Ahojte maminky
Mam otazku na jmeno pro chlapce.
Mam uz 3 mesice pred porodem a nevim jaky jmeno dat.
Uz jsem byla rozhodnuta , ze dam jmeno Valentýn ( prijmeni- Malik) ale vsichni mi to chteji vymluvit ze je to jmeno jak pro nejakyho teplouše. A to se me trochu dotklo😥 . tak chci slyset i jiny názor od vas.
Děkuji předem vsem za vase odpovedi.
@salinecka Valentýn Malik - nevidím na tom nic pro teplouše. Mimochodem, toto byl jeden z důvodů, proč jsme jméno ( i pohlaví) sdělili až po narození - nám se líbilo, my jsme si ho pro své dítě vybrali a názor okolí nám byl ukradený. A nápad s primářem Valentýnem Malikem se mi moc líbí, na toho si pak určitě jednou vzpomenu 🙂
@salinecka Mně se taky moc líbí jméno Valentýn. Kašli na ostatní a to jméno mu dej. Ty budeš maminka, ty máš právo dát jméno které se ti líbí.
Za mě je to neobvyklé jméno. Od okolí je to celkem hnusné, co říkají.
Já mám ráda jména, co se dají hezky zkracovat nebo říkat zdrobněle.
za me super jmeno!
@salinecka valentyn je v pohodě,oproti Leoš Sladký ...tenhle člověk fakt je a je mu téměř 50let
Nebo Emanuel...kdysi ségry napadnik,takovej hezounek,jemný ručky ,no já se neudržela a vyprskla smíchy,když se představil...
Dekuji vsem ❤❤
Moc jste me uklidnily a stale si trvam na toto jmenu jen me zajimaly jiny nazory
Jsem rada za vase krasne odpovedi 😍😘
Nejlepší rada: nikomu neříkat do porodu.. Pak uz jim je blbi jméno hanit a komu ne, tak je super blboun 🤪 Pro každého je jiné jméno "to top", to krásný...
No myslím že synek z jména během dochazky na základní školu nadšený fakt nebude...
Mě se nelíbí, opravdu mi přijde hodně ,, sladké"..
Pro dítě ještě ok, ale pro chlapa..bude to nenávidět.
Ale je to jen můj úhel pohledu samozřejmě 😊
Známý je Valentyn a všichni mu říkají Valda.
Pokud se ti líbí, nehleď na okolí 🙂 My jméno vybrané máme, ale nikomu ho neříkáme. Když se nás někdo zeptá, tak říkáme, že nevíme :D A máme klid ;)
Za mě ne.
@salinecka me to nezni jako teplous ale jako Rus.Osobne se mi Valentyn nelibi.
A co na to partner? Pokud jemu se nelibi tak bych ho nedávala.
@budouci_maminka
Ale ja žiju v DE a tady podle me jmena neřeší.. Jako v Cr jak to tady znázorňujete
@salinecka tak se ptej na mama webu v DE 🙂
Když jsi rozhodnuta, tak je zbytečné toto tady zakládat a pak se certit nad nesouhlasný mi komentáři. Nikdy se každýmu nebude líbit to co ostatním a tak to má být, to by potom behalo v republice skoro 3/4 populace Valentýnu... Pokud jde o můj názor, mě se to jméno nelíbí, působí na mě moc žensky, spíše vhodné v ženské variantě pro holčičky. Ale zase, je to můj pocit, já mám jiný vkus.
@salinecka osobně to jméno považuju za dost kontroverzní.. a dítě bych dobrovolně posměškům nevystavovala.. to že se líbí tobě je sice pěkný, ale uvažuješ o tom, co na to bude říkat to dítě, které ho bude nosit celý žívot? nejde vůbec o tebe, ale o toho kluka, který se tim jménem bude představovat po každé když přijde do kolektivu. když bude posílat životopis do práce. Dobrý den, jsem Valentýn a žádám Vás o práci. Když půjde na rande. Já jsem Valentýn, ahoj. Když ho zavoláš na pískovišti tak se maminky na sebe podívaj a ušklíbnou se.. pokud jsi s tim ok, směle do toho
Ještě dodám, že taky mám pro kluka, pokud někdy bude, vysněné jméno odmalička. Jenže vím, že nemůžu být sobecká a pritizit mu v životě, takže vyhraje rozum a dám mu jiné. Ale jednej jak nejlíp umíš. Naše dítě to neni ani nikoho jiného.
@orisek56 jj já takhle toužila po Lolitě..a taky jsem věděla že ne, že prostě ji to nemůžu udělat.. no nakonec mám dva kluky, takže cajk 🤣
@budouci_maminka Blbý člověk si najde posměšky i na normální jméno...
@klokanka31 jo to jo, pořád to ale bude zažívat on a než pochopí, že ti lidé jsou hloupí, může mu to dost ubližovat.
@leniczka23 já chtěla vždycky Medarda aoe vím jak jsou děcka zlý a jak by mu dávaly čočku.
@leniczka23 Podle mě je Valentýn na stejný úrovni jako třeba Mikuláš... A co jich už je, taky začíná jít zas do módy.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.