Jméno pro holčičku. Dává se Bára, nebo to musí být Barbora?

florida2001
19. lis 2020

ahoj, libi se nam jmeno Bara, nevi nekdo jestli se normalne dava Bara nebo to je Barbora?

tycinkatwix
19. lis 2020

@florida2001 Ségra je Barbora :D... Ale jinak se dává i Bára, záleží na Vás 🙂)

jaja01k
19. lis 2020

@florida2001 Obě varianty jsou možné, bez problémů můžete dát Bára 🙂

barulina
19. lis 2020

Ja jsem Barbora a taky Barca, BARA, Barunka, Baruna, Baruska

dzogobela
19. lis 2020

Dava se spis Barbora, ale muzes dat urcite i Bara. V dnesni dobe je mozne temer cokoliv 🙂

zmrzlinka
19. lis 2020

Líbí....a dala bych spíš Barbora

gingermom
19. lis 2020

Ano, je možná i varianta Bára a to zcela bez problémů. U varianty Barbora se mi vybavila základka, jak kluci neustále volali na kamarádku "Bramboroooo" ☹ Dacani!

westie
19. lis 2020

Dcera se jmenuje Barbora, lidé se nás i ptali, jestli je oficiálně Barbora nebo Bára, takže možné to určitě je. My vybrali Barbora proto, že na dospělou ženu se to hodí víc, je to víc formální a víc to budí respekt než Bára. Ale doma jí samozřejmě říkáme všelijak🙂

2hanah
19. lis 2020

@florida2001 Moje dávná spolužačka byla Barbara, líbilo se to její mamince, myslím, že se to povedlo, že i tahle varianta je zajímavá a hezká. Tak ať dobře vyberete😊

goovana
20. lis 2020

@florida2001 mam spolužačku ze střední a ta se jmenuje Bárbe.( a rikaly jsme ji Bára, Barb, Barca) A Bára se muže dat určitě

miki19
20. lis 2020

My máme dceru Báru. Barboru jsme nechtěli. Zní nám to jak rebarbora nebo hůř, brambora, ale každému se líbí něco jiného 🙂... @florida2001 Barbara zní mnohem líp než naše Barbora 🙂

kakba
20. lis 2020

Ja jsem Barbora a tento tvar se mi vubec, ale vubec nelibi. 2x R udela sve. Jako jmeno je to krasny a kdybych ho nemela ja, jedna z mych holek by urcite jmeno BÁRA mela. Jsem dospela, ale kdyz me nekdo oslovi jako Barunka, tak me to tak pekne pohladi po dusi a vratim se do detskych let. Krasne jmeno

barussska1
20. lis 2020

Já jsem Barbara a je to krasny jmeno 🙂. Rodiče se mi trefili do vkusu.

mahafi
20. lis 2020

Krasne jmeno a nemit tak krkolomne prijmeni, bylo by u nsd jasnym favoritem. Nakonec tedy mame jmena jina, ale barborka se mi porad moc libi 🙂

muchomuurka
20. lis 2020

POdle mě vám zapíšou i jen Báru 🙂

florida2001
autor
20. lis 2020

@miki19 zijeme v zahranici takze barbora by bylo trosku tezsi na vyslovnost a psani tady takze Bara nam sedi mnohem vice ..jednoduche

zeli156
20. lis 2020

Barbora i Bára. Asi taky záleží na příjmení, ke krátkému mi spíš pasuje Barbora a opačně.

barka23
26. lis 2020

@florida2001 Já sem Barbora a je to lepší Báro do teď nemám ráda 😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru