Jména. Jak na vás působí?

13. pro 2024

Prosím konstruktivně a slušně, snažte se mě nerozcupovat 🥰 Chápu že pro někoho jsou všechna ta jména úplně strašná😅
Jaké tradiční české jméno se vám líbí víc, jak vám jména znějí a jaké zdrobněliny byste používaly pro: ANEŽKA vs LADA??? S manželem se nám líbí každému jiné. Dvojkombinace se nám ale nelíbí. Navíc už máme dvojí příjmení.
Z netradičních jmen pro kluka v nás rezonují 3 zvláštní jména. JERONÝM, GUSTAV a SEVERIN. Zřejmě moc populární nebudou, ale pokud byste měly vybrat jedno, tak které, případně jak na vás jména působí??
Případně KAŠPAR, IGNÁC, či KAJETÁN
Příjmení máme G...- S.. . Jedno zní spíš do německého, druhé české.
Klementýnky a Radůze už jsem se vzdala 😂

gruyerre
13. pro 2024

Z holčičích se mi líbí Anežka a říkala bych jí Anežko, další podoby jména určitě přijdou časem. Když jsme vymýšleli jméno pro dceru, netušili jsme, kolik krásných domácích podob jí vymyslíme. Z těch tebou jmenovaných klučičích bych vybrala Jeronýma. Až bude větší, nechá si říkat Geronimo, a to bude hooodně cool 🙂

jaja01k
13. pro 2024

Mně se líbí Anežka. Z klučičích Jeroným nebo Ignác. Jinak všechna ta jména mi přijdou v pohodě, žádná šílenost.

ajdy01
13. pro 2024

My máme Anežku většinu času ji říkáme Aný 🙂 a kluka bych z vašich návrhů zvolila Jeronýma

1pomnenka
13. pro 2024

Líbí se mi Lada a Jeroným. Kajetán ne, budou mu říkat Kájo. Gustu už vůbec ne. Jsou daleko hezčí neobvyklá jména.

autor
13. pro 2024

Děkuju 🙂 Mě se líbí právě ta Anežka 🙂
No a z klučičích Severin...ten vám zní jak?😅

jaja01k
13. pro 2024

Severin je taky fajn 🙂

kristyneckaa27
13. pro 2024

Za mě Jeroným,a když se ptáš na toho Severína tak to vlastně není tak špatné. Sevi,Sevo,Sevošku..
A u těch holčičích se mi líbí Anežka-Any,i Lada-Lado,Lady. Jinak mě se ještě moc líbí Anastázie. 🙂

rosalindamelinda
13. pro 2024

Diskuze o jménech jsou náhodou super, máte vybraná moc zajímavá jména!
Pro holku je pěkné Lada. Laduška beruška 🙂
Pro kluka buď ten Jeroným nebo Kajetán.
Vyber, které jméno chceš, všechna tato jména působí velmi kreativně a neotřele! 😉

dashyyy
13. pro 2024

Mně se moc líbí Anežka, zdrobnělá je vlastně sama o sobě, říkává se jí Any u nás v rodině 🙂 a kluka bych vybrala Ignáce, je to staré české jméno vlastně obdoba dnešního Hynka, má u nás v rodině tradici tak možná proto 🙂

vapi32
13. pro 2024

Z těchto možností vybírám jména Lada a Kajetán 🙂

mysh_me
13. pro 2024

Vyloučila bych Kašpara (v našich zemích se to používá spíš jako nadávka) a Jeronýma, za mě se to blbě vyslovuje a oslovení taky nemá nic moc. Severin mi zní mužně a trochu tajemně, jednou jsem na hřišti potkala maminku která oslovovala dítě Seve, Severku a přišlo mi to v pohodě 🙂 a z holčičích bych rozhodně škrtla Anežku, protože jich je teď jako máku a oslovuje se skoro stejně s Aničkou, kterých je taky milion. Takže pokud chcete trochu originální jméno které nemá každý tak Anežka to fakt nebude. To už bych radši dala tu Klementýnku 😉

glimmer
13. pro 2024

za mě Anežka a Kajetán

prejeta_zaba
13. pro 2024

Jména úplně nejsou mé gusto, ale ke Kajetánovi mě napadl ještě Kilián nebo Florián zvažovali jste?

petrasipkova1
13. pro 2024

Lada, kamarádka říká dcerce Ladunka. A Gustav ( ale tak trošku bojuju že se mi to líbí třeba jako Karel jen na starých mužích, ne na dítěti. Každopádně Gustav Anděl byl supr 🙂

pampeliska1313
13. pro 2024

Mne se libi Severin. Taky jsem nad nim premyslela.:D sev, sevi, sevino, kdyby me rozcilil.:D

andelka
13. pro 2024

Anežka a Jeroným.
Můj nejstarší by se jmenoval Anežka,kdyby byl holka.

Lada je kamarádka a v pohodě jméno to je. Říká se jí Lado ( stejně jako Anežce Anežko, jsou to jména krásná v původním tvaru), Ladunko, Ladi, Ladusko. Jeronýma máme v práci a myslím,že žádnou zdrobnělinu ani nepoužívají.

eviicka
13. pro 2024

Z holčičích Lada, to jméno je pro mě krásné. U kluků bych si nevybrala.

izz76
13. pro 2024

Anežka je hezké a říkala bych ji normálně Anežko, pripsdne Ani,Any. Klučičí se mi nelíbí asi nic, nejhorší je Severin.

alice180
13. pro 2024

U nás říkali Anežkám- Áža

ester_ka
13. pro 2024

@izz76 nejhorší je Ignác, dříve to bylo častější jméno, říkali jim Nácek🤪

lvl16
13. pro 2024

Jméno Kajetán jsem tehdy taky doma prosazovala a neprošlo 🙂.Radůza i Klementýna jsou super. Anežku má kamarádka, říká se jí Aní/Ani. Lada je taky pěkné, může to být Ladušla, Laděnla, Laďka… Časem vás napadne milion dalších přezdívek 🙂. My máme Jasmínu a říkáme jí Jasulka, Jasmíňák, Jasuláska, Jasněnka…
Z těch tří chlapeckých mě nejvíc oslovuje Severin. Gustav je asi jediné, u kterého bych si fakt řekla, co mu to ty rodiče proboha udělali :D.

drep
13. pro 2024

Severin je moc pěkný jméno. Já mám problém s různými konotacemi, pro mě Gustav neprůchozí, prostě Gustav Husák. Stejně jako Lada, jméno za to nemůže, ale pro mě je to sovětská značka aut. Ale Anežek znám několik, většině jsme říkali Aný.

hanka_12345
13. pro 2024

me by k prijmeni na G pasoal kajetán. Kajetán G.... nezná vaše přájmení ale třeba bych to zkusiala rict s prijmenim Grolich...Ignác Grolich to se me strasne tluče
Anežce bych říkala Any, Ladě Ladulko/Ladi
Jeronym je taky bezva
Kašpara bych vyřadila budou mu rikat Kašpárku to bych asi nevydychala

hanka_12345
Autor odpověď smazal
Zobraz
chybadel
13. pro 2024

Jak píšeš působí na mě dost tvrdě a německy no 😂😂 klučičí …
A ja bych Klementýnku i dala 😍 ( milujem walking dead a dobrali jsme všechny díly ) 😂

chybadel
13. pro 2024

@chybadel vlastně si mi to tak připomněla, že bych se nebránila druhé dceři toto jméno dát 🤪😂

aedoss
13. pro 2024

Ladu jsme měli vybrané jako jméno pro další dceru, ale přišli dva kluci. Říkat se dá Laďka, Ladunka, Laděnka a určitě vás napadne spousta dalších, pokud jméno zvolíte. Z klučičích se přiznám bych volila Gustava, přijde mi to jméno zajímavé (nehledám souvislosti s historickými osobami). Možná, že se v mém okolí vyskytlo několik mužů jménem Augustin/Augustýn, kterým nikdo neřekl jinak než Gusto, tak jsem na to zvyklá. 😁

tyname
14. pro 2024

Anežka a Jeroným/Kajetán

andelka
14. pro 2024

Můj děda byl Augustin a říkalo se mu Gusto. Spousta lidí si myslela,že je Gustav. Mně se teda Augustin líbí víc. Babička byla Anděla. Několik malých Andělek znám.

srnii
16. pro 2024

Já Ladu chtěla ale manžel naznal že je to jak auto 😁 ale jméno se mi líbí, zdrobněle by to byla Laděnka. A s těch klučičích bych brala Jeronýma nebo toho Ignáce.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru