se zeptat za jak dlouho jde udělat 3D ultrazvuk.
Čekám ještě 3 dny abych si mohla udělat těhotenský test, nevím jestli se potvrdí nebo ne, ale pár příznáků už pociťuji.
Pokud by vše dobře dopadlo, v kolikátem týdnu jde udělat 3D ? Chtěla bych dát na vánoce jako dárek rodičům fotečku miminka a oznámit ( pokud se mi to podaří do vánoc utajit a nebudu zvracet 🙂 Myslíte že mám šanci na fotku? Děkuji za zkušenosti.
Ahoj. Je to vazne moc brzo. Kdyz jsem byla ve 20 tydnu tehotenstvi tak jsem volala do ordinace a nechteli me vzit, pry az kolem 25-28 tt 🙂
Můžeš i dřív 😉. V Podolí dělají v rozmezí 14.-17.tt - to je mimčo vidět ještě na obrazovce celé, ale je to takový srandovní kostrounek - ufounek 😀. A pak dělají později mezi 26.-30.tt, kdy už se teda na monitor vejde jen hlavička + část těla, ale je to už pěkné miminko s dobře viditelnými rysy v obličeji, mimikou....
Já tam byla 2x, v obou těch obdobích, a jsem ráda - máme fotky, video...pěkná vzpomínka 😉.
Info mají tady http://www.upmd.cz/?page_id=605
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
To je tedy hodně předčasné. 😉 Standartně se dá udělat mezi 24-28 týdnem zhruba. Ale asi to půjde teoreticky natočit po scr. na Down.syndrom po 13 týdnu. 😉 😉