Jízda na koni v těhotenství

terezs2716
20. zář 2016

Ahoj holky,převážně koňařky. Pere se to ve mě už velice dlouho jestli sednou nebo nesednout na mého koně. Jsem v 16tt,nevolnosti ještě zcela neustoupily,ale už cítím,že za dva-tři týdny bych byla normálně schopna odjet krokovku. Mám dva koně,na rapla bych nesedla,ale na mého úžasného pohodáře bych se vyloženě těšila. Teď prosím neřešte možnost pádu,splašení koně apod. jde mi hlavně o ten pohyb v kroku v sedle,někde jsem četla,že ten pohyb dobrý není,někde zas holky psaly,že to bylo fajn na záda a celkovou pohodu. Jak to máte vy? Díky

journals
20. zář 2016

Ahoj, nepíšu z pohledu těhotné, ale jsem také aktivní jezdec, jezdím 17 let a popravdě - už jsem toho u koní viděla dost a nestojí to za to ☹.
I ta pitomá krokovka se může vymstít. Znám holky, které lezly na koně dokud se na něj vydrápaly, ale já teda tohle nechápu. Jakmile zjistím, že jsem těhotná, ani na jednu kobylu nevlezu, za to to prostě fakt nestojí. Pád nepád... furt je to zvíře (a že mě ani jedna z nich nikdy nesundala)...K tématu - nevím, no. Jedna kamarádka aktuálně těhotná je shopná skákat a jezdit na závody a v pohodě, pro druhou to pohodlné vůbec nebylo...

cabalkova
20. zář 2016

@terezs2716 Ahoj, ja jsem teda v tehotenstvi nejezdila, ale myslim, ze krokova vyjizdka (pokud mas fyziologicke tehotenstvi) ti nemuze ublizit. Pokud mas pochybnosti, jeste se porad s gyndr., ale pokud jsi doted jezdila pravidelne, myslim, ze by ti to chybelo a vyjizdka ti bude prijemna.

anetka1701
20. zář 2016

Ahoj. Za mně... V prvním těhotenství jsem jezdila do 32tt (ale o pět koní jsem se skoro sama starala až do porodu i po něm). Pak mi začlo teda tvrdnout břicho, tak jsem toho nechala. V druhym jsem jezdila dokud se mi pupek vešel do sedla :oD A jezdila bych i dýl (ještě 3 týdny před porodem jsem byla v anglickém sedle, tam pupek nevadil :oD). Jezdila jsem ale na koních, které jsem znala a fakt jsem věděla, co si můžu dovolit - na rapla bych nesedla.

Jezdila jsem (v době prvního) 20 let a 5 let jsem měla vlastní koně, opravdu jsem věděla do čeho jdu a myslím že jsem dobře znala hranice své i koní...

Risk to byl, ale ničemu to nevadilo (vzhledem k tomu že jsem nespadla). Kdokoliv cizí, sebelepší jezdec by ale na moje koně těhotnej se nesměl ni podívat :oD Je to fakt na tobě...

terezs2716
autor
20. zář 2016

Díky holky za názory a zkušenosti. Určitě bych sedla pouze na spolehlivého koně a v doprovodu dalšího jezdce. V 5tt jsem ještě skákala na raplovi,protože jsem nevěla,že jsem v tom,pak jsem toho nechala kvůli nevolnostem. Neříkám,že bych jezdila pravidelně,mám tu holky co jezdí,ale jednou za 14 dní na hoďku max. bych se ráda svezla. Za 15 let u koní už jsem toho taky hodně viděla,na cizího bych nikdy nesedla,ale u svých vím co si můžu dovolit. Takže se ještě poradím s dr. ohledně toho pohybu.

anetka1701
20. zář 2016

@terezs2716 mně to jeden gyndař (koňák) dovolil a druhej zakázal :oD Tak si pak vyber :oD Pohyb je OK, pokud jsi jezdit zvyklá... pád je úplně jiná kapitola...

astyna
20. zář 2016

ahoj, znám 3 koňařky a u všech to bylo komplikované - jedna porodila předčasně ve 33tt po odloučení placenty, další zase nemohla dlouho otěhotnět a pod další se splašil jinak klidný kůň a nemusím asi psát, jak to dopadlo. Nelezla bych na žádné zvíře v těhotenství. Ikdyž to píše ta pravá - já v 5.měsíci hopsala na skluzavkách v Tunisku 😀

ekelly
29. zář 2016

Čauky, mně to doktor neschvaloval. Jakmile jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsem na kobylu už nesedla a to je taky opravdu kliďas...Tak pracujeme ze země a chodíme na procházky. Ježdění mi nechybí, stačí mi s tím koněm "jen být". 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru