Jód v těhotenství. Máte s něčím konkrétním zkušenost?

majena39
15. pro 2020

Zdravím, lékař mi dnes doporučil zakoupit nějaké doplňky, které mají obsah alespoň 100µg jódu denně. Máte s něčím konkrétním zkušenosti? Děkuji předem.

pipi_puncocha
15. pro 2020

Brala jsem (a při kojení pořád beru) Femibion, je tam mezi jinými i jód.

olga_
15. pro 2020

Klidně ten Femibion - existuje varianta s jódem i bez jódu, tak je potřeba v lékárně říct, kterou chceš.

martulka88
15. pro 2020

Také mi byl doporučen jód a dostávám to na předpis - jodid... Nejsem zastánce, ani moji lékaři, za propagované "směsi", které jsou předražené...

majena39
autor
15. pro 2020

moc všem děkuji 🙂 Pan doktor mi recept nedal, že prý se dá koupit bez receptu. Koukala jsem na web lékárny a něco tam mají s obsahem pouze jodu , tak zkusím přednostně sehnat to. Díky holky 🙂

jiss
15. pro 2020

@majena39 kupuji Jodikal, doporučila mi to endokrinoložka, že je to na vývoj mozku.

majena39
autor
15. pro 2020

@jiss to bude myslím ono, co jsem viděla na stránkách lékárny 🙂 a od kdy do kdy to doporučila? Já jsem už 14 tt a řekli mi to terpve teď ☹

maaaadlaaaaa
15. pro 2020

Brala jsem Femibion a pak si kupovala Vincentku. Je teda hnusná, ale má potřebné minerály.

jiss
15. pro 2020

@majena39 no popravdě ona říkala, že i po porodu to mám pořád brát, že moje tělo si jód vyrobí dostatečně, ale malý by ho že mě mohl mít málo. Ale já se teda taky léčím se štítnou žlázou. Takže si to dávám pořád, prášek denně, přitom malý už má skoro rok.

silvinek
15. pro 2020

@majena39 Mně teda po Femibionu bylo špatně a stejně jako @jiss mi endokrinolog u dcery doporučil Jodikal, který jsem jedla v těhotenství a pak i po celou dobu kojení a jak jsem byla na to zvyklá, tak jsem pokračovala nějakou dobu i po konci kojení. Ale teda taky se léčím už hodně dlouho se štítnou žlázou, takže jsem byla v těhotenství a po porodu na kontrolách na endokrinologii častěji.

vendes
15. pro 2020

Kelp od Walmarku na doporučení endokrinologa.
Jen nebuďte po porodu překvapená, že budou možná chtít miminku opakovat patičkový test, pokud v porodnici řeknete, že jste jodid užívala.

majena39
autor
15. pro 2020

@silvinek
@jiss já se s ní právě také léčím 🙂 takže asi zvolím také ten jodical....

@vendes děkuji za informaci, dobré vědět 🙂

malenka3
15. pro 2020

Jodid mám od Dr, ale má dlouhodobý výpadek, místo něj užívám jodikal.

vendes
15. pro 2020

@majena39 Jodid ten test prý může zkreslovat. Je to trochu padlé na hlavu. Jód je skoro ve všech těhotenských vitamínech, ale při užívání těch se test znovu nevyžaduje.

eviicka
15. pro 2020

@majena39 moje endokrinoložka dává recept na jodid. Teď ve druhém těhotenství byl ale dlouhodobý výpadek, takže jsem brala GS mamavit. Po porodu se jodid objevil, tak po dobu plného kojení mám ten.

trdli
29. pro 2020

Já mám předepsaný Jodid 2x ráno. 🙃

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru