Je normální bolest břicha při dotyku v těhotenství? (Přelom 1. a 2. trimestr,)

16. říj 2024

Jak jste to měly nebo máte vy, kdo jste na začátku těhotenství s bolestí břicha? Jsem po sekci 2,5 roku a od začátku těhotenství mě to břicho hodně bolí. Každý den si masíruji velmi jemně olejem jizvu a to podbříško je hrozně tvrdé a bolestivé. Je to normální? Ke gynekologovi jdu až skoro za 2 týdny a na screeningu mi nic neřekl. Spíš se tvářil, že se ho ptám na blbost, že bolest k těhotenství patří, ale i ta kontrola ultrazvukem mě bolela a vím jistě, že v předchozím těhotenství mě ultrazvuk nebolel. Ale taky jsem si na břicho takto nesahala, takže ani nevím, jestli to bylo ze začátku takto tvrdé nebo nebylo. 🙄

cilkat
16. říj 2024

A bolí "ostře" nebo "tlakem"? Jáa ni v jednom těhotenství nesnesla dotek na břiše. včetně třeba gumy v pase tepláků... ultrazvuk běžně bolel. Ale "tupě". asi jako když pohladíš zakřečovaný sval - kdyby něco bodalo nebo ostře řezalo, tak bych se o tu jizvu asi bála.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru