Máte tip na jméno pro holku k příjmení na Š. ? Příjmení je podobné jako Šubrtová. Manželovi se líbí pouze jméno Martina. Mně Olívie, Marina, Laura. Nemůžeme se zatím shodnout.
Byla jsem příjmení na Š a jsem Zuzana🙂
Olívie je krásná, ale zdá se mi, že padá v každé diskuzi o jméně, že jich za čas bude dost. Já jsem chtěla dát Helenu, ale neprošla přes manžela. Ve hře byla ještě Lída (ne Ludmila), Lada, Alžběta, Alice. Nakonec jsem dala jméno dle manžela a neměla jsem to dělat, nějak mi nejde přes pusu a přitom je moc hezké.
Příště si dupnu a bude dle mého.😂
A ta Marina by se mu nelíbila? Nebo Marika? Že je to podobné jako Martina a mohl by to být kompromis. Mně osobně se líbí ta Olivie, ale třeba Marika je taky pěkná. Martina se mi nelíbí.
Já mám příjmení na Š a dětem jsem dávala křestní jména s R, aby to celé nebylo moc měkké. Dcera je Markéta.
Mně by se líbila třeba Linda, Soňa, Nella, Anita, Edita. Z těch vašich bych si vybrala Martinu 🙂
Máme příjmení na Š a dcery jsou Sára a Michaela.
Mame prijmeni na Š a dceraje Bara 🙂
U příjmení na Š jsou problém spíš klučičí jména, protože ta často končí na Š/S. S holčičími jmény moc problém není, dá se skoro cokoliv. My máme Annu, ale klidně třeba Lucie, Bára, Zuzana, Klára, Alena, Marie, Mia, Karolína... Fakt v podstatě cokoliv 🙂
Jestli je v příjmení R, tak bych volila spíš jemnější jméno. MaRtina ŠubRtová mi přijde hrozně tvrdé.
Laura i Olivie jsou krásné jména 😍
My máme příjmení Š.... a máme Kateřinu, já jsem Petra (ani jedno jméno už se dnes asi příliš nedává) 🙂
A co třeba Simona, Stela, Sabina, pokud je v příjmení R, tak Martina, Marina a Laura je moc tvrdé....jinak Laura se mi moc líbí🙂
Martina, jednoznačně Martina.
@patypresdevaty přesně tak. Čekáme druhého chlapečka, příjemní na Š a absolutně nevíme 😀
Marina je skoro jako Martina, ale přitom je krásné a zajímavé 🤩 mám jednu doma, je to skvělé jméno...
@uzivatelkapetra taky máme Kateřinu Š.🙂 V porodnici na sále byly sestry nadšené, že konečně klasické české jméno😃
Olívií je teď kolem hodně, navíc se jim říká Oli, což mi teda evokuje Olgu.
@zaludova Jednu presne tohoto jmena znam 😂.
@zaludova zase to š to zjemni. Máme v příjmení Š i R a kromě jednoho dítěte máme všichni ve jméně R a vůbec to nevadí, spíš naopak.
Mě se líbí, když jsou ve jméně i příjmení jedno dvě písmena stejná, takže Marina nebo Martina.
Máme příjmení na Š a máme Lauru a Nikol 🙂.
Laurinka teda měla problém naučit se "R", takže dlouho byla Laula a štvalo ji, že to neumí říct. Niki je mladší, sledovala jak jedeme logopedii, trénovala mimoděk taky, takže R má brilantní, a paradoxně jí dělá problém "K", takže je Nitol... s logopedií teprve pomalu začínáme, budou jí čtyři roky.
Jméno musíte vybrat vy. Z těch co se Vám nejvíc líbí. Doporučuji losovat. Napište jména co se Vám líbí na papírky, dejte do misky a její vytahnete. Je to dobře, když se nemůžete schodnou na jméně a líbí se Vám všechny 😉
Mám příjmení na Š a jsem Michaela 🙂
Máme příjmení na Š a doma Amálii a Miriam. Líbila se mi ještě Mariana, Lýdie, a Beáta.
Nejlépe mi zní Martina. Super nadčasové jméno, které se teď moc nedává, bude originál
Ivana, Irena (mají kamarádi s příjmením na Š).
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.