Holky, já už jsem bezradná, nelíbí se mi žádné klučičí jméno a to mám do 6 týdnů porodit.
Manžel mě tlačí do jména Ferdinand (po něm), po posledním měsíci to jméno už nesnáším, chytnu záchvat jen když to vysloví a během chvíle se psychicky nesypu. Já vím, hormony, ale už jen představa že porodím a měla bych říct synovi Ferdíku mě přivádí k šílenství.
@hanka_12345 vyzkoušela jsem snad už všechny jména v kalendáři ale na vše je odpověď že jméno už je vybrané a přiznám se, že nevím jak dál
My mame Vilíka
Není...nejde lreci ze se podridis kdyz se ti strasne nelibo. To je jak kdybys tys ho tlacila treba do Filipa taky bys mu mohla rict ze jsi vybrala a smula
Nenech se tlačit, a nic ve zlém, ale Ferdinand je hrozný 🙈
První syn by byl Maxmilián a doma máme Matyase ☺️ A upřímně - Ferdinand je hrozný 🙈 To radši Richard (tak se jmenuje tchán).
@hanka_12345 ten mi neprojde, jmenuje se tam nový manžel ex ženy
Nemám ráda dávání jména po rodiči.
Řekla jsi si někdy v životě u nějakého klučičího jména, že je aspoň hezké?
My máme Eliáše a Nicolase a nemohli jsme vybrat lépe 🩵🩵. Ale věřím jak vám je, dlouho jsme se nemohli schodnout žádná jména se nám nelíbili. Manžel se jmenuje David to byla taky varianta ale to jméno se nelíbí jemu. Na jménu by se měli shodnout oba rodiče a ne jen jeden, takže si dupněte a zkuste společně najít nějaké které se bude líbit vám oběma. Třeba i z cizích kalendářů. Držím palce ať vyberete to správné 🩵
@hanka_12345 u nich v rodině to tak bylo, matka se vždy podřídila. U mě naráží od začátku ale jsme spolu 7 let a vždy jsme se nějak domluvili. Ale teď se tak šprajcl
@levandule_k u spousty, doma mám třeba Matyáše a druhý kluk byl v plánu Tobiáš, ale Matyáš má jiné příjmení, teď je příjemní na Š a hlavně jeho nejlepší kamarád dali Tobiáš půl roku zpět.
@renat23 chtěla jsme Tobiáš, doma mám Matyáše (má jiné příjemní). Ale teď bude příjemní na Š a taky Tobiáše dal jeho nej kamarád před půl rokem.
Tak k tomu by šel ten Eliášek 🩵
Tobiáš zní hezky, klidně bych ho dala, ty přece za to nemůžeš, že kamarádi mají stejný vkus jako ty.
Znám lidi, jejichž jméno syna končí na Š a příjmení začíná na S a v příjmení je ještě Š.
Teď je hodně Matášu a Tobiášu , mě se líbí i Jonášek to by se vám nelíbilo?
co jáchym,kryštof,albert,teodor?
My máme syna Radka. A čím déle ho máme-je mu 5 let,tím víc se mi líbí.tak držím palce ať vyberete.
Dneska jsou populární ta jména, kdy je poslední š - Eliáš, Tobiáš, Matyáš, Tadeáš. 🙂 Dokonce jsem potkala i kočárek s malým Barnabášem, mazec 🙂
my máme Šimona je to super, to jméno je ohebný dá se různě skloňovat. Teď čekám druhý jsem v 6. měsíci a bude to opět kluk a jsme bezradní oba dva. Vůbec nic se nám nelíbí.
Po muži bych nedala, má už po něm přece příjmení a dítě má právo na vlastní identitu a ne být celý život malý Ferda.
Kdybych jako fakt nevěděla, nešla bych do módní vlny (-ášové), ale do něčeho úplně nadčasového...Martin, Jakub, Jan, Petr. Dnes jsou děti s těmito jmény skoro výjimečné.
My máme doma Jindřicha a Vojtěcha. Jindřiškovi říkáme Jiňo, Vojtíškovi klasický Vojti. Ale líbilo se mi jméno Tobiáš (Tobi), Dalibor (Dája)..
Ferdinand není můj šálek čaje, zkusila jsem kouknout na zahraniční podobu tohoto jména a nejlépe mi zní asi francouzská varianta Fernand. Ale i tak bych hledala dál.
Co ho použít jako druhé jméno?
Mně se Ferdinand líbí, taky Jindřich (měla jsem vybrané) a Šimon. Nebo Jaroslav
A co Ferdu mít jako druhé jméno?
Co Frederic? Fredík.. je to hodně podobné ale modernější
@tyname nesouhlasí s tím, je horší než malé děcko
@anonymous_ka dvě jména taky nechce. On je zaseknutý jak magneťák.
Hele, zkus ho zrcadlit a trvat třeba na svém příjmení, ať má teda po každém něco.
Jednou jste pár a chcete snad, aby byl i ten druhý se jménem v pohodě, nebo to seš mu tak ukradená? Jestli věděl, že Ferdinand je důležitější než žena, měl na to všechny upozornit hned na prvním rande, aby bylo jasno.
Jeeej, dupni si, Ferdinand je hrozne. Projdete jeste jednou seznam jmen. Jo a za 6 tydnu nam napis, jak to dopadlo ;)
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ferdinanda nebrat. Dupni si . Musite udelat kompromis. Mrzi me to a budu drzrt palce