Zdravím holky, 1.2 se mi poprvé ukázaly dvě čárky, včera dokonce i odpoledne a to mám dostat menzes až 6.2, jsem strašně ráda i přítel, ale rozhodli jsme se do prvního UTZ to nikomu neříct, tak to chci napsat alespoň tady.. ale teď mě přepadla úplně úzkost, aby to dopadlo dobře... jsem poprvé těhotná a jak to tady čtu a i co mi holky říkali, tak moc neznám holky, co jim to napoprvé vše vyšlo.. k doktorce mám přijít až 23.2, snad to do té doby přežiju nervově 🙂 Dokonce jsem si i vypočítala termín porodu a vychází to plus mínus na přítelovy narozeniny 🙂 No neměly to naše maminy lepší, když na to přicházeli až později a nemuseli se stresovat 🙂 Ale s testem mi to nedalo, jelikož jsem to tak nějak cítila- měla jsem strašný hlad a taky jsem nemohla cítit cibuli, která byla ode mě metr 🙂
@lenka603 Tak ja ta poteším, nám to vyšlo napoprvé a teraz mi tu behá skoro 5 ročná slečna a druhé mimnko ktoré je na ceste je vlastne tiež skoro napoprvé 😉
@lenka603 Je tu skupina Říjnovky 2015 https://www.modrykonik.cz/group/5933/
U nás bylo taky všechno v pořádku na poprvé 😉 Teď jsem těhu znova v 9 tt a taky se pořád ještě bojím,že se něco pokazí.Ono to ani nikdy neskončí 😉 Celé těhotenství je o strachu aby bylo vše ok a přežívání od kontroly ke kontrole 😉 A porodem to nekončí,pak strach pokračuje a bude o naše děti pokračovat celý život,o tom je mateřství 🙂 Přeji aby bylo vše v naprostém pořádku a za pár měsíců jsi v náručí držela zdravé miminko
@lenka603 To vydržíš 😉 Uteče to jako voda,nemá cenu tam chodit dřív,stejně by nebylo nic vidět,nebo by byl jen gestační,žloutkový váček,bez srdeční akce a jen bys zbytečně stresovala,že se třeba nevyvýjí.To byl můj případ v prvním těhu.Šla jsem brzy,nebylo ještě srdíčko a dr mě strašila,že jde zřejmě o zamlklé těhotenství a strašila mě revizí.Naštěstí další kontrola už byla ok a mimískovi bilo srdíčko.Takže fakt raději počkat než se pak stresovat 🙂
Poprvé na poprvé, podruhé také 🙂 Běhá nám tu téměř tříletá cácorka a v květnu čekáme chlapečka 🙂 Nestresuj se 🙂 Do první kontroly se to strašně vleče, než bude srdíčko a pak zase jak vyjde NT a triple test 🙂 Každá ti řekne, že stresu si ještě zažiješ v těhu dost a dost 🙂 Raduj se a užvej
Neboj, mě to napoprvé vyšlo 😉 proč by to nevyšlo i tobě.. Akorát tobě to ukázal test, já skončila rovnou v nemocnici se strašnejma bolestma a po týdnu v nemocnici jsem odcházela s tím, že možná je to mimoděložní.. Až další týden byl vidět na ultrazvuku 🙂 a teď mi tady řádí 7měsíční kluk 🙂
Jako bych to psala já 🙂 Otěhotněla jsem hned a taky to vychází skoro na manželovy narozeniny. Taky jsme nic neříkali do UTZ ve 12. tt, kdyby něco. Ale tady na koníkovi čteš spoustu příběhů, o spoustě těhotenstvích, která nevyšla, jenže tady je to takové zakoncentrované, ta bezproblémová těhotenství se tu tolik nerozepisují. Nestresuj zbytečně 😉 Vím, že se to teď strašně vleče, taky se vždycky nemůžu dočkat další kontroly 🙂
Nestresuj se, otěhotněla jsem náhodou, taky žila ve strachu, abych nepotratila, když mímo bylo opravdu neplánované, a holčička se zatím drží. Jsem 33 tt 🙂
@lenka603 musíš si na profilu nastavit termín porodu a do skupinky tě to hodí automaticky 🙂
@lenka603 Ahoj, neboj, to bude vše v pohodě. Já teď čekám svoje 4. mimi,strach mám taky, aby to dobře dopadlo, alemůžu Tě ujistit, že moje 1.těhotenství proběhlo naprosto v pohodě a bez problémů a koho znám, tak neměl nikdy problém pri prvním těhu 😉 . Tak držím, palečky.....a buď pozitivní 😉 😉
@lenka603
Ahoj Leni, jsem ráda, že nemám takový strach sama.. Přišla jsem na // dva dny po tobě a na první kontrolu jdu v ten den, co ty, jelikož měsíčky mám opožděné teprv o dva dny. Honí se mi hlavou to samé co tobě a strachu nelze uniknout. Držím palečky ať je vše v tom největším pořadku 😉
Znam ten pocit 🙂 taky jsem poprve tehu, a do terminu nam zbyvaji 3 dny 🙂 myslim, ze je to normalni. A nevim, jestli te to uklidni, ale ja se bala takrka cele tehu 🙂 nejdriv, jestli to neni mimodelozni...pak jestli se udrzi - prece jen prvnich 12 tydnu je nebezpecnych...pak jestli nam dobre dopadne screening na vrozene vady... Pak prislo cekani na pohyby - ty se dostavily brzy, kolem 15tt, ale o to vic me stvalo, kdyz jsem je necitila kazdy den. To prislo az po 20tt... Cim jsem dal, tim je pohybu min - nema uz ten nas 4kilovy drobek misto no 🙂 takze raduj se z toho, ze se v tobe uchytilo mimi a ikdyz prijdou zle myslenky, zkus se s nima dlouho netrapit 😉
Není lepší přemýšlet nad tím proč by to napoprvé nemělo vyjít? 🙂 Optimismus do života, optimismus a gratuluji 🙂
proč by to nedopadlo 🙂 gratuluji. já jsem také poprvé těhotná a vyšlo nám to hned. U každého je to jiné 😉. radovat se , nestresovat se a vše bude v pohodě 🙂
gratuluju, urcite to dobre dopadne, nepremyslej negativne.. moje prvni dve carky na testu lezi prave vedle me v posteli 🙂
trochu pozitivna..... chápu obavy, první trimestr je vždy náročný na psychiku. Já mám děti dvě a dopadlo to dobře 🙂, tedy dvě děti ze dvou těhotenství 🙂 Takže tímto rozšiřuji řady těch, kterým vše klaplo na jedničku 🙂
Také gratuluji a abych rekla, ja znam naopak milion co jim to vyslo napoprvé. Tento web vyhledavaji samozrejmne maminky když mají problém tak ti to tak prijde. Preji pekne tehotenstvi a hlavne zadne uzkosti, uvedom si, ze ted ses vesela za dva a když ne, tak ses uzkostna za dva a prcek to vnima. At jde vse jak ma.
mne to napoprvé vyšlo. Porodila jsem nádhernou, zdravou holčičku, které je dnes už osm let 🙂 A vyšlo mi to i na po druhé, máme krásného šestiletého kluka. Do Třetice to mělo špatný konec a teď za tři týdny čekáme už naše poslední miminko - holčičku Vendulku. Doporučuji obrnět se trpělivostí, dobrou náladou a pozitivním myšlením 🙂 Vše bude určitě v naprostém pořádku...
Ahoj, moc gratuluji a taky tě jdu podpořit - i nám to vyšlo napoprvé. Sice po dlouhých měsících snažení a různých lékařských zásazích, ale když se pak zadařilo, proběhlo to všechno úplně bez komplikací a jak podle učebnice. Synek je krásný, zdravý a máme z něj radost. Taky jsem byla tenkrát opatrná a bála se uvěřit, abych nebyla nešťastná. Dokonce i teď mě ještě občas přepadne myšlenka, že to nemůže být pravda, ale důkaz naštěstí spí nebo řádí kousek ode mě. 🙂 Všechno bude dobré, uvidíš, držím všechny palce!
@lenka603 Chápu tvé pocity i obavy, není to tak dlouho, co jsem tyto pocity na začátku těhu měla také.. Bála jsem se, že bych mohla kdykoliv potratit, pak jsem se bála, že na UTZ nebude něco v pořádku, pak jsem se bála výsledků genetiky v cca 13.týdnu.. Pak jsem měla obavy, že necítím pohyby a ostatní holky už jo.. Teď mi zbývá cca 6 týdnů do porodu a mám obavy, aby porod dopadl v pořádku a dítě bylo zdravé.. Je to mé první těhotenství a myslím si, že pokud je těhotenství chtěné, tak každá žena pociťuje určité obavy, aby to dopadlo dobře, protože si zároveň uvědomuje tu zodpovědnost za toho nenarozeného prcka, co má v bříšku 😉. Takže buď v klidu, snaž se těhotenství užívat - obavy asi zůstanou, ale rozhodně se nestresuj, pokud se budeš chovat zodpovědně, dobře to dopadne, a pokud nedopadne - co se má stát, to se stane...To je život..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lenka603 Gratuluju k miminku 🙂 Všechno dobře dopadne. Nestresuj se 🙂