Já jí u obou těhotenství taky dostala až kolem 10tt, záleželo, na který týden mi zrovna vyšla poradna. A vždyť o nic nejde, stejně ji nepotřebuješ, ne? Registrace do porodnic je stejně v 14tt nebo kolem něj. Myslím, že to doktoři dávají takhle déle opravdu kvůli tomu, že do 12tt se může stát cokoliv.
já dostala průkazku už v 8tt, kamarádka ve 12tt a švagrová až v 15tt...
záleží na doktorovi, nic určené neí kdy by se měla dostat....
Záleží na tom tolik?
Taky moc nerozumím, proč se ptáš i tady, když na jiné diskuzi holky odpovídají 🙂 . A není to úplně jedno. Hlavně že je miminko v pořádku. Stejně není na nic průkajda zatím potřeba. Dostala jsem u obou dětí až po 12 tt.
Při prvním těhu jsem dostala průkazku po 12. týdnu, byla to běžná praxe gynekologa, u kterého jsem byla, teď u druhého těhu jsem dostala průkazku dokonce až v 16. týdnu - až když jsem měla výsledky všech testů na genetiku. Tak to dělá můj současný doktor, prý proto, aby ušetřil maminky toho, že se těší z průkazky, která je už takovým potvrzeím, že jsi těu a náhodou třeba testy nevyjdou dobře...
No a praxe je fakt všude úplně jiná, moje kamarádka třeba dostala průkazku hned po první návštěvě gynekoložky - někdy v 6. týdnu.
Takže bych se být tebou zbytečně nestresovala a užívala si těhu.
já ji dostala s prvním dítětem v 10 týdnu, s druhým po 13 týdnu - nemyslím si, že by to bylo důležité...i když chápu, že se na ní většina těhulek těší...ale dr vědí, proč jí asi nedávají dřív, když není ještě úplně jistý a 100% jak vše dopadne. navíc prakticky jí potřebuješ až v porodnici při registraci (tedy v těch větších).
K ostatním reagujícím - nemyslím si, že je třeba zbytečně odsuzovat někoho, že se ptá na vícero diskusích...víc názorů není nikdy na škodu...i když v tomto případě je to čirá skutečnost a asi systém.
pokaždé hned při první návštěvě
Jí jsem svou průkazku dostala na 5+5 týdnu 🙂
ve 13. týdnu těhu...
Já dostala až po prvním velkém UTZ, tj kolem 12tt. Až, když dr. řekl, že si jí "zasloužíme". V obou případech. a myslim si, že je to dost logické.
V 8. tt, když bylo srdíčko a bylo to lepší, protože, když jsem jela na pohotovost v 10. tt, mohla jsem jim předložit průkazku a věřili mi, že jsem těhotná, při prvním těhu jsem ji neměla v 9. tt a na pohotovosti na mě koukali, jestli jsem opravdu těhotná. (první těhu nedopadlo, druhé ano).
10tt
ja ji dostala hned, tzn 6tt?
já až ve 12tt
já taky až ve 12tt
Přesně v 11+0tt, do té doby jsem měla od doktora vypsaný "papír" s infem, že jsem těhotná (třeba pro případ návštěvy pohotovosti)
Stejně v té době není průkazka k ničemu potřeba.... Vlastně nechápu, proč to řešíš...
Já na začátku 10tt 🙂
Až 12 tt
Me taky 12tt
já u prvního ve 12tt u druhého v 11tt 🙂
a jsem za to ráda, nedovedu si představit mít ji doma, kdyby se něco pokazilo....je fakt že s tou průkazkou už to člověk bere tak jako reálně 😉
a mě je to jedno kde všude se ptáš 🙂 nechapu proč to tady někoho štve že se ptáš ještě někde...od toho tyy servery jsou ne? ale k věci...já jsem ji dostala hned na začatku..poprve v 9 tt a podruhe taky tak nejak jak se na uzv objevilo srdíčko 🙂
Já jí zatím nemám a jsem v 8.týdnu 😉
já jí dostala v 10tt, hrozně jsem se na ní těšila, takže chápu, jestli jsi nedočkavá 🙂
já ji dostala až ve 12. týdnu a taky jsem byla děsně nedočkavá 🙂 a nechápu, že někdo řeší, že se ptáš na více diskuzích 😒
v 10.týdnu
u starších hned jak jsem byla na první kontrole kde se těhu potvrdilo,takže kolem 10-12 týdne,i když u Honzíka mě dr ještě poslal na UTZ,nechtěl věřit,protože jsem měla velkou cystu ☹ a on mimi neviděl,ale stihli jsem to a u Marečka až někdy v 16 - 18 týdnu a na vyžádání,dokonce i do nemocnice jsem tehdy jela bez,dr chtěl počkat na výsledky z plodovky,jestli je všecko v poho a byl trošičku po odběru problém ☹,ale všecko dopadlo na jedničku
Já jsem průkajdu dostala v 9.tt a překvapilo mě, že tak brzy 🙂
Ja jsem prukazku dostala v 5+0tt a teda koukala jsem na dr jako puk, ze uz mi ji dal 😅 Taky jsem ji spise cekala az nekdy kolem 7-8tt, proste po srdicku
u všech na druhé kontrole při potvrzení srdíčka 8-9tt 😉
Ve 12. tt po velkém UTZ.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
proc se ptas na womenzone i tady????????
vsude to je jinak. nekdo dostane prukazku v 5tt a nekdo ve 12tt. zalezi na dr.