Jména Madeline, Meredith, Megan. Dala jste některá?

dolly82
10. pro 2023

Hezký večer. Zajímá mě Váš názor na tato jména, měla jsem je v uzším výběru pro dceru, nakonec je Melani, ale do budoucna, kdyby náhodou 🙂
Chtěla bych znát osobní zkušenost, zda některá tato jména dala, nebo uvažovala, jak byste třeba zdrobňovaly? 🙂

glitterglue
11. pro 2023

Nedala bych jmeno, ktere se jinak vyslovuje, nez pise, a na Meghan Markle mam averzi😀, ale Meredith, proc ne.

sanyy22
11. pro 2023

@dolly82 za mě Meredith 🙂

nijij
11. pro 2023

Nám se líbila Madlenka. No mám dva kluky 😂 mě osobně se nelíbí jméno které se zaprvé jinak píše než vyslovuje a za druhé aby se mě někdo ptal jak se vůbec píše ( např. Ema -Emma/Ema, Dominik - Dominik/Dominic) apod...

lauriak
11. pro 2023

Z tychto troch by som vybrala Megan. ☺️

te_reza
11. pro 2023

Pokud žijete v Čechách, tak ani jedno. Leda česká Madlen/Madlenka.

titina12
11. pro 2023

Dejte to které se válím líbil 🙂 a je jedno zda jste Čech nebo mongol 🙂 hlavně aby se vám líbilo. Všechna jména jsou hezká 🙂

alianan
11. pro 2023

Já bych nedala ani jedno a to moe děti mají málo dávané jména. Přiznám se, že mi přijdou poněkud kolotočářské.
Ale ta Madlenka/Madlen není uplně špatná, sice to není můj šálek, ale určitě lepší než Madeline.

veronicka89
11. pro 2023

Uprimne stokrát radsi bych se jmenovala jedním z těchto jmen než třeba Tereza, Josefina nebo Alžběta

viktorieraketka
13. pro 2023

Mně se líbí Madeline - zdrobněle Medi. Ale jinak - hrozně, hrozně moc se mi líbí jméno Carmen. Ale to až v příštím životě 😀

teate
18. pro 2023

@veronicka89 Já jsem se svou Terezkou spokojená. ♥️ A jsem moc ráda, že mi takové jméno naši dali. Rozhodně lepší než být Meredith nebo co a furt všem řikat, jak se to píše. 😅

veronicka89
18. pro 2023

@teate a co kdybys nezila v cr 😀 říkala bys to taky...

etinka
18. pro 2023

@dolly82 pokud bych žila v zahraničí nebo byl partner cizinec, tak možná. Pokud žiješ v Čechách a i partner je Čech, tak se mi to osobně nelíbí. Znám případ, kdy otec byl Čech a matka cizinka a chudák holčina s dlouhým křestním americkým křestním a ještě horším příjmením, osobně to v těchto případech nějak nechápu ........🫣

etinka
18. pro 2023

@teate vid? Stejně ti, co to nebudou umět ani vyslovit ji budou nazývat po svém, možná i Maruš😁😁.

etinka
18. pro 2023

@dolly82 hlavně, aby neměla příjmení Nováková🙂. Příjmení je také důležité....i podle toho bych se rozhodovala. Pracovala jsem ve škole, na prvním stupni a ta fantazie rodičů je někdy opravdu strašná🫣, co ty děti musely vypisovat na sešity....takže rozum do hrsti při výběru. Ne všechno, co pochází ze zahraničí je super. Za mě zlatá Maruška, Anička tedy....😊

petronelka20
18. pro 2023

Me stale fascinuje, ze se nekdo “pohorsuje” nad cizimi jmeny. Pritom tak 90% dnesnich jmen bylo pred napr. 150 lety cizich. Casto tu ctu, ze se lidi ohani “ceskymi” jmeny, ktere vubec ceske nejsou, jen jsou desitkami let jmeny zdomacnelymi, pritom jejich puvod je uplne jinde… typicke ceske jmeno si predstavuju napr. Dobroslavu, Zdislavu, Květavu, Škoděje, Drahoše, Nezamysla…

dolly82
autor
18. pro 2023

Více než to, jestli se jména líbí konkrétním lidem, mě zajímalo, jestli znáte někoho s takovým jménem a také, jaké zdrobněliny byste našly třeba vy? 🙂
Madeline - Medy, Medulka,...
Meredith - Mery,....
Megan - Megy, Meg,....

xxx3d
18. pro 2023

@dolly82
já to první znám jen v jiné podobě, v jiné psané podobě
Madeleine - tam by drobněji mohlo být Maddie, Maddy nebo i Lena
Meredith - tam těch drobnějších klidně může být víc - Meri, Edith Edita, Red, Eddie
Megan - Meg - což je drobnější verze Margarette - což je jméno, které jsem měla vybraný já, když jsem ještě nevěděla pohlaví 🙂, takže vlastně Megan bude odvozeno od jména Markéta 🙂 svým způsobem

osobně se mi nejvíc líbí prostřední jméno a kdybych neměla ve výběru Margarette, tohle jméno by se mi líbilo moc.
sourozenecký jméno v tvém případě bych ale volila spíše první variantu Madeleine, víc se mi to hodí k Melani
🙂

teate
18. pro 2023

@veronicka89 Jasný, ale vždyť Tereza zrovna má mezinárodní charakter. 😅

veronicka89
19. pro 2023

@teate charakter jo 😀 ale taky by se ptali jak se to píše právě- ptz Tereza se pise jen v cr ;)

Takže tak jak ona píše že by se pirad nekdo ptal jak se to píše...tak v cizine když bys řekla Tereza, tak by to nikdo nenapsal Tereza...

mariegroth
19. pro 2023

Jmena jsou to krasna. Pokud bydlite v CR, tak te bude pravdepodobne iritovat, ze nikdo nebude umet vyslovit tak, jak se vyslovuji v anglictine 🙂

antoinet
19. pro 2023

@mariegroth ani vyslovit, ani napsat...prostě výhra pro dítě! 😀

alianan
19. pro 2023

@petronelka20 Uplně jsem si nevšimla, že b tu někdo loboval za tradiční jména. Ale popravdě jsem celkem mladá, ale u Madeline bych úplně netušila, jak to vyslovit a musela jsem se podívat, jak se to vlastně píše.

Já to napíšu natvrdo, za prvé, ty jména působí dost afektovaně a jak od kolotoče, a za druhé, když slyším taková jména vybavím si paní (nechce se mi dohledávat přesné jméno) z Knížky Vejce a já, která dala dětem podobná jména, protože vedla dost zoufalý život, tak jediné, co ji na světě zbylo, byla rádoby vznešená jména dětí.
A ono to i celkem sedí, když se rozhlédnu u dětí ve škole, tak podobá jména jména mají děti z podivných rodin.

veruuu_kubesovic
19. pro 2023

Mám ráda netradiční jména, ale u těch z tvého výběru mi v "naší české kotlině" přijde, že budeš neustále vysvětlovat jak se to píše 🤷‍♀️
A navíc mě třeba vadí nějak zdrobňovat netradiční jméno...proč? Nedám Terezku, ale hrdě budu říkat, že moje dcera je Anabelka? Proč?

veruuu_kubesovic
19. pro 2023

A když už tak než Madeline tak bych dala Madlen, Meredith ani omylem? Megan na tu mám averzi...

alianan
19. pro 2023

@veruuu_kubesovic Ona to pravděpodobně nebude Anabelka, ale miliontá Áňa, když ji to nebude Áňa doma, tak ve školce či škole už jo.😉

jitkaem
19. pro 2023

Dejte, co se vam libi. Stejne se pak vymysli nejaka zkomolenina. Muj syn je Lubos. Neoslovime ho jinak nez Lubíš. Holcicka ve skolce je Eliska - oslovuje se Elsa 🙂

etinka
19. pro 2023

@jitkaem náš soused na kluka Milana a oslovuje ho Milouš. Vždycky se mi vybaví Jakeš a nechápu, proč mu vlastní táta dobrovolně hyzdí jméno.😐

alianan
19. pro 2023

@etinka Máme v rodině Milana nebo Miloše ani nevím, všichni mu říkají Medo, vůbec netuším proč, je to starý pán..😅
Což samozřejmě vyřadilo Medu z výběru jmen pro holčičku.

marika.y
20. pro 2023

@dolly82 Ahoj. Já znám Meredith. Je to teda černoška. Říkaly jsme jí Meri nebo Merido.

junomcgaff
20. pro 2023

Není to úplně to samé, ale já dala dceři jméno Madlen.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru