Ahoj, je to trapný, ale nemůžem se dohodnout na jméně. Máme Honzíka, Madlenku a Klárku. Příjmení, ke kterýmu s hodí cokoliv. Líbí se nám tradiční jména. Chtěla jsem Aničku, ale tu má švagrová, se kterou se sice moc nevídáme, ale pro klid v rodině... Jenže nic moc jiného nás prostě nenapadá, aby se to líbilo i druhému. Kalendář už znám nazpaměť, i Knappovou, ach jo :/
Mně se líbí Barbora, Michaela, Helena, Andrea, Viktorie je spousta krásných jmen, ale svým způsobem mi přijde absurdní ti říkat, co je pěkné 🙂 Výběr jména je strašně subjektivní. Třeba Valerie je pěkné jméno, ale zkratka Valča, Valinka mi nejde přes pusu. Pro mě je důležité, aby se jméno dala dobře a hezky zkracovat.
@levandule_k Jááá vííím, taky mi příjde absurdní se ptát 🙈 Ono je dost pěkných jmen v základním tvaru, ale pak se špatně zdrobňují, Bára je hezká, ale tak se jmenuje švagrová, Eliška, Anežka a ty co jsou zdobnělé se mi nelíbí, ty co jsou odvozené od klučičích jen taky ne, je to s náma těžký...
Alžběta 🙂 Klasické a velmi variabilní jméno 🙂
máme Alžbětku - je tradiční, ale myslím ,že ne tak časté... Ale jinak jsem na tom podobně, akorát čekáme "teprve" třetí, Máme Václava a Alžbětu, a na třetím se ne a ne dohodnout. Roli hraje i hooodně veliká rodina, ve které už mraky jmen je použitých a nechceme se úplně opavkovat... a naše strašně dlouhé příjmení. Líbí se nám z holčičích třeba Magdalena, ale měla by fakt ukrutně dlouhé jméno 😀 tak pak leda doufat, že nezklame intuice a bude to kluk (chceme překvapení) 😀
No a co Maruška, Michaela, Zuzana, Andrea? 🙂
á, koukám ty máš doma sbírku mých oblíbených jmen🙂 a když přidáš ještě Mariánku, bude to kompletní😀
Markéta, Elena, Alena.. Evelína už je moc?
Napada me treba Dorotka, Josefina, Antonie, Alzbetka. Ja jsem chtela Malvinu, ale narostl ji pindik. 🙂
My máme Alenku a Ivetku. Ještě se mi líbila Elena a Klára
Anežka, Emily, i tu Aničku... Bych neřešila že jí má švagrová...
A co místo Anna dát Hana.😉 Jinak my máme doma Františku a tam se najde spousta možností, jak jí říkat.
Anežka, Amálka, Terezka, Vendulka, Verunka
Rozárka, Amálka, Dorotka,Verunka, Mariánka.
A co Maruska? Za takova nejtradicnejsi jmena vnimam prave Anna a Marie - kdyz nejde Anna, sahla bych po Marii
Veronika, Zuzana, Andrea.
Záleží jaký máte vztah s švagrovou 🙂, ale může být poctěna, že dáte stejné jméno jako má ona 🙂
pokud naše nepláňovátko,bude holka,tak to bude Anita Marie.jinak ještě se mi líbí Melanie,Natálie
Všechny vaše děti mají svátek v létě, vybrala bych asi nějaké letní jméno 😉
Zuzanka, Amálka, Karolínka, Kristýnka, Hanička, Evelínka 🙂
Martinka je letni a uzs e moc nedava 🙂
Já chtěla Tamarku, Anežku... Ani jedna mi doma neprosla, tak máme Leontýnku 😅
Mně se líbila Alžběta a Helena, ale obě máme v rodině, takže smůla. Pak jsme měli ve výběru Martinu, Magdalenu a Josefínu a nakonec máme Dorotku.
@levandule_k Vztah máme neutrální, ale další švagrová je Klára, a tu už máme =)
@kaaacaaatkooo Karolína se mi líbí, jen nevím, jak jí nějak hezky zdrobnit jinak než Kája... Karol, Karolka, Karolí, Lili? Nějak mi to nejde přes pusu...
Kari, Karča, Karinka
@nikoulinka Leontýnka je hezké jméno 👍
My máme Marušku a Aničku.. říkáme jim mnoha způsoby používáme i oslovení Marie a Anna.. kdybychom měli další holčičku byla by to asi Apolenka, Alenka nebo Helenka.. to so mi moc libí.. chlapeček Josífek, Jeníček, Antonín, Venoušek popř Tomáš.. Miluji naše česká tradiční jména.. krásně zní a jsou slušivá... Sluší jak dětem, v dospělosti a i ve stáří..
Tak dát Adriana, a říkat jí Ani 🙂 Já mít další holčičku tak je to Adina.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Co Adélka, Anežka...? Ale jestli chcete klasické jména a jste na mrtvém bodě, tak nevím, jestli ti to nějak pomůže.