Jsem těhotná v 16

natalie7201
28. led 2018

Ahoj, je mi 16 let a před nedávnem jsem zjistila, že jsem těhotná. Měla jsem gynekologický zánět a paní sestřička na pohotovosti mi udělala krevní testy, ze kterých vyšlo, že jsem těhotná. O týden později jsem si dělala testy z moči a vyšla mi jen 1 čárka. Myslím si, že jsem určitě těhotná, jen že testy z moči vyšly špatně, protože si myslím, že testy z krve jsou o hodně přesnější. V pondělí jdu ke své gynekoložce. Jdu k ní poprvé. Máma mě k ní objednala kvůli antikoncepci, jenže neví, že už je pozdě. Vždycky mi říkala, že si mám dávat pozor, bohužel se nám to s přítelem moc nepovedlo. Vím že si za své činy ponesu asi ještě dlouho následky. Bojím se, že mě mamka zavrhne. Přítel řekl, že mi se vším pomůže. Jenže teď je v situaci, při které celý potrat zaplatit nedokáže. Studuji školu a tak bych si dítě nemohla určitě nechat. Nevím zda to mám mámě říct ještě predtim, než půjdu k té gynekoložce nebo až potom. Samozřejmě vím, že čím dřív, tím líp, ale já sama nevím jak jí to mám říct, protože vím, že by to náš vztah mohlo nadobro pokazit. Pokud by jste měly nějakou radu, tak mi ji určitě napište. Budu ráda. Děkuji.

missa111
28. led 2018

Mamče to rekni hned. Už se stalo, další zapírání nic nezlepší. Normálně ji řekni, že máš velké trápení a potřebuješ od ni pomoc. Jsem máma 2 dcer, sice zatím malých holčiček, ale jsetli se jim toto jednou stane, doufám, že se mi svěří.
S mamkou to určitě vyřešite.

uzivatelkapetra
28. led 2018

Já si myslím, že se doktorka stejně bude bavit s ní, jelikož ještě nejsi plnoletá, takže určitě nic nezapřeš

elwe
28. led 2018

@natalie7201 testy z moči jsou taky hodně přesné, detekují přítomnost tzv. HCG, stejně jako testy z krve. HCG se navíc v těhotenství dost rychle zvětšuje, každé dva dny se zdvojnásobí, takže například pokud při odběru krve bylo HCG 5, tak o týden později už by mělo být přibližně 50, a to už by měli zachytit bez problému i testyz moči. Popravdě si myslím, že těhotná nejsi. Možná jsi těhotná byla, ale miminko se nevyvíjelo jak mělo, takže odešlo. Možná se pletu, a jen testy nic neukázaly, ale opravdu jsou poměrně spolehlivé. Každopádně určitě bych šla prvně k doktorce, a až podle toho, co ti řekne, bych to řešila s mamkou.

absintka19
28. led 2018

Klidne muze jit o potrat kdyz tyden po vysledku z krve je na papurkz v moci 1 carka. Kolik bylo hcg? Pochybuji ze kdyz se delaji odbery na zanet ze se k tomu testuje i hcg. Pekny pokus tady rozvirit debatu fake prispevkem.

natalie7201
autor
28. led 2018

@absintka19 dělala mi testy protože jsem řekla, že jsem měla nechráněný sex a menstruaci jen 2 dny. Fake to opravdu není...:/

luckamarcu
28. led 2018

@natalie7201 pockej až co ti řekne doktorka, pak to řekni mamce...

septums
28. led 2018

@natalie7201 udělej si nejdřív test z ranní moči a měla by si mit ukázkové 2 čárky, pak to rekni az mamce a řešte dál s doktorem

priefi
28. led 2018

@natalie7201 Necetla jsem diskuzi, jen uvodni prispevek.

V prvni rade, pokud jsi mamince doposud nic nerekla, tak pokud pockas do zitra na vysetreni, nic tim uz nezkazis. Jeden den opravdu uz nehraje roli. To,.ze se v krvni projevilo hcg a o tyden pozdeji jsi delala test z moci a nic, je trochu zvlastni. Kdy mas termin ms? Pokud jeste nebyl termin ms, tak potom je mozne, ze test by mohl byt negativni. Dalsi vec je, ze se mohlo stat, ze na pohotovosti v laborce mohli zamenit vzorky. Takze pockej do zitrka, co Ti rekne Tva gynekolozka. Samozrejme jakmile by se tehu potvrdilo mamince to ihned rekni,.zapirani zde opravdu neni na miste. Pozde urcite nebude. Moznost jit na potrat je behem prvniho trimestru(cim driv tim lip) avsak pokud jsi jeste nemela termin ms, mozna telo udela tuto praci samo. Pokud bys mela zamlkle tehu a telo by si samo neudelalo poradek,.budes muset na revizi (neco jako potrat).

Jakmile by Ti dr.potvrdila tehu,.zeptej se, jake jsou moznosti a jak to je s financema. Budes znat moznosti, ktere pak proberes s mamkou. Rozhodne tohle pred ni nezatajuj. Myslim,.ze kdyby se to pak zpetne dozvedela, nebo jinou oklikou, ranilo by ji to.

Tva maminka je Tva maminka, miluje Te jako nic na svete. Kdyby mohla, dala by za Tebe i zivot (i kdyz to tak mozna na prvni pohled pro Tebe nemusi vypadat). Neco jineho je, jak s informaci,.ze jsi tehu nalozi. Bude to pro ni sok, je mozne ze bude kazani, je mozne, ze bude kricet, ale je mozne,.ze bude naprosto klidna. Reakce muze byt ruzna. Je to Tvoje maminka a miluje Te. Tim,.ze ji to reknes ji neztratis. Naopak ji ukazes,.ze ji duverujes.

Mozna Ti nabidne i jinou alternativu nez potrat. Mozna najdete spolecne zpusob, jak si miimi nechat. Tech alternativ je cela rada, mimco si muzes nechat a maminka Ti bude pomahat, nerikam, ze to bude jednoduche. Dale je spousta manzelu, kteri po diteti touzi, ale sami ho nemohou mit, muzes svemu diteti pomoci mit milujici rodice.

Kazde rozhodnuti je tezke. Potrat se lehce rekne, ale tezce kona a navic vzdy je riziko,.ze selze lidsky fakfor a do budoucna muzes mit problem mit deti. Odnosit dite a vzdat se ho neni vubec lehke. S kazdym rozhodnutim budes muset zit jen Ty sama. Nechci moralizovat typu, ze potrat je spatny, to urcite ne, je na kazdem, jak se rozhodne. Rozhodnuti je jedna vec a vycitky pak druha. Preji Ti,.at vyberes to spravne rozhodnuti a at si ho pak moc nevycitas, protoze v Tvem pripade je kazde rozhodnuti tezke.

yerry
28. led 2018

Chtělo by to znovu zkusit test z moči a pak počkat co doktorka.... a pak bych to případně řešila a maminkou.... zbytečně bych ji neplašila a ten jeden den navíc už nic nezmění.... neznám tvoji maminku, ale pokud se bojíš je te zavrhne, bude nespíš něco jako bývalá ta moje, byla hodná, jen takovou zprávu bych ji taky řekla až když bych měla potvrzeno lékařem....
A neboj se, nic se nejí tak horké, jako se uvaří, bude to dobré... tvoje maminka te určitě miluje a pokud náhodou těhotná budeš, určitě bude stát při tobě a spolu najdete vhodně řešení...

verusky
28. led 2018

zkus znova ranni test. pokud ma jen jednu carku, uklidnila bych se... kdo vi, jestli Te sestra nechtela zastrasit (sice spatny for). jinak ja v osmnacti pri zpozdene menstruaci mamce rekla, jestli nahodou... ale dr. to za par dni nepotvrdila a at si udelam test, o kterem jsem tenkrat nevedela. zadne tehotenstvi se nekonalo... reakce rodicu- mamka- nejak bychom to zvladli, tata druhy den (mamka mu to rekla)- Ty jsi ale blba...

regata
28. led 2018

Ja bych si test udelala znova. Ten prvni si mohla udelat spatne a ukazal se spatny vysledek. A urcite bych to rekla mame jeste pred doktorkou. Nema cenu nic tajit a oddalovat. Prave naopak cim vic s tim budes otalet tim hur se ti bude do toho chtit. Vis,co ja delam kdyz se neceho bojim. Predstavim si ten nejhorsi mozny scenar. Paradoxne se uklidnim. Clovek to spatny prijme a smiri se s tim. Ve finale to pak dopadne stejne jinak, lip🙂. Ale strach byl premozen a o tom to je. Drzim palce.

kamimnichov
28. led 2018

A ja bych taky pockala. Mohlo jit opravdu o biochemicke tehotenstvi a uz to treba vubec neni aktualni. Z neho pohledu je byt dospela umet nest zodpovednost za sve ciny. To pvsem znamena i zodpovednost za strach tve maminky...den uz nic nezmeni. Pokud by jsi opravdu byla tehotna, pak je na miste se priznat. Ona to pochopi, pomuze, jen se o tebe bude do budoucna jeste vic bat. Ja bych se pokudila ji toho soku uchranit, kdyz je tu realna sance, ze tehu uz nejsi.

fire85
24. dub 2018

Jak to dopadlo?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru