Jméno Hank. Je vhodné v ČR?

6. srp 2020

Ahoj, budeme mít chlapečka a uvažujeme o jménu Hank. Jméno se nám líbí,hodí se k příjmení. Ale mám strach, že se mu budou smát. Nejde mi o to jestli se vám jméno líbí, zajímá jestli si myslíte že je to vhodné jméno v česku?

areh
6. srp 2020

První co mě napadlo byl Hank Moody z Californication 😁
Pokud se hodí k příjmení, tak proč ne. Je sice v Česku neobvyklé, ale to je teď spousta jmen,takže ve škole nebude sám se zahraničním jménem (hlavně jestli jste z města) 😉

volodka162
6. srp 2020

Tak záleží taky na příjmení, aby se k tomu taky hodilo. A čte se to Henk? Jestli je to vhodné nebo ne - jste jeho rodiče... Určitě budeš toho dost poslouchat ze strany rodiny i známých a následně i on po celý život, tak jestli jste na to taky připravený....není týden co jsem tu četla někde příspěvek, že taky dali nějaké jméno a už půl rok poslouchají kecy. Buď do toho pujdete i přes to, že budete na začátku dooost poslouchat kecy a ustojíte to a nebo už teď jste na vážkách, tak bych zvolila jiné jméno. Popřemýšlejte, ještě máte čas...

fafetka
6. srp 2020

Já myslím že v dnešní době to nijak neobvyklé není. Jestli se vám líbí, prostě bych se okolím úplně nezabývala 🙂

jaja01k
6. srp 2020

Proč ne. My žijeme v Praze a děti mají ve školce dost spolužáků s neobvyklými jmény a nikdo se nad tím nepozastavuje.

mysh_me
6. srp 2020

S temi neobvyklymi jmeny je to tak, ze na to musite mit trochu koule. Pokud date neco, na co u nas lidi nejsou zvykli (coz Hank je), tak si nejake kecy urcite vyslechnete. Zasadni je, jestli se vam to jmeno libi natolik a jste o nem natolik presvedcena, ze kecy hodite za hlavu a odkazete komentatory do patricnych mezi. Jestli si dokazete rict "me je jedno co rika teta xy, pro me je to nejlepsi jmeno a jine bych nechtela, tak at se jde bodnout". Pokud jste typ cloveka, ktery hodne da na nazory druhych, zalezi mu na tom, co si o nem ostatni mysli, a chcete slyset souhlasy a pochvaly, tak netradicni jmeno nedavejte - budete z toho akorat nestastni.

zelenaesmolda
6. srp 2020

prvni co me napadlo byl majitel hospody Hank z dr.Quinnove,tohle jmeno bych diteti v CR nedala.Tak nejak tipuju,ze mu deti budou rikat "Hanicko" a ne zrovna v dobrem...

surikata131
6. srp 2020

Takové jméno bych nedala, bude všude muset vysvětlovat, jak se to čte/píše, to by mě fakt nebavilo. Podobně mi zní jméno Hynek, radši bych zvolila to

95newmommy2020
6. srp 2020

Já jsem pro. Mě nepřijde, ze v dnešní době by to bylo nějak šokující. Lidi jsou ve jménech čím dal tím více kreativní.

antoinet
6. srp 2020

V Praze to asi nikdo řešit nebude, jinde bych to jméno nedala, dítěti nemusí být v budoucnu příjemná zvýšená pozornost a neustále vysvětlování výslovnosti a pravopisu.
Třeba včera dál Ivan Bartoš synovi jméno Bertram a docela se mi to líbí, je to lehce krkolomné, ale píše se to stejně jako vyslovuje a v Praze to určitě výstřelek není.

ruzenka95
6. srp 2020

100 lidi 100 nazoru, spouste lidi uz to prijde v cajku. Me to vhodny neprijde. A navic mi to prijde jako Hanka 🤔😂 jak mu budete rikat?

xxx3d
6. srp 2020

Každé, byť jen trochu, netradiční jméno pro dítě v ČR vzbudí u určité skupiny lidí okamžitou, skoro až automatickou potřebu, se smát, vytvářet patvary, nebo nějak jinak zesměšňovat, takže po téhle stránce si nevybereš.
A dokonce ani když vyberete nějaké míň zvučné jméno, můžou se tvořit přezdívky z příjmení, a tak.
Jak už tady psala @mysh_me
, se kterou souhlasím, zásadní je, co vy, jako rodiče, na vás to bude, ne tady na nás z koníka.

autor
6. srp 2020

@areh jsme z prahy

zavodnice
6. srp 2020

Mně se taky vybavil Hank z dr.Quinnové, majitel bordelu. Už z toho důvodu bych ho asi nedala, je to takové škatulkování.

autor
6. srp 2020

@volodka162 k příjmení se to hodí, čte se to henk, mně jsou kecy ukradený,jenom mám obavy aby kvůli tomu nějak netrpělo dítě.

antoinet
6. srp 2020

Trpět nebude 🙂 Možná bude jen lehce otrávený, asi jako když Emma stále vysvětluje, že se tam ty M pusou dvě 😉
A ještě mě napadá, občas bude mít někdo snahu zdrobňovat jméno, které upravit nejde.

alcar
6. srp 2020

Neobvykle jmeno jde ruku v ruce s neobvyklymi reakcemi. Uz jen z tohoto duvodu bych toto jmeno svemu diteti nedala.

ovin
6. srp 2020

Jméno se mi nelíbí a českému dítěti bych ho nedala. Vám se líbí, kecy vám nevadí, tak k čemu tahle diskuze?Jestli bude dítě kvůli němu nešťastné vám tady nikdo neřekne, to uvidíte...opravdu nechápu lidi, to chtějí být za každou cenu světoví, stojí si za výběrem "super" jména a pak se tady rozhodují podle názorů druhých. Ten kdo s nimi nesouhlasí je stejně povrchní a úplně out...takže pojmenujte dítě jak chcete, je to vaše rozhodnutí i zodpovědnost. Pokud bude malý nesťastný, tak mu pak můžete říct, že na MK vám to odsouhlasili...

lenatko91
6. srp 2020

Já jsem konzerva, já bych dala jméno z našeho kalendáře, když tu žiju a jsme oba Češi. U otce cizince bych volila mezinárodní a Hank bych dala leda bychom žili natrvalo v cizině.. Ale vy jste rodiče, vy si musíte zvážit pro a proti. Nakonec dítě vám taky může zkritizovat výběr jména ať už je to Hank nebo třeba Martin 😃

marcicek84
6. srp 2020

Jak mu asi budou rikat babicky,Henciku?Héňo? Jaka je ta spravna zdrobnelina Heny? Heky? Za sebe to beru jako nepouzitelne jmeno kvuli silenych zdrobnelin,ktere urcite nekdo vymysli,protoze lide/deti jsou dost kreativni a je velka pravdepodobnost,ze to nositel jmena muze nest nelibe...

ariadna12
6. srp 2020

No neni to typicke ceske jmeno ale je to na rodicich.

nat
6. srp 2020

Je to Vaše věc presnejak se tu píše .Lidi se vždy pozastaví nad jménem které je jin než české.A určitě se i spolužáci pozastavi nad tímto jménem .Je to jako by v Americe uvažovali nad tím zda dají chlapečkovi jmeno Pepik .....

flabelina
6. srp 2020

Jsou horší jména...je to jen a jen na vás,které jméno dáte...Hank mě nepohoršuje,ale znám i příjmení Hank...

isabelafuentes
6. srp 2020

@antoinet Taky se mi libi Bertram, hezké. Takovy Bertik, ale ne Albert jako ten obchodak😆. Jen aby klucik nerackoval...

trlik
7. srp 2020

Já bych třeba byla nešťastná, kdyby mi naši dali jméno Jarmila, Květa, Růžena a podobně... otázku toho, jestli se mu bude jmeno později líbit, bych neřešila - to nemůžete vědět. Mě se Hank líbí, jen je pravda, že v našich luzích rádi jména skloňujeme, a když se řekne Hankie, tak si vybavim mr. Hanky - vánoční hovinko ze south parku 🤐 🤣

pavlinar
7. srp 2020

Osobne se mi nelibi. Pokud nejsou rodici ci nejaci predci cizinci, dedecek Hank a pod., proste nejaky "skryty smysl", nedala bych.

fififjonka
7. srp 2020

Děti vnímají stejně Petra, Vojtu i třeba Liama a Hanka, prostě jména, to jen rodiče těch dětí můžou mít předsudky, že normální je jmenovat se Jarda a né nějakej xyz. Ve škole myslím trpět nebude, je teď na hřišti víc “neobvyklých” jmen, než tradičních, zvláště tedy v Praze. Mně se vybavil Hank Manchini🙂 ale to je pseudonym.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru