Chtěla jsem se zeptat, kdy přesně budu znát datum nástupu na mateřskou? V práci se mě na to ptají. Vím, že se jde 6 až 8 týdnů před předpokládaným termínem porodu. Asi se bere termín podle ultrazvuku než podle menstruace. Ale mě by zajímalo, jestli se tento termín v průběhu těhotenství mění. Nebo jestli se počítá s tím termínem podle velkého ultrazvuku v 1.trimestru. Jsem nyní ve 20.týdnu. Díky za odpovědi.
mě dr. napsala rozmezí nástupu na mateřskou hned na první stránku těhu průkazky, když jsem ji dostala, pak jsme jen vyplnili, zda pudu 8 nebo 6 týdnů před, ale to sme řešili až v 30tt
Myslím, že TP by měli brát podle utz v 1. trimestru a ty sama (pokud nejsi na rizikovce - to bys musela jít těch 6 týdnů před porodem) si můžeš vybrat, kdy v tom období 6-8 týdnů před TP na mateřskou nastoupíš 😉
dnes jsem se na to ptala svého gynekologa. Počítá se to 6 až 8 týdnů před termínem porodu, který se stanovil podle prvního velkého ultrazvuku.
Já jsem to řešila s dr,až někdy kolem 30tt s tím,že asi půjdu 8 týdnů předem,čekala jsem dvojčátka,ale nějak jsme to nestihli a já šla až 6 týdnů 😀 Nic mě nebylo,vše bylo v pořádku,tak jsem šla"normálně 😀
Iv 123, nástup na mateřskou dovolenou se stanovuje podle předpokládaného termínu porodu podle poslední menstruace. Tento termín je neměnný pokud by si tedy nerodila dříve než těch 6 - 8 týdnů před porodem. TErmín podle ultrazvuku se může změnit podle velikosti miminka.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@iv123 mně to vždy vypočítala dr už při první návštěvě poradny a zapsala do průkazky