Ahoj ženy, čekáme holčičku a nejspíše se bude jmenovat Mia. Občas jsem, ale na vážkách. Jak jí říkat? Proč mě od toho jména všichni odrazují? Máte také doma někdo Miu? Jaké byli reakce a jak jinak jí ještě říkáte? Děkuji 🙂
Jméno se mi líbí, ale znám několik psů tohoto jména a teď je opravdu boom, na každém hřišti/dětské aktivitě je nějaká Mia. Záleží, jestli je tohle pro vás problém nebo ne.
@janedv @pipi_puncocha Vždycky je období, kdy ,,letí,, určitá jména. S tím problém nemám 🙂 V našem okolí žádná není. Spíš mě mrzí reakce rodiny. Jako kdybychom jí chtěli pojmenovat třeba Koloběžka nebo já nevím 😐 Vždyť už je to dnes běžně využívané jméno.
@szuzia tak jestli Vam nevadi jit s modou, proc ne. Ja mam jmeno, ktere bylo jedno z nejuzivanejaich v 80s a bylo nas ve tride 5. Trochu si to nesu...
Zvazte, ze to dite bude i dospele. Libi se ti to jmeno pro dospelou zenu? Sedi k soucasnemu prijmeni? Predstav si dospelou doktorku nebo reditelku banky se predstavovat danym jmenem. Jestli ti to prijde ok, tak super a na reakce okoli se vykasli. Jestli ti to neprijde dost dobry nebo dost seriozni, zvaz jine. To nerikam o Mie konkretne, ale obecne o vsech jmenech.
Mia je hezké jméno,v mém okolí má i dost lidí psa s tímto jménem...
Ahoj ,taky mám Miu ;*,sem šťastna že moje malá nosí tohle jméno ;*, říkáme ji Miunko ,Miusko ;)*, líbí se mi i že když člověk to řekne důrazněji Mio pořád to krásné vyzní ;),už jako malá sem ho dávala panence ;)*,sem ráda ,že sem si to prosadila i u přítele ;)*, kašle na ostatní ;)*, důležité že vám se líbí ;)
Mě se líbí Mia a moc. Je to moc mile jméno, i když se řekne v základním tvaru. Napadá mě Miuška, Mína. A je to perfektní jméno pro dlouhé příjmení.
Mne se to jméno moc líbí, než bylo hodně davane, pojmenovali jsme tak našeho zlatého retrivra.
Je to moc krásne jméno
Mám okolo sebe hodně holčiček jménem Mia, ale myslím, že je to jedno, stejně tak je hodně Davidů, Lukášů.. Většina říká Miuško, Miunko
@kristousenecek Tak to ráda čtu 😊 Děkuji.
@95newmommy2020 K našemu příjmení mi krásně zní. Dlouhé je asi tak normálně 😁
@veroniqess To máš pravdu. Vždycky bude nějaký boom jmen, která se prostě budou opakovat 😁
Potkala jsem paní, co hodně nahlas mňaukala...pak mi došlo, že volá "Mio!"
Miu znám jen jednu, nemyslím si, že by to jméno bylo až tak časté. Říká si ji Mia, Miuska, nedá se jinak komolit, což je dobře. Já osobně bych tak dítě nepojmevala, vnim to spíš jako jméno pro kočku, ale i tak se mi líbí.
Zasadni chybu jsi udelala v tom, ze jsi predem rekla jake jmeno chces dat 😀 nikdy se nezavdecis vsem, akorat ti to zdrbnou (coze, to chcete dat? To ji nemuzete udelat, dejte radsi xxx…) a od blizkych lidi to akorat zbytecne ublizi… ja jsem manzelovi striktne rekla, ze to je jen nase volba a do porodu to nesmime prozradit, a vydrzeli jsme, i kdyz to z nas vsichni dolovali. Meli jsme “kryci jmeno”, ktere jsme rikali ze dame, dost exoticke takze bylo jasne ze to neni mysleno vazne, ale zaroven vsem vrtal takovy ten cervicek “a co kdyz to fakt daji” 😂 no ale pointa, po porodu se vsichni dozvedeli skutecne jmeno a slyseli jsme jen samou chvalu! Pak uz si to proste nikdo nedovoli kritizovat a vsichni si zvyknou 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@szuzia je jich ted strasne moc. Temer jako Nela pred 6 lety 🙂 Znam dve, rikaji jim Mio, Majo, Mius.