Kateřina nebo Alena?

12. lis 2024

Jaké jméno se vám víc líbí? Nositelky těchto jmen - jste s ním spokojené? 🙂 K příjmení se nám hodí obojí.

terkatomanova
12. lis 2024

Alena 🥰

jana21278
12. lis 2024

mám dceru alenku. už 12 let. a pořád se mi líbí.

xnikax1
12. lis 2024

Alena

pipi_puncocha
12. lis 2024

Alena - líbí se mi jak pro dospělou ženu, tak zdrobněle pro holčičku. U Kateřiny nikdy nevím, jak v dospělosti oslovovat.

blondynka400
12. lis 2024

Mně se nelíbí ani jedno. Když už bych si musela vybrat, tak Alena.

zmrzlinka
12. lis 2024

Kateřina 👍

evelin1251
12. lis 2024

Kateřina

korin
12. lis 2024

Mně se líbí oboje, Alenku mám doma.

safulik
13. lis 2024

@pipi_puncocha mám starší sestru Kateřinu a oslovujeme Katy 🙂

safulik
13. lis 2024

Líbí se mi oboje 🙂

klpoiu
13. lis 2024

Tak ja jelikoz jsem hrda nositelka toho jmena jsem za Katerinu. Kdybych se tak nejmenovala, urcite by byla Katka moje dcera. Me se to jmeno velmi libi. A super je, ze ma opravdu hodně možností jak rikat. Ze nekdo nevi jak oslovit zenu s timto jmenem mi prijde dost divne....uz jen obyčejné jednoduché osloveni Katko je fajn. Ale me se líbí i kdyz me nekdo osloví celým Kateřino. To jmeno ma proste krasny zvuk.
Alena je tez krasne jmeno, ale pro mne nema ten prijemny zvuk. Pusobi na me obycejne.

uzivatelkapetra
13. lis 2024

Mám téměř dvouletou Kačenku a už od porodnice slýchám, že Kateřinu dlouho neviděli. Moc se nám to jméno líbí.
Za mě je Alena dost tvrdé jméno. Samozřejmě záleží jak to zní ke příjmení.

jaja01k
13. lis 2024

Mně se obě jména moc líbí, Alena o trochu víc 🙂

izz76
13. lis 2024

Obě jména se mi líbí, Alena bude v dnešní době asi víc originální mezi dětma, protože se skoro nedává. Kateřina je,ale také hezké a nadčasové jméno.

v_anilka
13. lis 2024

Zrovna nedávno jsme se s manželem bavili, jak nám přijde divný, že někdo Kateřině říká Kačko nebo Kačenko - pro mě je to prostě zvíře - kachna, asi by mí vadilo, kdyby tak někdo oslovoval moje dítě a představa, že jí někdo řekne hanlivě Kačeno nebo Kachno, no nevím… třeba Alena se takhle komolit vůbec nedá…
Znám jednu Kateřinu, která nesnáší oslovení Katka…

autor
13. lis 2024

@klpoiu Mně se právě taky líbí, že má to jméno tolik možností, jak oslovit a přitom je krásné i v základním tvaru. Jen se bojím, aby se neujalo oslovení “Kačka” nebo “Káča”, to mi nepřipadá moc hezké. Všem Kateřinám jsem vždy říkala Káťo nebo Katko, ale setkala jsem se už několikrát s tím, že “Katka” se Kateřinám nelíbí a preferují právě tu Kačku…:-/

baris
13. lis 2024

Moje starší dcera se jmenuje Kateřina 💗. Oslovují jí Katuško, Káťo a když mě se.e tak Kateřino 😂.

Už má 16 a pořad se všude představuje jako Káťa. Možná časem přejde na oslovení Katka, Káčo nesnáší.

eldoradoh
13. lis 2024

Kateřina

Mám kamarádku, říkáme jí Káťo, Káti.

klpoiu
13. lis 2024

Zakladatelece: Me snad kazdy rika jinak, a kazdeho mam spojeneho s jinym oslovenim. Nekdo mi rika Kateřino, Kateřinko, Katko,nekdo Katy,Káťo, Kačí, Kači, Kačko,Káčo, Katuško,Kačenko,ale uz jsem se setkalo i s Kaťko,Kačule,Kaťule, Ale nesnasim kdyz mi nekdo rekne Kačeno...to vždy slysim mámu jak na me rve pac jsem neco provedla 😂

zlataberta
13. lis 2024

Kateřina

chumlee71
13. lis 2024

@v_anilka jee nezname se?😁 Já taky nesnáším když mi někdo říká Katko.

chumlee71
13. lis 2024

Já jsem Kateřina a moje mamka se jmenuje Alena, ale že by se mi jméno nějak extra líbilo to né.

vapi32
13. lis 2024

Kdyby si mám vybrat z těchto dvou, tak bych vybrala Kateřinu 🙂

edddie
13. lis 2024

Za mě jednoznačně Kateřina. Ale asi to tady budeš mít tak 50:50. 😉

autor
13. lis 2024

@edddie Zatím to vypadá, že víc se líbí Kateřina, ale podle reakcí myslím, že ani s jedním jménem neuděláme chybu 🙂

kelerub
13. lis 2024

Alena. Co znám Kateřinu, té se říká Kačo, Kačeno. Sousedka na tu svou volá dokonce Kachno.

autor
13. lis 2024

@kelerub To je strašný, chudák holka 😒

antoinet
13. lis 2024

Obě jména jsou moc krásná, kdyby šlo o mě, chtěla bych být Kateřina, je to krásně vznešené 🙂

ester_ka
14. lis 2024

Rozhodně Kateřina, má spoustu variant oslovení pro holčičku i dospělou ženu, Alenu vidím jako ženu 50+ a nevím, jak bych jí měla oslovit...Ájo i v dospělosti?😬

autor
14. lis 2024

@ester_ka Aleno, Ali, Alčo, Álo… Já zas mám naopak problém oslovovat dospělé Kateřiny, které moc dobře neznám (např. v práci apod.) 😃. Zvlášť když jich tolik nemá rádo osloveni Katka.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru