Moc se mi líbí jedno jméno pro holčičku. Ale muž se pořád tváří, že se mu nelíbí. Jméno pro syna si prosadil on (ale také se mi líbilo i když jsem měla svoje návrhy). Rovnou jsem mu tehdy řekla, že druhé dítě bude tedy podle mojí vůle. Stalo se někomu, že pojmenoval dítě partnerovi navzdory ? A jak to dopadlo? 😏 Nechci aby měl dcerku kvůli jménu méně rád, může se to stát? Děkuji za vaše zkušenosti.
Trochu povol, melo by se libit vam obema, takhle je to moc nucene..
@rozitta To bych mu tedy rozhodne neudelala. Manzel si delal legraci, ze mam stejne pri porodu pravo veta, takze kdyz dam treba synovi jmeno Kazisvět, co on zmuze? 😁
Ve vasem pripade bych hledala jmeno, ktere se bude libit oboum. Dite neni jenom tvoje preci.
Kdyby tohle udělal partner mně, na vztahu k dítěti by to nezměnilo nejspíš nic, ale na vztahu k partnerovi dost...
Taky se teď bavíme dost o jméně pro naši holčičku, vždycky jsem si přála Nelu, ale manželovi se to moc nelíbí. Rovnou jsem od toho ustoupila, našli jsme prostě společná jména, bude to Emma ❤️..manželství nebo partnerství je o vzájemném respektování, kompromisech 🙂určitě spolu najdete to nejlepší jméno.
A jinak jestli by ji kvůli tomu měl málo rád? To si určitě nemyslím 🙂
@rozitta v době těhotenství jsem se rozváděla,po porodu jsem určila jméno já ,ex nechce synovi říkat jeho jménem ,říká mu "kluku,miminko nebo Jakube"jak magor ,syn je Tadeáš
Pokud si svého muže vážíš, nedělej takovou blbost, i kdyby se ti to jméno líbilo sebevíc.
@katherine177 To je vul 🤦♀️😂
Jo, nelíbila se mu moje volba, ale dohoda zněla jasné, pro kluka vybírám jméno já pro holku on. Máme dva kluky 😂 Btw jeho navrh zamítli všichni, kterých se ptal, takže mé svědomí je čisté...
u nás bychom hledali jméno společné. Je jich plný kalendář.
@rozitta My jsme s mužem vybrali jména společně, aby se nám oběma líbila... Holčička byla jasná od počátku a zamilovali jsme si její jméno a pokud ještě někdy budu těhotná a bude to holčička, tak jméno je jasné. Nakonec to byl však chlapeček - Maxmiliánek (bylo to mé vysněné jméno po Lukáškovi - ale to je už můj švagr a nechceme mít jméno, co je již v rodině). Ač jsem jméno navrhla já, jemu se tak líbilo, že jsme synovi toto jméno dali. Nyní čekáme chlapečka opět. Jméno jsme dlouhou dobu nechtěli řešit - o prvního syna jsme přišli. Avšak jsem si jednou takto vypsala jména a poslala mu to do práce a on hned označil "to" jméno, které náš syn dostane, ikdyž původně mělo být psáno více "cize". My zásadně neříkáme jméno před porodem nikde, aby nám ho někdo nehanil. Takže já bych nikdy nešla proti mému muži a naopak on proti mně.
Mému muži se líbí jiná jména než mě. Takže to bude jednou asi ostřejší debata a pak uvidíme, jestli si někdo prosadí svou nebo najdeme kompromis.😂 Já bych to jméno asi napsala velkým písmem i s příjmením na ledničku, abychom to měli pořád na očích a viděli, jestli je to ono. Nicméně bych hledala dál a třeba bych po čase objevila to pravé jméno, nebo bychom přišli na to, že to pravé je moje první volba.
@rozitta
Zvolila bych kompromis,co treba to jmeno dat jako druhe?
My jsme se nemohli dohodnout. Chtěla jsem Emmu snad od střední, když to ještě tolik nefrčelo, ale jakmile jsem otěhotněla, manžel kterej nikdy neměl problém ho najednou začal mít. Protože to bylo jméno co jsem si vybrala já a on do toho nemohl mluvit. Pak se zjistilo, že to bude kluk a zase - co jsem navrhla nechtěl, pak s tím přišel za několik týdnů, ale to jsem už nechtěla já a nakonec se vybralo jméno dva dny před porodem, kdy jsem řekla, že tohle se mi docela líbí, že to má takovej a takovej význam a odsouhlasil to s tím, že je to nejblíž kompromisu kam jsme schopni dojít.🙂 ale nedovolila bych si asi dat jméno když by se mu vůbec nelíbilo. Na druhou stranu jsem se uklidnovala tím, ze až uvidí prcka, určitě mi všechno odkýve. :D šla bych do jmen u kterých není vyloženě proti a prostě je “jen” neodmítá, snad najdete shodu.)
My jsme si pojmenovali každý jedno dítě, jestli tak zněla vaše dohoda, tak klidně. Když se mu nelíbí jméno, které máš vybírat ty, navrhuje nějakou alternativu?
@rozitta jak už tu bylo napsáno, se jménem by měli souhlasit oba rodiče, ale jestli jste se dohodli, že každý pojmenujete jedno dítě, máš právo stát si na svém přání. Zkus si o tom s mužem ještě promluvit a připomenout mu vadí dohodu. A co víš, třeba se nakonec tvému muži to jméno zalíbí 😉
Neprosazuj jméno, které se manželovi nelíbí. To je naprosto nefér. Ale třeba u nás jsme dceři dali jméno, které se mi nikdy nelíbilo. Manželovi jsem to ale nikdy neřekla, protože jsem věděla, že už jako dítě si plánoval, že bude mít dcerku s tímto jménem. Řekla jsem si, že si zvyknu a zvykla jsem si. Dcera, jak rostla, si pak vybrala variantu jména, které se nelíbí ani mně ani manželovi. A protože se jí to líbí, tak jí tak říkáme oba. Říkají jí tak i ve školce a všude. Se svým jménem je náramně spokojená, takže jsme očividně vybrali dobře.
@makovice88 to je
U nás to bylo tak, že jsem si vymyslela jméno pro dceru už asi deset let před tím, než jsem ji čekala. Takže manžel na to hned kývl a začal ji tak rikat už před narozením. Tam to tedy bylo jasné. No a když jsme čekali syna, tak jsme vybírali jméno spolu, s tím, že každý máme právo veta u jmen, co se nám vyloženě nebudou líbit. Ja měla svého favorita, manžel byl docela pro, on měl taky svého favorita a já byla taky docela pro. I když to jeho jméno byl docela ulet a nikomu v okolí se to nelíbilo, tak jsme nakonec dali to. Protože bych si jinak připadala blbě, že jsem vybrala jména pro obě naše děti já. Sice ženská to celé odedre (tehu, porod), co si budeme povídat, tak ale je to i jeho dítě a aby mělo celý život jmeno, co rozhodnu bez nej, to mi fakt nepřijde fér.
Pokud je vyloženě proti, nedala bych ho. Manžel prosazoval u kluka jméno Robin, mně se totálně nelíbilo a nelíbilo se ani nikomu jinému z rodiny (což je teda vedlejší, ti jméno nevybírají, ale šlo o ten všeobecný názor, že je to jméno fakt mimo). Kdyby ho v porodnici nahlásil, že je to Robin (já měla císaře, jméno hlásil sestrám manžel, předem jsem nikde nic nevyplňovala), varovala jsem ho předem, že jsem schopná zajít si zpětně na matriku a se jménem nesouhlasit (tak by asi chudák byl bez jména). Napínal mě do poslední chvíle, to on umí, ale nakonec dal jméno, které se "vybrala" dcera a mně se líbilo nejvíc, on proti němu v zásadě nijak nebyl, ale prostě prosazoval to svoje, aby mě zlobil😀
Tak si zkus odpovedet na otazku, jak by ses divala na manzela, kdyby pojmenoval vase dite bez tveho vedomi jmenem, ktere se ti nelibi? A jestli chces takove pocity vyvolat v manzelovi? A my tedy museli podepisovat formular s navrhy jmen oba dva.
Mému muži se vždycky líbila jména naprosto odlišná než mě...u prvorozené dcery chtěl Alenku nebo Simonku🤷♀️??? a světě div se, jsme se na jménech vždycky shodli, ale také vždycky tomu přecházeli dlouhé debaty 😂😂😂😂 a nikdy jsem nedala jméno natruc, byť mají děti jména malinko netradiční...
@rozitta to bych neudělala, že bych dala jméno, které vyloženě nechce. Když nad tím tak přemýšlím, manzel si pojmenoval děti sám. Měl nějaká vysněná jména a byla shoda, že je dáme. Ale pro čtvrté, už mám vybrané zase já 😉
Měla jsem vysněné jméno prosyna od patnácti let. Když jsem byla těhotná poprvé, manžel řekl, že se mu nelíbí, tak jsme vybrali jiné. Npodruhé jsem mu řekla, že mi na tom jménu moc záleží, že potřebuju mít Davídka - on řekl, že ho teda budu mít. Rozhodně dneska proti tomu jménu vůbec nic nemá. Já se pak rozhodla, že naše třetí dítě ponese jméno, které chtěl on, i když se mi nůíbilo a nehodilo do rodiny. Dneska to jméno zbožňuju. Jinými slovy, nebála bych se, že to dítě jednou bude mít míň rád, protože se mu to jméno teď nelíbí. Ale chce to se na něm domluvit.
Já bych se snažila domluvit.Vypsat jména z kalendáře ,které se Vám líbí a společně vybrat.
Navzdiry ne, ale my se dokážeme vždy dohodnout a udělat kompromis
U syna jsme se o jméno hádali celé těhotenství,já a celá rodina chtěla Toníka,manžel ho nechtěl,ale nic jiného nevymyslel,respektive řekl,že Tondu nikdy,takže do porodnice jsme jeli s tím,že manžel nepodepsal prohlášení o jméně a udělal to až když viděl jak jsem v hajzlu a porod se komplikuje a podepsal to se slovy,že druhé vybírá on,mě to v ten moment bylo jedno....ale první měsíc mu jménem neřekl a říkal mu šéfe...teď je z Toníka podelanej ...za pár dnů čekáme holčičku a já od deseti let měla vybráno Evelyn, což jsme měli i v prohlášení tehdy kdyby to nakonec nebyl kluk, jenže manžel opět řekl,že Evelyn nikdy 😂😂😂...a nakonec jsme se shodli na Rebece i když jsem tu Evelyn obrecela,ale ta představa,že se zas hádáme v porodnici 😂😂 a taky prostě byl v právu... teď mi to přijde vše hrozně sranda spíš,ale bylo to peklo 😂...ale neměnila bych a stálo to za to
Taky jsme meli kazdy oblibena jmena, ale hledali jsme, aby se libilo obema. Kdyby vybiral kazdy sam, nase deti by se jmenovaly stopro uplne jinak🙂 ale zalezi na domluve.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Rozhodně bych se snažila domluvit, partnerství a rodičovství je o umění se dohodnout, zvolit řešení pro oba rodiče.