Ahoj mám radši ten jeden měsíc odpracovat nebo jit na rizikový? Jsem v 19.tt a nevím zda mám říct doktorovi o rizikové těhotenství nebo jít ještě do práce.
K doktorovi jdu zítra aby mi ji napsal. A hlavně mu říct že mám problémy se zvracením skoro nic nemůžu snít aniž bych nezvracela.
Ahoj,záleží,jak se cítíš.Já u prvního těhotenství pracovat nemohla,dělala jsem s čisticími prostředky,to by nevadilo,ale bylo mi z nich strašně zle.Od 7tt mi bylo zle permanentně,až do 12tt.U druhého jsem byla šíleně unavená,jen jsem spala,takže bych to taky nedala zezačátku.
@andryyysssek Ahoj no moc dobře se necítím zhubla jsem 4,5 kg za dva měsíce a necítím pohyby mimča jen večer když jsem v klidu.
Já šla na nemocenskou 15tt... Otékala jsem, vypadala jsem o 20kg těžší. Nechtěla jsem ale nebylo jiné řešení, dokonce jsem to i obrečela 😢 svou práci miluju, když to šlo byla jsem tam co nejčastěji, měla jsem super partu. raději to ale překousnou, zůstat doma, než zbytečně riskovat...
@eressiel1020 aha,a co ti řekl dr na to,jak jsi tolik zhubla?Když se cítíš špatně,asi bude nejlepší,když půjdeš na neschopenku.
@eressiel1020 v 19tt je celkem brzy na pohyby... jinak je to asi dost o tvem pocitu. pokud mas zdravotní problemy, tak neschopenka. JInak pokud je namahava prace a neslučuje se to s tehotenstvím, tak prevedení na jino pozici nebo byt za 100 procent doma
Doktor mě objednal na zítřek i s tím že si mám dojít na krev když zvracím a o rizikovým těhotenstvím s ním budu mluvit zítra a i po výsledcích z krve až půjdu na 2. ultrazvuk .
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@eressiel1020 Tak pokud máš rizikové těhotenství, tak bys měla být na neschopence ;). Lékař Ti ji nenapsal?