Dobry den, prosím o radu..
Chtěla bych zjistit datum početí jelikož mi to podle ovulky nevychází. Poslední ms byla 3.3.2020 cyklus mam dlouhý 38dni. Tudíž podle všeho ovulka byla 28.3.2020 pote mela dorazit ms 10.4.2020 dorazila ale pouze dva dny.. Dnes jsem 14tydnu a 4 dny těhotná. Ale vůbec mi to nevychází.. Jiny sex po tom 10.4.2020 nebyl
Tak jak to vypočítat 😏 slyšela jsem ze se k tehu pripocitava dalších 14dni? Předem vsem dekuji za rady..
Kdybych to brala od posledního dne poslední ms tak jsem dnes skoro v 20tym tydnu ale jsem 14+4
Prave proto potrebuji vypočítat datum oplodněni..
Taky jsem.si pak všimla , když jsem to zadala do těhotenské kalkulačky ☺️ mě nenapadlo že je to možné
No prave vůbec mi to nevychází a jiny sex pak nebyl ze bych otehotnila později ...tak to uz vazne nechápu ad počítám jak kolib nemohu se dopočítat
Zmátlo mě , že píšeš že další sex po 10.4 nebyl , tak jsem počítala že k oplodnění došlo po poslední menstruaci 🤦a na gynde nerikal doktor ? Protože kamarádka měla vypočítán termín porodu podle poslední ms a pak podle oplodnění ( ovulace ) a delal ji rozdíl 3 týdny . Měla nepravidelné cykly , ale tolik týdnů rozdíl jako ty je zvláštní
Podle MS mam termín porodu 15.1.2021 podle ovulky mi ho nevypocital..
Taky jsem mela nepravidelné cykli kvůli samovolnemu potratu. Jenže pred oplodnenim jsem ms mela poslední dva měsíce po 38dnech a když jsem cekala tu třetí ms dorazila ale pouze na dva dny a slabě
Dr. ti spocital termin porodu na 15.1. podle posledni ms a ta byla 10.4. (byť na 2 dny). Podle utz je ale plod 14+4. Toto je bezny postup. Doktori urcuji stari plodu podle posledni ms a od prvotrimestralniho screeningu uz se ridi velikosti plodu a podle toho se pak termin porodu a stari plodu upravuje. Pravdepodobne jsi lekari nesdelila, ze k poslednimu sexu doslo pred 10.4., tudiz se nemuze ridit ms, ktera byla 10.4.
Ahoj holki potřebovala bych radu.neumim si nějak vypočítat kdy došlo k početí. Posledni MS 9.12.a ovolace podle kalkulačky jsem měla mít 24.12.ale sex jsem měla 20.12.a pak až 26.12.tak jsem v 7tydnu plus 4dny.a dokroka mi řekla že si mám odečíst 5tydnu že došlo k otěhotněni tak mi to spíš připadá na toho 26.12.tak nějak že jsem asi ovulaci měla později. Co myslíte počítám dobře? Díky za rady 🙂
@svlocicka ty kalkulačky v mobilu jsou pouze orientační, nelze se podle toho řídit. Vždyť je to jedno ne, kdy došlo k početí.
@svlocicka A proc je to tak dulezity? Proste nekdy v plodnych dnech a je snad jedno, jestli to bylo 20.prosince nebo 23.prosince.
To vam nerekne nikdy nikdo, pokud nedochazite na CAR, kde vam presne naplanuji otehotneni.
Pokud jste mela sex 20.12 a ovulace byla 24.12., tak si ty spermie klidne ctyri dny na vajicko pockali.
Takze k otehotneni doslo 24.12. Pokud tedy v ten den ovulace opravdu byla.
Pokud se ovulace o dva dny zpozdila, taky hodne pravdepodobne, tak jste otehotnela primo v den ovulace toho 26.12.
A pokud ma zena jednoho partnera a je jasne, ci miminko je, tak vubec nechapu tady to pocitani presne na dny.
Ano je to jedno jen jsem chtěla vědět kdy to mohlo být mám jen jednoho muže a první dítě jsem věděla přesně a teď přesně nevím tak proto. Ale díky za odpověď 😉
@svlocicka Tak to vam bohuzel nikdo nerekne 🤷🏼♀️😀
Jo kdyby jste mela sex jednou za mesic, tak je asi jasny, kdy k tomu doslo. Ale ani tak tam neni jistota vzhledem k tomu, ze vam proste nikdo nerekne, kdy presne ovulace byla, pokud vam ji nehlidaji. Takze urcit tehotenstvi presne na den je blbost.
Proto se i tehotenstvi pocita od posledni ms, ze.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Těhotenství se počítá od 1 dne poslední menstruace