Hezký večer. Co si myslíte o jménu Jonatán?🙂 Vybrali jsme ho pro syna, v této podobě (chceme, aby se tam vyslovovalo to dlouhé á, varianta Jonatan/Jonathan by pak sváděla k jiné výslovnosti a to už mi nezní moc česky). Nikomu blízkému jméno neříkáme, zmínila jsem ho před pár cizími a těch keců kvůli Machovi a Šebestové...Mě je to jedno, jsme ze jména nadšení, jen mě zajímá, jestli to opravdu všem přijde jako nepoužitelné jméno kvůli jednomu kreslenému psovi a mám tak čekat takovou reakci i od blízkých, až se malý narodí.
Nepoužitelné určitě není, je pravda, že si asi většina lidí, když to jméno uslyší prvně, vzpomene na toho psa, ale až to jméno bude mít váš chlapeček, budou mít všichni vaši známí a příbuzní tohle jméno spojené už jen s ním 🙂
Hlavně jméno předem nikomu za žádnou cenu neprozrazujte! 😀
Krásné jméno!
Jonatan bez čárky se mi líbí moc. Fakt hezké jméno.
Jonatán se mi nelíbí ani trošku, evokuje mi lidi, co pojmenují dítě třeba "Dženifr".
Ale to je můj problém, je to jen jedna čárka a prostě bych se přes ní nepřenesla, ale ptala ses, tak odpovídám..😅
Já jsem bohužel skupina kresleného psa. Ale mě se třeba nelíbí ani Jonáš. Ovšem třeba Jonas zní už úplně jinak, tak chlapsky.
Hezké jméno a mě teda super i právě to dlouhé á 👍😊
Pokud se vám líbí, tak není co řešit. Já bych jméno nevybrala, ale o tom to je, že každý má jiný vkus 😉 ( Nás nejmladší syn má druhé jméno Viggo.... a skoro každý mi hned říka o čaroději v Arabele - mě to do té doby vůbec nenapadlo 😅. )
Hezké jméno, dlouhé A nevadí, stejně pro běžné oslovování bude Jony...
Jméno Jonatán se mi líbí moc, byla bych dala 3.dítěti, kdyby to byl syn. Jsem zatížena na biblická jména, no. Jinak, kamarádka taky dala. Na okolí bych se moc neohlizela, je to vaše rozhodnutí!
@alubif
@alianan
no mě se právě nelíbí takovéhle podoby českých jmen, jako třeba Lucas, Thomas místo Lukáš, Tomáš atd...My máme české příjmení a chceme i české jméno a právě jakmile tam není ta čárka, už to zní jako snaha mít jméno "světové". Proto volíme tu variantu Jonatán🙂 Že by to někdo mohl brát jako Džesiku mě tedy nenapadlo🤣
Teda Dženifr, pardon😀😀
Vzhledem k tomu, ze Mach a Sebestova je moje uplne nej nej pohadka z detstvi, tak ano, Jonatan mi toho psa pripomina. Ale kdyz se od toho odprostim, tak je to moc hezke jmeno. A na par lidi uz jsem narazila, co takto pojmenovali sveho syna. Napr. Radka Trestikova ma Jonatana. Proc ne.
Myslim, ze dnesnim detem to divne vubec neprijde, protoze pryc je doba Petru, Pavlu, Jirich, Lucii a Veronik. Kdyz se driv nekdo vymykal a mel divne jmeno, tak byl nechtenym stredem pozornosti trapnych vtipku (muj pripad 😅). Z toho plyne i obava starsi generace, ze se deckam budou za to jmeno posmivat. Ale to uz dnes neplati - co jmeno, to original az svetovy unikat. Takze pokud je tohle jedina "prekazka" proc NE, tak pokud jste nadseni, jdete do toho 🤩
@exbordelar no nediv se,Exbordelář je jméno na vtípky jak dělané 😉🤣🤭
Jonatán...krásný jméno 🥰
Mě se líbí i podobnéJonáš nebo Kajetán
Jednoho znám, dvouletého. Je fakt, že tehdy poprvé jsem se vnitřně fakt zasmála, když jsem ji slyšela, jak na něj volá tím (pro mě psím) jménem. Pak mu řikala Joníku a Jóňo, tak to mohlo vypadat, že to je vlastně Jonáš. Teď jsem na to už zvyklá. Tak je to v pohodě. Ale ta vzpomínka na to vnitřní pousmání se nad tím, tak ta tam je furt. 🙂 Přesně jsem si říkala: Počkat, Jonatán? Ten pes?” Ale nikdy jsem jí nic neřekla, prostě je to jejich jméno pro syna a já to tak beru. 🙂
Já mám Jonáše a říkám mu Jonatán. Vědět, že mu tak budu říkat, dala bych mu Jonatána hned u porodu. Mě se líbí moc.
Chtěla jsem ho pro syna. Nakonec mám dceru 😀, ale i kdyby to kluk byl, neprošlo to u nikoho. Všichni naráželi na to, že je to pes, takže jsem nakonec do papírů napsala jiné.
No… byla jsem mladá a blbá, dneska už bych se na názory ostatních neohlížela. Dcera se jmenuje Sára, určitě se takhle jmenuje hodně psů, morčat, hadů a já nevim čeho ještě, a fakt nevim, proč bych to měla řešit. Jestli se ti to jméno líbí, tak ho dej. Jonatán je super, ať si každej trhne nohou 😀
Taky se mi jméno líbí. Kdo chce, najde si něco na jakékoliv jméno. Aktuální děti podle mě ani nějak plošně Macha a Šebestovou neznají (beru podle mých, vůbec tyhle večerníčky našeho dětství nechtějí sledovat).
Pokud se vam libi,neohlizej se na nazor druhych. Me osobne to psa z Macha a Sebestove pripomina. A asi by mi prislo usmevne,kdyz bych slysela jak maminka na dite vola Jonatane,stuj apod. Ale to same je pro me jmeno Ben (Benjamin,Benedikt apod).,pak mel syn ve skolce Barta (Bartolomej). A hlavne,vzdy se najde nekdo,kdo bude mit prupovidky k jakemukoliv jmenu. Takze bych dala na svuj pocit 😀
@blecha94 přesně, navíc co jako, naší kozu jsem pojmenovala po kamarádce, na důkaz kamarádství 😁
Jak bylo řečeno, okolí si zvykne.
Taky jsme pojmenovali syna neobvykle a má jej jedna kreslená postavička, dokonce mě tak napadlo, nejprve jsem ho řekla ze srandy a nakonec se mi zalíbilo. A teď už vůbec nikoho k tomu jménu nenapadá,že je to kreslený zvířátko.
Když to tak cítíš, tak to tak dej.....je to tvoje věc....moje známá má Floriána, taky naráželi všichni na jogurt a nakonec si zvykli.
@kristyn86 já se musím smát, protože i obě ta další jména co zmiňuješ jsme měli v nejužším výběru😀😀😀 zřejmě se nám líbí psí jména (což je dost možné, protože já se psům vyhýbám a tak nemám přehled, která jména frčí mezi psy😅)
@zlataberta ježiš to je debilní, to by mě ani nenapadl ten jogurt…🙄 lidi si zřejmě vymyslí něco na vše. Hloupej Honza, mašinka Tomáš, obchod Albert, Milan se zas říká velkýmu pupku, Denis penis, Marek párek…si nevybereš😀
A ještě Linda pinda jsem slyšela😀 a Denis penis taky😀 a proto se nikoho neptej!!!!!
A co pak chudaci psi! V mem okoli znam psa Honzu a Tondu! 😄
Hezké jméno ❤️ proc jej nedat?
@zlataberta
Anabel (španělská verze, ke jménu Anabela), na tohle jméno už jsem slyšela tolik připomínek🤷♀️ akorát fakt jsme nevybrali její jméno ani podle hororu, ani podle panenky...
Na každé jméno umí zlomyslný člověk něco vymyslet, ale proč tomu chodit naproti... Tvoje rozhodnutí, děti teď mají jiné hrdiny a jiné pohádky, tak třeba to ani nenapadne. Mě to napadlo hned a já bych nad tím ani neuvažovala 🙈 Ale my už máme rozhodovací procesy za sebou, tohle je jen na tobě a tatínkovi 🙂
@exbordelar My máme Bohumila. Byla jsem s nim jednou na procházce a šli jsme kolem baráku, kde na záhonu rejpal kytky takovej dědoušek. Dal se se mnou do řeči, Bohouš se mu moc líbil, tak se ptal, jak se jmenuje. Samozřejmě to byli jmenovci 😂 Pán se smál, že proto mu byl hned tak sympatickej.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Je to hezké jméno, na psa jsem si vůbec nevzpomnela. Ja bych v poho dala. Ale neříkejte to, až se narodí, už si nikdo blbe kecy nedovolí 🙂