Jsem v 7tt a na prohlídku jdu za měsíc. Je to pozdě?

lidasedlakova
5. srp 2014

No nejsem já dneska blbá?nejen, že mě má malá od rána zácpu,bolení břicha a do toho zubů,ale jdu se objednat na gyndu s tím,že ráno jsem si v těhotenský kalkulačce spočítala, že jsme v 2.týdnu..a nějak mi to nedalo jak jsme přišla dom a počítám to znovu a já blbec jsme se překlikla o měsíc a jsme už v 7.týdnu..:-D a objednaná jsem až za měsíc..to už je asi pozdě na první prohlídku co?

zamilovanadonej
5. srp 2014

Není 🙄

veruska007
5. srp 2014

@lidasedlakova V pohodě, já taky byla poprvé v 11.tt.

blondynka400
5. srp 2014

@lidasedlakova za mne to moc ideální není. V 10-11tt by jsi správně už měla mít odebranou krev na NT sreening. To samé v případě, že to nebude umístěné tam kde má, je pozdě, v 11tt už to dávno praskne. Za mne je ideální chodit 8 až 9tt. Tak tam zavolej, oni tě určitě přeobjednají dle svých zvyklostí (každý doktor chce vidět ženu v jinou dobu)

kronecka007
5. srp 2014

No pokud chceš absolvovat screening tak je i celkem pozdě, protože odběr krve by měl být ideálně 10 - 12 tt, takže to bude jestli, tak to bude jen tak tak 🙂

veruska007
5. srp 2014

U nás se na NT chodí přesně ve 12+6

dezyre
5. srp 2014

@kronecka007
@blondynka400
Holky není pozdě na screening. V obou těhotenstvích jsem byla v Brně v Prenatalu, v obou někdy v 13+3 a brali mě krev v ten stejný den, kdy dělali ultrazvuk.

blondynka400
5. srp 2014

@dezyre ale to je právě špatně, výsledky jsou tím maličko zkreslené. Když je vše ok, je to jedno, ale když jsou hraniční, může to hrát dost roli. Tím, že dělají vše v jeden den si akorát zjednodušují život, ale neodpovídá to standartům. Krev by měla být ideálně konec 10tt a začátek 11tt, UTZ od 13+0 do 13+6 skutečného stáří.

lidasedlakova
autor
5. srp 2014

Holky tak jsem nad tím přemýšlela a na gyndu jdu zítra bez objednání..sice to bude čekačka na 3 hodky ale co už..Jsme si uvědomila,že z endokrinologie mi říkala,že jak budu těhu tak se mám honem objednat abych brala správně prášky na štítnou žlázu..Ale jinak děkuji za vaše příspěvky..🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru