všechny diskuze na toto téma co jsem našla, byly několik let staré, tak mne zajímá jak je to teď 🙂 Tuším že to je někdy kolem 6. Týdne, ale zajímá mne jak to kdo měl ze zkušenosti. Vím že spousta žen chodí na první ultrazvuk až třeba 7-8 týden a to už tam je srdce vidět, je tu někdo kdo byl dřív a už tam bylo ?
Ahoj, já byla v 6+0 a doktor už ho viděl. Říkal, že podle milimetrů odpovídá spíš 6+1. Ono je to s tím počítáním od menstruace trochu ošemetné, někdo může mít ovulaci později a je to miminko ještě mladé, aby bylo něco vidět 🙂 Já jsem si jistá plus mínus 1 den, kdy proběhla ovulace.
Já jdu teď v úterý na ultrazvuk už v 4+6 aby se vyloučilo mimoděložní těhotenství. Na srdíčko je teda evidentně šíleně brzy ale doufam ze tam teda bude vidět alepoň nějaký flíček 😅 na testu mám úplnou dálnici (mám pozitivní testy už od 9.10.) a osobně se mimodelozniho uplne nebojím protože bych odpřísáhla že jsem cítila uhnizďování v děloze, ale můj Dr si ty mimodelozni nějak moc hlídá, což je samozřejmě dobře ☺️
V 6tt, zřejmě muze být i dřív, tenkrat dr odhadoval, ze je to 5tt (nevedela jsem datum ms)
5+4 byla srdeční činnost a těhotenství stejně nedopadlo dobře
@veronika9595 při prvním těhotenství 6+4 a u druhého 6+6 (dvojcata obe💜). Ale mám krátké cykly 25 dni. Ovulaci 12/13 den cyklu. Chodila jsem na ultrazvuk hned zpočátku. Rizikové.
@veronika9595 V 6tt mi bylo potvrzené těhotenství a tyden na to už byly vidět 2 bijici srdicka 🙂
V začátku 7.tt už bilo
U první 5+5, teď 6+1
Byla jsem 7+2 na 1.kontrole u sve gynekolozky a bylo krasne vidět jak bije 🙂
V 6tt byl videt jen zloutkovy vacek a embryonalni pol 🙂
Ja byla poprve 4+5 a byl jen gestacni vacek a podruhe 6+2 uz bylo videt srdicko🙂
Ja jsem kvuli krvaceni mela prvni ultrazvuk v 5+6tt a uz bila obe srdicka. Jinak jsem mela mit puvodne ultrazvuk az 6+3tt.
@veronika9595 U mě v prvním i třetím těhotenství 7.tt (takže 6+něco)
6+2 tt nic vůbec nic. Jen byl vidět váček. Další utz 8+3 a bylo tam. Ale řeknu ti, ze ty dva týdny byly nervy, nervy, nervy. Chodila jsem sama od sebe na krev jako samoplatce, abych se ujistila, ze mi stoupá HCG.
U prvního syna srdíčko netlouklo v 7tt, na kontrolu jsem šla za 2 týdny znovu a ❤ naštěstí bylo. Teď jsem v 10tt a na první kontrole jsem byla 6+6 a ❤ bylo.
V 6+4tt jsem byla na kontrole a srdíčko bilo. Jsem po IVF, takže stáří těhotenství vím přesně.
V 6+1 srdíčko
Děkuji všem za komentáře 🌸 UTZ mám za sebou, byla vidět “jenom” bublinka, velikostně prý odpovídá 5+1 a Dr vypadl spokojeně že jde vše jak má, tak mne uklidnil. Za dva týdny jdu znovu a už by mělo být prý vidět 💗
U prvni dcery uz bylo srdicko nekdy v sestem tydnu,proto jsem ted uz tyden dost znepokojena.Byla jsem minulou stredu na prvnim utz s tim,ze uz bude srdicko urcite a ono nic.Podle MS 6+3..Mam prijit za 9dni,coz bude pozitri.Pry je jeste brzo.Mam neskutecne nervy,tech 9dni je proste jen trapeni,moc se bojim..ale asi jsem mela pozdejsi ovulace,rikala to i doktorka,ze to tak muze byt a i podle mych zaznamu v kalendari..tak mi svitla jeste trochu nadeje.A mam porad priznaky,ale to nic nemusi znamenat?
@emmanessa tohle je vážně o nervy, úplně to chápu, ale z toho co tu tak čtu je spíše častější týden 7 a výš tak držím palce určitě to bude v pořádku🌸
@veronika9595 dekuju,uz zitra...nejhorsi bude se postavit pravde celem,at uz je jakakoliv..ale ja se opravdu tehotne citim dost...tak mam nadeji
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@veronika9595 U obou dětí jsem to měla stejné. Na prvním ultrazvuku jsem byla v 6.tt, to byl vidět jen váček a pak si mě doktorka objednala za dva týdny s tím, že už by mělo být vidět srdíčko. A opravdu už v obou případech krásně bilo.😊 Takže nějak v tom 8.tt.