Jméno Eunika. Co na něj říkáte?

asia1q
6. črc 2024

Dobrý den. Co řikáte na jméno Eunika?

utrikocku
6. črc 2024

@asia1q za mě ne. Plete se to se slovem eugenika a bude na to slychat dost blbých narážek

fouskovi
6. črc 2024

@asia1q existuje spousty krásných jmen ale tohle rozhodně ne

holkadonepohody
6. črc 2024

@asia1q za mě určitě ne

slunea
6. črc 2024

Jednu Euniku (v mém věku) znám. Nikdy mě nenapadlo se podivovat nad jejím jménem. Je hezké.

luna03
6. črc 2024

@asia1q mne se to moc líbí, je to zajímavý jméno ❤️

teryem
6. črc 2024

Pro mě je to strašné jméno, jedno, jestli zvláštní, mám zvláštní jména ráda, ale tohle je opravdu nehezké, nezvučné, jenom divné.. ale jak vždy říkám, na názorech ostatních nezáleží, vždy je to na vás

lennus
7. črc 2024

@asia1q Proč tě zajímá, jestli se líbí ostatním? Neřeš, zásadní je, co se líbí rodičům. Každé i to nejčastější jméno ti někdo pochválí a jiný pohaní. Já nenusím profláklá jména, takžs čemukoliv netypickému fandím.

hanaalb
7. črc 2024

@asia1q libi se vam, sertecna vsechny a dejte takove jmeno. Taky mame neceske. Kazdej cumel a ted jim to neprijde

kocvarovas
7. črc 2024

@asia1q podle mě záleží i na příjmení. Protože k typicky českému příjmení se podle mě tato zvláštní jména nehodí..

izz76
7. črc 2024

A jak Euniku budeš oslovovat? Euni,Euničko? Mě to moc nezní, líbí se mi netradiční jména,ale zrovna tohle zas tolik ne.

veronicka89
7. črc 2024

Me se zo blbe vyslovuje

veronicka89
7. črc 2024

Nebo jak se to cte ? Ptz vlastne u nas se to cte ,,ojnika,, a to by bylo ok 😀

veronicka89
7. črc 2024

A co treba Anika ?🙂 Nika ,

ivkasolavova
7. črc 2024

Za mě hrůza , tolik krásných jmen máme a lidí vymyslí už prkotiny

lennus
7. črc 2024

@izz76 Euniko? 😁 To české zdrobňování je děs. Naše mladší nemá ráda zdrobnělinu, od mala jsme jí nezdrobňovali a je to ok. Takže záleží, jak to rodiče nastaví.

Napadlo mě třeba Eni? Takto zkratkou říkají kamarádi Evelíně.

michaela666
7. črc 2024

V práci máme Euniku a buď ji oslovujeme celým jménem nebo zdrobněle Niky / Nika

utrikocku
7. črc 2024

@izz76 znám osobne Euniku a většinou si nechává říkat Eu, Euni. Musím říct, že je to hodně neznělé jméno. Mám ráda neobvyklá jména, na většinu si člověk zvykne a najde si k nim vztah třeba na "druhý pohled". Ale u tohoto jména se mi to nepovedlo. Párkrát jsme se i přeřekli s přáteli a řekli eugeniko 🙈

zmrzlinka
7. črc 2024

Za mne akorát dítěti skomplikujete život a stejně ji budou říkat Nika.Mam známou a jmenuje se Aurelie a všichni ji říkají Ájo 😁

gruyerre
7. črc 2024

Podle mě docela pěkné 🙂
A na Koňovi se na názor na jméno zásadně neptej, ať ti ho nezoškliví. Polovina Koně si myslí, že jakmile to jméno není v top dvacítce nejčastěji dávaných jmen, je to jméno hnusný, a že chudák dítě, ve škole se mu budou smát a taky že se jméno nehodí k českému příjmení atd. 😁

andelka
8. črc 2024

Eunika ne, taky mě hned napadla eugenika. Ale znám Auriku a to se mi líbí.

asia1q
autor
8. črc 2024

Je to staré biblické jméno... v Cz preklade znie Eunika a číta sa to tak ako sa píše. Význam je "šťastné víťaztvý". Bola to žena s nepokriteckou vierou a preto sa mi to méno páči. Može sa použiť i varianta Eunyka čo je zvučnejšie...

izz76
8. črc 2024

@lennus Mě se komoleni jmen taky nelibi,když z Davida je Dada,z Matyase Máťa,ale zbrobneliny mám naopak rada. Přece nebudu malému miminku, říkat například Radko,Marto, Jane,Miroslave. Jmeno Eunika nemá hezkou zdrobnelinu,proto bych ho nepoužila.

mirecka.jaroscakova
8. črc 2024

Mně se líbí.

zmrzlinka
8. črc 2024

@asia1q tak to dejte jako druhé jméno.A první nějaký co se bude všem lip vyslovovat.

lennus
8. črc 2024

@izz76 Kamarádi žijí v Německu a je běžné, že jejím malým holkám od školky říkají Eléna a Julia. U nás by se to dítě už divilo, že zlobí. A to mi přijde škoda, že pak ty děti s tím nejsou ok, když se nezdrobňuje. My máme Lindu, říkávám ji leda Lindi, ale úplně běžně Lindo a ona naopak neměla ráda Lindičko a uměla si i vykomunikovat, ať ji tak neoslovují. Já se snažím dospělé oslovovat tak jak jsou nebo se ptám.

dota11
8. črc 2024

Já si pamatuji, že jsme měli ve škole jednu Euniku a nikdy mě nenapadlo se nad tímto jménem pozastavovat 🙂 mě se líbí.

martinka0209
11. črc 2024

Mě se nelíbí,ale je to na vás ,moje sestra teď dala pro holku Robin,dost nás to překvapilo, protože Robin jsme měli jako klučičí jméno,ale zvykneme si,hlavně ať jsou děti zdravé

pampelina18
11. črc 2024

@asia1q není to nějaká banka ???

andrea97
11. črc 2024

Nam v brisku roste malej Leon ale mel to byt jen leo a vsichni komu jsme rekli jmeno tak to byl hned Leoš a to neee 🤣 takze jsme se domluvili na Leon a tet uz jim doslo ze mu budou rikat Leonku 🙏 a dalsi vec je ze to byvalo jmeno pry pro časopis 🤣🤦‍♀️ moje generace uz to nezna takze je mi to jedno 😅 a další vec je ze mame doma Elisku a ty jsou na kazdem rohu 😬 takze za me neobvyklé jmeno je super a i kdyz se okoli nelibi tak si bud zvykne a nebo ma smulu 🤷‍♀️

kleio
11. črc 2024

Líbí se mi, ale to EU na začátku se mi blbě vyslovuje, proto bych ho já nevybrala

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru