Jet v 10tt do Thajska?

tweetinka1
21. led 2015

Ahoj holky, s manželem jsme si koupily letenky do Thajska a az pak jsem zjistila, že jsem těhotná. V době odletu bych měla být v 8tt. Těď nevíme, co máme dělat. Má to být naše svatební cesta, tak se těšíme, ale bojíme se riskovat. Máte některá podobnou zkušenost? Díky.

eanie
21. led 2015

@tweetinka1 kam do thajska idete? mate uz plany v ktorych oblastiach ostanete?

berenika39
21. led 2015

Zkušenost nemám, ale kdybych se měla rozhodovat, tak bych to stornovala, prcek by byl přednější než cesta. Nemusí se stát nic, ale také můžeš mít problémy a co tam? K tomu riziko s jídlem, může ti být blbě a budeš ráda za české piškoty. Byla jsem jednou - podotýkám, že ne těhotná v Jižní Africe a vzal mě tam moudrák -hodně. Nemocnice byla asi tři hodiny cesty a lodí.....doktor byl v hotelu - jedna prázdná místnost s jedním mužem s propiskou - ty nervy nepřeju nikomu. Zvaž, jestli ti to za to stojí........
Cestovat můžeš, těhu není nemoc, ale to riziko problémů převažuje..

bjoucik.15
21. led 2015

asi bych se na to vybodla.... je to začátek těhu a veliká rizika... asi bych tedy těhotná neletěla nikam.. taková země není v lékařství vyspělá 😒

lenkavd
21. led 2015

@tweetinka1 8tt není ideální týden 😒
Hodně záleží, kam přesně pojedete. Jestli to "civilizace" a nebo mimo. Já osobně bych asi na takto dlouhý let do ne zcela vhodné destinace neletěla a to jsem cestovala v obou těhu poměrně dost.

tarra27
21. led 2015

za mě nejet

nininka23
21. led 2015

@tweetinka1 Já byla ve 14tt v Maroku, vše proběhlo v rámci možností, až na pekelnou bolest zubu (na nějž jsem ibalgin samo nemohla). Místní šaman mě zvážil a předepsal mi něco, co mohu jako těhotná....jelikož bolest byla příšerná, tak jsem si to párkrát lupla, od delegátky jsem vyzvěděla, že je to paralen, ale asi 5x silnější než náš. Cestovala bych těhotná zas, ale někam, kde je civilizace a aspoň trochu normální zdravotnictví.

alubif
21. led 2015

Kolegyně byla na Bali v 10 tt chodit po pralese a teď má krásnou holčǐku.

spes2009
21. led 2015

Asi bych to také zrušila, rizika jsou a nestálo by mně to za to. Dej si na váhu, jestli je pro Tebe lepší svatební cesta s možností, že těhu nedopadne dobře, či ,teď, nevidět Thajsko a za pár měsíců mít v náručí zdravé krásné miminko 😉

amallie
21. led 2015

@tweetinka1 Já bych jela, lékaře tam mají taky a kdyby těhotenství nemělo dopadnout, nedopadne ani tady. Takhle na začátku je to buď a nebo. A na svatební cestu určitě.
Otázkou je, pokud se bojíš tak daleko, zda nejde letenky vrátit a jet třeba do Itálie na hory 🙂

nininka23
21. led 2015

@tweetinka1 Jo jinak k Thajsku, tam bych si troufla, obzvlášť pokud budete hlavně ležet na pláži. Jak bylo napsáno, stát se může cokoliv, i když bideš ležet v posteli s nohama nahoře. Otázka je, jestli ti to půjde užít. Já se o sebe bála, takže jsem raději celou dovču ležela na pokoji a koukala na HBO 😀

chita
21. led 2015

První věc je, kolik mi je let a jak dlouho jste se o mimi snažili? Když jsem otěhotněla poprvé, tak mi bylo 29 a zrušila jsem i cestu do Španělska. S druhým mi je 33 a letěla jsem v 7tt do Tunisu , doktor mi to vůbec nedoporučoval. Řekla jsem si, jestli se to má udržet, tak se to udrží, že už jednoho krásnýho kluka mám a dál uvidíme. Jedno těhu jsem už znala, tak jsem mohla tušit, jak mi bude a co bude. Věděla jsem, že mi bude asi blbě, neboť v tý době se nejvíce rozjíždí nevolnosti a věděla jsem, že se budu jen válet na lehátku na pláži. Hotel jsem znala z minulých let a tušila co mě tam čeká za jídlo a že kufry na letišti a pod, bude tahat někdo jiný.
Takže to shrnu:
ad1) pokud jsi mladá a víš, že máš čas případně risknout to, že o mimi příjdeš a nemusí se nové zadařit hned znova
ad2) víš co budeš na dovolené dělat - alkohol ne, sluníčko moc ne spíš stín, náročné výlety asi ne a se sexem to má každý jinak.
ad3) dle DR. je to nejhorší doba - mě doporučil leťet až po 14tt a do této destinace, nevím jak to mají s lékaři na úrovni
Každý si musí zvážit co chce, já jsem na podruhé letěla a zvládla to, ale moc jsem si to neužila.

kammka
21. led 2015

podle mně už ta cesta je záhul... takovou dobu v letadle, vsedě... jste si naprosto jistá, že třeba nemáte nějakou naprosto běžnou poruchu krevní srážlivosti, která může způsobit mikrotromby?? i zdravým lidem se doporučuje před dlouhými lety antitrombická léčba třeba nízkou dávkou anopyrinu..
v tomhle týdnu je tělo dost málo imunní proti všemu možnému, než si zvykne na ten cizí organismus, který v sobě má.. já bych se určitě vyvarovala ajkékoli změny prostředí a létání, ať už bych letěla komkoli...

marketnieuw
21. led 2015

v 8tt mi bylo v obou tehotenstvich taaaak spatne, ze pri predstave tak dlouhyho letu a horka a vlhka na miste se mi dela spatne jeste ted 😀... z toho jedinyho hlediska bych nejela, jinak za me proc ne (po konzultaci s lekarem, samozrejme)

milmic
22. led 2015

Já jsem byla v 11týdnu na Šumavě na svatební cestě a zrovna jako na potvoru jsem tam v penzionu chytila salmonelu. Takže já bych už nejela na začátku těhotenství asi nikam. 😅
Každopádně do Thajska bych si netroufla, nikdy nevíš, jestli se Ti nezačne dělat špatně, já bych ten první trimestr asi nepokoušela.

dora13
22. led 2015

Zalezi, co v Thajsku budete delat. Jestli valet se na plazi a pit drinky z kokosu nebo prosekavat se destnym pralesem.
Ja byla v 7tt v Londyne, doktor mi let schvalil, ze prvni tri mesice jsou vsechno nebo nic a ze je vicemene jedno, kde se nachazim. Rozhodni se podle sebe a sveho aktualniho stavu...

zabzulka
22. led 2015

v srpnu jsem zjistila, že jsem těhotná a za týden jsme letěli do Bulharska, krátká cesta, bezpečná destinace, ale i tak jsem měla dost. Let byl krátký, pohoda, ale to horko mi nedělalo vůbec dobře, rozjížděly se nevolnosti, tak jsem převážnou většinu dovolené prospala nebo se válela ve stínu na pláži s motáním hlavy. Thajsko je něco jiného, neriskovala bych. Teď je zima, teplotní rozdíl Ti nepřidá, dlouhý let, ten blázinec v Bangkoku než se převezete na nějaký ostrov, hygiena, jídlo a navíc, kdybych bylo potřeba doktora, nevím nevím. Je to tam super, když jsi v plné síle a můžeš si to užívat se vším všudy, ale na začátku těhotenství, kdy nevíš dne, hodiny, fakt za mě ne.

leknicka
22. led 2015

za mě taky ne.. hlavně kvůli dlouhému letu a opravdu, kdyby se tam něco stalo, nedovedu si představit jaké tam má vybavení gynekolog... navíc tam musíš mít nějaké očkování a nekříží se to s těhu? když na bolesti můžš jen paralen a měli by tě napíchat chemií aby jsi tam něco nechytla? já bych to zrušila a koupila si letenku třeba na jaro, ale někam, kde je to 2hod. letu a zdravotnictví na dobré úrovni-já se teda zamilovala do Andalusie a už nikam nechci :D

annaluciapetrzel
22. led 2015

ahoj, ja jsem ve 4mes. jela do Tanzanie, Do terenu, tj behala jsem po kopcich a hledala simpanze (ale delala jsem jen puldny, bezne delam cele dny)! A bylo to skvele. A to nejsem nejaka mladice. Do cca 5teho mesice jsem jezdila na koni. Cca kolem 24tt jsem letela do Belgie. Pak jsem uz nedelala nic. Zalezi na tom jak dlouho ses snazila otehotnet, ja jsi povaha, etc. Pred kazdou cestou jsem zasla za gynekologem, vysetreni, konzulace zdali vse ok. A pak jsem letela. Jo s tou Tanzanii jsem sla do rizika, ze dostanu malarii. Nekterym to muze prijit huste, ale proste ja se pohybuju v komunite lidi kteri jsou trosku jinde nez bezny cesky prumer. Ale.... musis byt v poho ty. Tj pkd se bojis, necitis se, nejezdi, no a .... 🙂 , kazdy jsme jiny

nonnni
22. led 2015

@berenika39 prosim te, kde v JAR jsi byla? Ja tam leta zila a letame tam pravidelne a nikdy jsem se s takovymto zdravotnickym pristupem nesetkala...soukrome zdravotnictvi je tam na vyssi urovni nez nase a ve statim bys nejspis prisla s moudrakem a odesla nakazena HIV a TB, ale tam bys v pozici turisty nesla...

baya66
22. led 2015

Já bych také nejela. Samozřejmě, vše může být ok, ale podle mě je to moc drahá sázka do loterie... Důvodů je hned několik. Před lety jsem pracovala nějakou dobu jako letuška a vím, že alespoň tehdá platilo, že jakmile se zjistí těhotenství, stevardka přestává lítat... Ono je to dost nápor na tělo ty změny tlaku (nevím, ale dost možná byste neletěli ani přímo, takže několik startů a přistání = několikrát tato změna tlaku). Dlouhý let a časový posun také není legrace. Pak samozřejmě Thajsko, nám dosti vzdálená země v mnoha směrech - nebyla jsem tam, ale nejsem si jistá, jak je dostupná kvalitní zdravotní péče.
Pokud jde o nevolnosti, já třeba můžu snad říct, když tady čtu, jak trpí jiné holky, že jsem byla dost ušetřená (teď jsem 15 tt, tak kdoví, co mě může ještě překvapit, že 🙂 ), ale přesto zrovna od cca 7 do 10 tt to opravdu za moc nestálo. Denně se mi chtělo zvracet, nic mi nechutnalo, únava, slabost... A zase, letadlo může různé zdravotní problémy zesilovat bohužel. Odlišné klima v Thajsku taky nemusí být v takovém případě vůbec příjemné.
Je mi jasné, že je to komplikace a kdoví, za jakých podmínek to můžete stornovat ☹ Já osobně bych takovou dálku neriskovala ani později. Nějaký krátký let snad ano, až budeš mít za sebou to nejrizikovější a když bude vše ok... Ale je pravda, že na můj názor má vliv i to, že jsem v létě prodělala zamlklý potrat a že je mi 35 (a děti nemáme)...

roseinka
22. led 2015

Podle mě je to jen o tvém vlastním vnitřním pocitu. Stát se může cokoli kdekoli. Já osobně bych to neriskla. Když vím, jak jsem měla strach, aby se těhotenství vůbec udrželo a jaký mám v podstatě o mimčo strach pořád, tak by mi to za to nestálo. Neužila bych si to.

lenkasubrtova
22. led 2015

Kamoška tam letěla od 7tt do 7 měsíce 🙂 A vše v pořádku 🙂

anette1
22. led 2015

já bych to neriskovala, já kvůli těhu dovolenou zrušila a to měla být jen letecky malorca.

berenika39
22. led 2015

@nonnni mimo téma - ale já musím 😀 nebudeš mě mít za pitomce, doufám - já byla v Keni. Ne v JAR. Došlo mi to hned, jak jsme to poslala....A je to asi deset let, i víc 😀.
Byl to mega velký hotelový komplex, kde bylo všechno, kromě lékaře.😀. Měl tam sice nějakou buňku, ale vidím to jak dneska, prázdná místnost, stůl, židle a v ordinačních hodinách tam seděl týpek, co měl propisku. Fakt že jo🙂. Asi měl nějaké léky k dispozici, ale to je tak vše. Já snědla všechny prášky na bolest všem, co jsme cestovali společně a byla u zubaře až doma. Horko rozjelo zánět.

nonnni
22. led 2015

@berenika39 tak to joooo 😀 😀 😀 Ja se lekla, ze te nekde v JAR mucili 😀 😀 😀 😀

berenika39
22. led 2015

@nonnni ne. jsem truhla. věk mě omlouvá 😀 .

wenduliks
22. led 2015

@tweetinka1. Ja bych takhle daleko a do ne uolne civilizovane země nejela. Clovek nikdy nevi,co te tam potka. A hlavne,jak uz bylo vyse zmineno,muze ti byt pekne zle! A budes rada,ze budes doma v klidu...

lenkavd
22. led 2015

@berenika39 sice taky mimo téma, ale já si pod pojmem Jižní Afrika a špatné zdravotnictví představila nějaký podobný stát, kde jsi byla, ne JAR 😀 Takže to s tím věkem a blbostí nebude tak horké 😉 A nebo jsem na tom podobně 😀

berenika39
22. led 2015

@lenkavd ha, Jižní Afrika není Jihoafrická republika! to je fakt, hned jsem klidnější, děkuji 😀

nonnni
22. led 2015

@berenika39
@lenkavd
tedy ted jste me, damy, dostaly tak, ze jsem si sla overit, zda Kena je porad tam, kde si ji pamatuji ze skoly (vychodni afrika), nebo s ni nekdo pokoutne hejbnul, kdyz jsem rodila 😀 😀 😀 😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru